Pixel

Tabia Veche - Atractii turistice noi - Login - Inregistrare - Suport
 

Pixel
Tabia Veche

Tabia Veche

Pe malul drept al Dunarii sunt cunoscute cel putin doua cetati getice: Dinogetia (Garvan) si Noviodunum (Isaccea). Panoramele satelitare realizate de Google Earth evidentiaza insa si alte amprente ale solului specifice urmelor unor cetati antice, precum cea numita Tabia Veche. Coordonate gps, harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare dupa autentificare.

***
Mai multe poze: Spre Tabia Veche Tabia Veche Sant de aparare exterior - fragment Tabia Veche si santul interior de aparare. * Pentru a vedea mai multe poze, intra in contul tau de utilizator!

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Tabia Veche!

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

Vizitati Tabia Veche si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti! Merita sa fii inregistrat!

Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking Romania ascunsa aici!

Ce atractii importante sunt in apropierea obiectivului turistic Tabia Veche?
48058 Cheile Chediului Muntii Macinului. Chediul este un paraias, cel mai adesea sec (vara), ce curge prin marginea vestica a golfului Cazluc al Depresiunii Greci (5 km de Greci). (geoobiectiv cu geocutie)
48657 Izvorul Cozluk. Traseul Cozluk: Greci - Pasunea Crucele - Valea Cozluk - Valea Radului - Teiul Stramb - Baia de arama - Pietrele Lacului - Varful Conaciu - Valea Plopilor - Pietrele Mariei - Greci. (geoobiectiv cu geocutie)
49530 Varful Cozluc. Cozluc este unul dintre dealurile spectaculoase ale abruptului sudic al Muntilor Macin, prin haosul de stanci de pe culmea sa. (geoobiectiv cu geocutie)
49766 Stejarul din Valea Cozluk. Traseul turistic Cozluk, marcat cu punct rosu, trece prin valea Cozluk. (geoascunzis)
50460. 52024 Copacul lui Bezergheanu. La poalele muntilor Macin, in apropiere de comuna Greci, gasim un copac singuratic, care a devenit faimos datorita pozelor fotografului Mircea Bezergheanu.
52689 Sub Pietrele Mariei Muntii Macinului. Pietrele Mariei reprezinta o spectaculosa formatiune granitica din Depresiunea Greci, martor al eroziunii de care au avut parte hercinicii Munti ai Macinului.
52818 Spinarea dinozaurului Pietrele Mariei Judetul Tulcea. Formatiune stancoasa deosebit de spectaculoasa, Pietrele Mariei se aseamana, mai ales privite de pe creasta, cu spinarea unui dinozaur.
53104 Biserica din Telita. La 16.9 km. Biserica satului Telita - relativ de curand, declarata monument istoric - este renumita prin arhitectura specifica bisericilor slave si prin numarul de turnuri, 6 sau 7.
55644. 55754. 56002. 57443 Varful Piatra Raioasa Muntii Macinului. 57902 Macin. Muntilor Macin sunt alcatuiti in special din granit, si sunt cei mai batrani din Europa.
57949. 58969 Varful Vraju. Culmea Pricopanului este creasta secundara, dar impunatoare a Muntilor Macin, caracterizata prin uriase formatiuni granitice, stanci semete si panorame vaste de jur imprejur.
59525 Cariera Macin. 60461 1101. 63240 Manastirea Celic Dere. 65673 Cetatea de calcar de pe Dealul Edirlen. Dealul Edirlen se afla la extremitatea nord-estica a Dealurilor Niculitelui, fiind declarat rezervatie naturala mixta, botanico-faunistica.
70763 Cismeaua din Padurea Trestenic Judetul Tulcea. La 22.5 km. Pe site-ul comunei, la capitolul obiective turistice este trecută Cismeaua din Padurea Trestenic, dar fara nici o alta precizare.
72459 413. Cetatea Troesmis, una din cetatile principale ale getilor, se afla pe malul bratului Macin al Dunarii, in dreptul localitatii Turcoaia, la o distanta de 3 km de aceasta.
73796. 75090 Lacul Turcoaia. 76917 Lacul Iacobdeal. Lacul Iacobdeal se afla pe teritoriul comunei Turcoaia, pe dealul Iacobdeal, intr-o fosta cariera de piatra.
79674 Termele romane. Termele romane se afla la aproximativ 150 m distanta, in directia sud-est, de la cetatea antica Dinogetia.
79794 2183. 80371 Cetatea antica Dinogetia. Cetatea antica de la Dinogetia este un sit arheologic complex, pluristratificat, in a carui arie au fost identificate in urma cercetarilor arheologice de teren efectuate in cursul secolului XX o asezare getică preromană, un castru roman din secolul al II-lea (bine documentat epigrafic); o citadelă romană târzie (sfârșitul secolului III - începutul secolului al VII-lea) și cetatea medio-bizantină (datând din secolele X-XII).
84058 Balta Zatun. 85574 Pestera de la Moara. Dealul Consul, preponderent alcatuit din roci vulcanice - porfire variat colorate - are la baza strate de calcar triasic, in care este cantonata si Pestera de la Moara.
85914 2791. La 27.4 km. Dealul Consul are o alcatuire mai putin comuna, pe de o parte din roci vulcanice, pe de alta parte dintr-un soclu de calcare triasice, intr-o klippa de acest gen fiind cantonata si Pestera de la Stanca.
86548 Podul si cazematele germane de langa Balta Salcuta. C.
87411 Cazemata de pe Dealul Bugeac Judetul Tulcea. Dealurile Bugeacului reprezinta prelungirile extrem-nordice ale Muntilor Macin, relativ departate, izolate si mult mai joase decat corpul principal al acestor munti, de care sunt legate prin Pasul Garvan (58 m).
89050 Dealul Consul. 90774 Vechiul cimitir turcesc Iaila. Pe panta vestica a pasului, sub culme, se afla un vechi cimitir turcesc, zice-se parasit, desi, de la unul dintre locuitori am aflat ca n-ar fi decat neingrijit.
97648 Cetatea Traian. La 31.1 km. 100888 Dealul cu bujori. Dealul cu bujori - Atmagea, Ciucurova.
102951 Varful Tuguiata Batrana. Tuguiata Batrana nu are decat 383 m, este insa mai spectaculoasa, prezentand o serie de coltani prapastiosi pe culmea sa si golul aferent, ce ofera cateva belvederi spre sud si vest.
103187 2867. Nu are valente peisagistice deosebite, platoul sau somital fiind o poienita inconjurata de padure.
104593 Dealul Asan. Podisul Babadag continua, fiziologic vorbind, culmea Muntilor Macin incepand din pasul Iaila sau Carapelit, ajungand pana pe malul Lacului Razelm.
105375 Malul Dunarii langa IC Bratianu. Ajungand pe malul din judetul Tulcea, am fost impresionat de aspectul malului.
108688 Templul societatii meseriasilor Galati. La 34.6 km. 110170 Castelul de apa. 110493 Varful Secarul. 111087 Ceasul public. Ceasul public - Piata Traian, Braila.
111454. 117128 Locul fosilifer Tirighina Barbosi. 117565. 118651 Manastirea Cerbu. 122356 Biserica catolica din Malcoci. La 39 km. Satul Malcoci a fost infiintat in anul 1843 de 25 de familii germane, care purtau numele stramosilor lor originari din Alsacia, Valea Rinului, Baden, precum Weideman, Klein, Kress, Frank, fiind primul sat german catolic din Dobrogea.
Valori naturale - Judetul Tulcea
* Detalii dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

