Pixel
GeoobiectivGeotrekker
Navigheaza pe harta in timp real si gaseste obiectivul turistic!
Cheile Tisitei - Atractii turistice noi - Login - Inregistrare - Suport
 

Pixel
Cheile Tisitei

Cheile Tisitei

Cheile Tisitei este o rezervatie de tip mixt (hidrogeomorfologic, forestier, floristic, faunistic si de peisaj). Aria protejata Tisita este situata in bazinl hidrografic al Tisitei, avand limitele pe cumpenele de ape care separa bazinul de Putna si Naruja. Coordonate gps, harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe harta in timp real - dupa autentificare.

***
Mai multe poze: Rezervatia naturala Tisita Tisita 1 Tisita 2 Cheile Tisitei 1 Cheile Tisitei 2 Cheile Tisitei 3 Cheile Tisitei 4 Pod peste Tisita Perete stancos Cheile Tisitei 5 Arcada. * Pentru a vedea mai multe poze, intra in contul tau de utilizator!

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Cheile Tisitei!

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

Vizitati Cheile Tisitei si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti! Merita sa fii inregistrat!

Ce atractii importante sunt in apropierea obiectivului turistic Cheile Tisitei?
20203 Groapa cu pini. La 6.4 km. 20558 1614. La 6.5 km. La Stramtura este numele popular al unei mici porti formata de versantii Cozei, afluent al Putnei, ceva mai apropiati decat de-a lungul restului vaii. (geoobiectiv cu geocutie)
23274. 23710 Mausoleul si Muzeul. La 7.6 km. In satul Dragosloveni al comunei Soveja se ridică sobru si masiv in infatisare, covarsitor prin numarul destinelor care s-au implinit aici intr-o odihna vesnica, Mausoleul Soveja, marturia cumplitelor lupte de pe cuprinsul Vaii Susitei. (geoobiectiv cu geocutie)
24479 1086. 27447 Saua Cristianul. 28156. 28634 Cascada Pastaia. 31246. 32650 Saua Golici. 34022 Casa Vrancioaiei. Casa Vrancioaiei e cocotata pe Dealul Dumbrava de langa satul Barsesti si a fost ridicata de curand, din banii donati de primariile din zona.
37297 Saua Fantanita Muntii Vrancei Judetul Vrancea. 37338. 39677. 39784 Varful Lepsa. (atractie turistica si geocutie) 41511 Sub Varful Lepsa. Culmea Musat-Lepsa-Stanisoara-Clabuc-Zboina Neagra reprezinta una dintre unitatile structurale majore ale Muntilor Vrancei, continuand spre nord, culmea principala a acestora, Musat-Lacauti-Goru.
41674. 42830 Piatra Rosie Muntisoarele Vrancei. Piatra Rosie este numit versantul stancos etalat spre nord-vest al varfului omonim situat, relativ, in extremitatea vestica a Muntisoarelor Muntilor Vrancei, fiind, poate, cel mai spectaculos dintre acesti muntisori. (geoobiectiv cu geocutie)
43869. 45835 Piatra Hagiului Judetul Vrancea. 46648 Pasul Musat. 157 m - este situat pe culmea Musat-Lepsa, la baza primului varf.
49647. 53751 Poiana cu belvedere de sub Inzapezitul Mare. 55368 Cascada Bucias. Rezervatia naturala Bucias este o rezervatie peisagistica cu chei si cascade, avand suprafata de 471 ha.
55462 Cazemata de pe Plaiul Magurii Casinului. La 17.7 km. Magura Casinului a fost scena unor aprige si importante batalii în Primul Razboi Mondial.
56394 Varful Oituz-Izvor. La 18 km. Varful Oituz-Izvor se afla in apropierea, si la nord de drumul national 2D care leaga Targu Secuiesc de Focsani.
56793. 57870 Fag sub varful Oituz-Izvor. De la varful Oituz-Izvor la o distanta de aproximativ 700 m spre sud-vest, la doar 200 metri departare de drumul national care leaga orasul Targu Secuiesc de Focsani, gasim un fag remarcabil.
58059 Pasul Sanc. 60354 Varful Magura Casinului. Magura Casinului, avand 1.
61233. 63770 3020. 64295 Cascada Misina Muntii Vrancei Judetul Vrancea. 64675 Varful Goru. La 20.6 km. Lacauti (1776 m).
65136. 65670 Pestera Kolik. Sub numele de Pestera de la Ojdula, cavitatea apare consemnata in Harta Regiunilor Carstice din Romania (Traian Orghidan si colab.
67161 Monumentul imparatesei Sisi. La 21.4 km. Mogos spre Bretcu se afla, pe partea dreapta a drumului, un impozant monument de piatra pe care este inscris cu litere mari, doar numele Sisi.
67529 Mausoleul de la Marasti. Mausoleul se afla in capatul nordic al satului Marasti (comuna Racoasa), accesibil pe un drum comunal asfaltat ce pleaca din soseaua judeteana (asfaltata) ce leaga Tișita (de pe DN 2 - Bucuresti-Suceava) de Panciu si Soveja.
67937 Cetatea Rakoczi. Cetatea Rákóczy este o fortificatie in stare de ruina, monument istoric de importanta nationala, aflata in apropierea Pasului Oituz, intrarea dinspre Moldova.
68031 Varful Zarna Muntii Vrancei. Din ceea ce, indeobste, este cunoscuta ca fiind culmea principala a muntilor Vrancei - Lacauti - Musat -, se despribnde un puternic si (cel mai) lung picior, ce ajunge pana in Depresiunea Targu Secuiesc: Zarna.
68270 Piatra Soldatului. Pe o serie de harti, de exemplu Muntii Nemira - Dimap, apare localizata pe malul stang al Oituzului, putin in amonte de confluenta cu paraul Caraslau, o formatiune stancoasa cu denumirea in maghiara, Honvéd-kő.
69739 Varful Piatra Runcului. 69796. 69865 Cascada Lesuntu Mare. 70644 Cascada Tulghes. La 22.5 km. Paraul Tulghes este un afluent relativ important - de stanga - din bazinul superior al Oituzului, avand gura cu cca 1 km in aval de satul Oituz, Bretcu, judetul Covasna.
71325 Piatra Ucigasul. Piatra Ucigasul - Gyilkos, in maghiara - apare doar pe unele harti, nefiind cunoscuta in zona de prea multa lume, desi la baza dealului pe care se afla este un (alt geo)obiectiv turistic mai cunoscut, Cascada Caraslau.
71479 Cascada Caraslau. Cascaduta, in doua trepte, avand in total vreo 5 m, reprezinta modul aparte in care paraul Caraslau se varsa in raul Oituz.
71959. 72468. 72920 Crucea Ciobanului.
Valori naturale - Judetul Vrancea
* Detalii dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

