Magura Odobesti - Geodrumetie - Login - Suport
 

Pixel
Cycle Map - Harta cu trasee potrivite pentru bicicleta si drumetie - Burca (Vidra), judetul Vrancea

Magura Odobesti

Coordonate gps, harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare. Detalii dupa inregistrare.

***
Cateva poze: Pe varful Magurii Odobesti Spre Magura Odobesti dinspre nord Releul TV de pe Magura Odobesti Vedere de pe Magura Odobesti spre est Vedere de pe Magura Odobesti spre vest... *

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto atasat locului prezentat!

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Magura Odobesti.

Cautati geoascunzisul Magura Odobesti si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la aceasta activitate incitanta!

Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking Romania ascunsa aici!
Geotrekking Romania faciliteaza identificarea obiectivelor turistice din apropiere, cautarea geoobiectivelor, respectiv anuntarea gasirii acestora.


Geoobiective din vecinatate:
40048 Monumentul Ecaterinei Teodoroiu. Straoane ste o comuna situata pe DN 2L, Tisita-Panciu-Soveja, la cca 15 km de Tisita. 40264 Paraul Bozu. 41919 Lacul Tutovanului. Lacul Tutovanului este un lac de alunecare, aflat pe Dealul Motocu Mare din Subcarpatii Vrancei. 46720 Focul Viu. Focurile Vii reprezinta unele dintre cele mai spectaculoase fenomene naturale, nu foarte multe in tara noastra, cele despre care stim noi fiind concentrate in Subcarpatii Vrancei. 51694 Groapa Deleanului. Deleanu este un varf de 675 m din Subcarpații Vrancei, important nod orografic al acestora, mai precis, al celor din interfluviul Milcov. 52008 Cimitirul german de la Tisita. Tisita, sat apartinator Marasestiului, este cunoscut, mai degraba, prin intersectia cu sens giratoriu de pe DN 2, Bucuresti-Suceava. 57302 Manastirea Dalhauti. Manastirea Dalhauti a fost, pe la mijlocul secolului XIX, frecventata de protipendada focsaneana, doi reprezentanti ai ei, ctitorind si o biserica, acum o ruina. 59142 Casa Vrancioaiei. Casa Vrancioaiei e cocotata pe Dealul Dumbrava de langa satul Barsesti si a fost ridicata de curand, din banii donati de primariile din zona. 63145 Mausoleul de la Marasti. Mausoleul se afla in capatul nordic al satului Marasti (comuna Racoasa), accesibil pe un drum comunal asfaltat ce pleaca din soseaua judeteana (asfaltata) ce leaga Tișita (de pe DN 2. 63280 Monumentul Victoriei. Monumentul, infatisand-o pe Ecaterina Teodoroiu si simbolizand victoriile armatei romane in bataliile Primului Razboi Mondial de pe fromtul de la Marasesti, se afla in importanta intersectie. 66194 Piatra Hagiului. Este vorba despre o faleza impresionanta din gresie aflata in capatul amonte, pe paraul Vazuti, al satului Vizantea Manastireasca. 74996 Manastirea Cotesti. Manastirea Cotesti are o vechime apreciata la 300 de ani (se avansweaza ca an al infiintarii, 1720), date certe despre istoricul ei memaiexistand, din cauza distrugerii arhivei in timpul Primului Razboi Mondial. 75523 Varful Observatorul lui Averescu. Vorbim despre un mic varf al Subcarpatilor Vrancei (Platforma Zabrauti) de 699 m, unde, in timpul bataliilor purtate in zona in timpul Primului Razboi Mondial (1917), isi avea instalat un punct de observare a frontului, maresalul Alexandru Averescu. 78161 Lacul Calimanesti. 79285 Stramtura Cozei. La Stramtura este numele popular al unei mici porti formata de versantii Cozei, afluent al Putnei, ceva mai apropiati decat de-a lungul restului vaii. 81194 Biserica de lemn de la Odobasca. In catunul Odobasca, al satului Cotesti, existã o veche biserica de lemn, ridicata, conform traditiei, in 1471. 81982 Groapa cu pini. Groapa cu pini este o arie protejata, care se afla in Muntii Vrancei, in satul Coza, comuna Tulnici, si este inclusa in Parcul Natural Putna.
Valori naturale - Judetul Vrancea
* Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

Obiective turistice vecine


Manastirea Tarnita
Pe Magura Odobesti se afla nu mai putin de 4 asezaminte monahale, printre care Manastirea Tarnita, la cea mai mare altitudine.
Fosta Manastire Mera
Mera este singura manastire ctitorita de familia domnitoare a Cantemirestilor, fiind construita de Antioh Cantemir, fratele mai cunoscutului Dimitrie Cantemir, si menita a deveni necropola domneasca a familiei.
Rezervatia geologica Reghiu-Scruntaru
Rezervatia se suprapune peste zona de confluenta a Milcovului cu afluentul sau Reghiu, in perimetrul localitatilor Sindrilari, Reghiu, Valea Milcovului.
Poarta Dracilor
Poarta Dracilor face parte din Rezervatia geologica Reghiu-Scruntaru, aflandu-se la limita sudica a acesteia.
Biserica de lemn din Straoane
Situata in satul Straoane (de Sus), biserica de lemn Sf.

Stii vreun loc inedit din apropiere, frumos si interesant, dar mai putin cunoscut? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!


Posibilitatile utilizatorilor


  • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
  • Cautare dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si ascunzisuri gasite
  • Urmarire geoascunzis
  • Localizare pozitie ascunzis pe harta
  • Ascunzisuri apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Harta militara topografica, Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea, OpenStreetMap, OpenTopoMap
  • Coordonate gps in diferite formate
  • Descarcare coordonate - fisier .gpx
  • Locatii langa ascunzis in format .gpx
  • Doresti acces la aceste servicii? Primul pas este inregistrarea.


Ultimele comentarii


    Ai reusit deja sa vizitezi locul prezentat? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!


Copyright © 2007-2023 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.