Obiective turistice vecine


Revarsarea la 3.81 km. GR2394 Revarsarea
Cetatea Noviodunum
Cetatea Noviodunum - Cetatea antica se afla in vestul Isaccei, pe malul Dunarii, la 2 km distanta, ajungandu-se la ea pe un drum neintretinut.
Crucea celtica
Crucea celtica - Pe potcoava de dealuri - ale Niculitelului - ce inconjoara localitatea Niculitel s-au descoperit urmele unei cetati, apreciata a fi dacica, precum si cele ale asa-numitului Troian - Val al lui Traian - un val de pamant cu caracter defensiv din epoca romana ori bizantina.
Monumentul de pe Dealul Cerbului
Monumentul de pe Dealul Cerbului - Este vorba despre un  obelisc inalt de vreo 3 m, construit din piatra, dedicat eroilor din comuna Niculitel, cazuti in cele doua razboaie mondiale.

Stii vreun loc inedit din judetul Tulcea, frumos si interesant, dar mai putin cunoscut? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!


Posibilitatile utilizatorilor


 • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
 • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
 • Ultimele comentarii si obiective gasite
 • Urmarire geoobiectiv
 • Localizare pozitie pe harta
 • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
 • Harta militara topografica, Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea, OpenStreetMap, OpenTopoMap
 • Coordonate gps Tabia Veche - descarcare fisier .gpx
 • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
 • Navigare pe harta

Ultimele comentarii


  Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Tabia Veche? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!


Copyright © 2007-2023 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.