Obiective turistice vecine


Cascada Putnei
Cascada Putnei - Cascada Putnei (Saritoarea Putnei) a fost declarata Monument al Naturii in anul 1973, cand au fost realizate primele amenajari pentru vizitare.
Varful Tisaru Mare
Varful Tisaru Mare - Tisaru Mare, cu inaltimea maxima de 1.
Arcada
Arcada - Cele doua arcade precum si tunelul ce strapunge interfluviul dintre cele doua Tisite sunt ultimele ramasite ale caii ferate cu ecartament ingust construite de societatea forestiera Tisita pe ambele brate ale raului cu acelasi nume.
Tunelul Mare din Cheile Tisitei
Tunelul Mare din Cheile Tisitei - Tunelul Mare este punctul terminus al segmentului cel mai frecventat din traseul turistic amenajat, ce porneste din localitatea Lepsa.

Stii vreun loc inedit din judetul Vrancea, frumos si interesant, dar mai putin cunoscut? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!


Posibilitatile utilizatorilor


  • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire geoobiectiv
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Harta militara topografica, Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea, OpenStreetMap, OpenTopoMap
  • Coordonate gps Cheile Tisitei - descarcare fisier .gpx
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe harta in timp real

Ultimele comentarii


  • Transformare POI - Indiferent de modul in care se anunta un nou ascunzis (prin completare formularului, printr-un comentariu, sau prin email), datele ajung la moderator, deci la mine :-) urmand sa creez pagina unui ascunzis nou, sau sa transform un POI intr-un ascunzis traditional, dupa caz...
  • Ti-am urmat sfatul - Ti-am urmat sfatul si am ascus o cutie in Cheile Tisitei...
  • Raspuns - POI este abrevierea de la Point of Interest, adica Punct de Interes...
  • Intrebare - Nu inteleg din descriere daca la coordonate se afla o geocutie, sau este doar un ascunzis înregistrat in care oricine poate plasa o geocutie...
  • Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Cheile Tisitei? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!


Copyright © 2007-2023 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.