Pixel

Macin - Atractii turistice noi - Login - Inregistrare - Suport
 

Pixel
Macin

Macin

Muntilor Macin sunt alcatuiti in special din granit, si sunt cei mai batrani din Europa. Varsta aproximativa a muntilor Macin este de 250 milioane ani, fata de muntii Carpati in varsta de doar 35 mil ani. Coordonate gps, harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare dupa autentificare.

***
Mai multe poze:. * Pentru a vedea mai multe poze, intra in contul tau de utilizator!

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Macin!

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

Vizitati Macin si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti! Merita sa fii inregistrat!

Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking Romania ascunsa aici!

Ce atractii importante sunt in apropierea obiectivului turistic Macin?
18890 Cariera Greci. 20335. 20372 1573. La 6.5 km. 21440. 32750 Copacul lui Bezergheanu. La poalele muntilor Macin, in apropiere de comuna Greci, gasim un copac singuratic, care a devenit faimos datorita pozelor fotografului Mircea Bezergheanu. (geoobiectiv cu geocutie)
33309 Sub Pietrele Mariei. Pietrele Mariei reprezinta o spectaculosa formatiune granitica din Depresiunea Greci, martor al eroziunii de care au avut parte hercinicii Munti ai Macinului.
34138 Spinarea dinozaurului. (atractie turistica si geocutie) 35086 Troesmis Judetul Tulcea. Cetatea Troesmis, una din cetatile principale ale getilor, se afla pe malul bratului Macin al Dunarii, in dreptul localitatii Turcoaia, la o distanta de 3 km de aceasta.
35953 Varful Cozluc Muntii Macinului Judetul Tulcea. Cozluc este unul dintre dealurile spectaculoase ale abruptului sudic al Muntilor Macin, prin haosul de stanci de pe culmea sa. (geoobiectiv cu geocutie)
36685 Cheile Chediului. (punct de interes turistic cu geocutie) 37997 Stejarul din Valea Cozluk. 39683. 39950 Izvorul Cozluk Muntii Macinului. Traseul Cozluk: Greci - Pasunea Crucele - Valea Cozluk - Valea Radului - Teiul Stramb - Baia de arama - Pietrele Lacului - Varful Conaciu - Valea Plopilor - Pietrele Mariei - Greci.
47436 Lacul Iacobdeal. 47662. 48570. 49041 Termele romane. La 15.6 km. Termele romane se afla la aproximativ 150 m distanta, in directia sud-est, de la cetatea antica Dinogetia.
49691 Cetatea antica Dinogetia. Cetatea antica de la Dinogetia este un sit arheologic complex, pluristratificat, in a carui arie au fost identificate in urma cercetarilor arheologice de teren efectuate in cursul secolului XX o asezare getică preromană, un castru roman din secolul al II-lea (bine documentat epigrafic); o citadelă romană târzie (sfârșitul secolului III - începutul secolului al VII-lea) și cetatea medio-bizantină (datând din secolele X-XII).
54322 Castelul de apa Braila Judetul Braila. Castelul de apa - Strada Gradinii Publice, Gradina Mare, Braila.
54391 Cazemata de pe Dealul Bugeac. La 17.3 km. Dealurile Bugeacului reprezinta prelungirile extrem-nordice ale Muntilor Macin, relativ departate, izolate si mult mai joase decat corpul principal al acestor munti, de care sunt legate prin Pasul Garvan (58 m).
54724 Podul si cazematele germane de langa Balta Salcuta. Pe DN 22E, ce pleaca din satul I.
54959 Ceasul public. Ceasul public - Piata Traian, Braila.
57902 Tabia Veche. Panoramele satelitare realizate de Google Earth evidentiaza insa si alte amprente ale solului specifice urmelor unor cetati antice, precum cea numita Tabia Veche.
66263. 67089 Crucea celtica. Pe potcoava de dealuri - ale Niculitelului - ce inconjoara localitatea Niculitel s-au descoperit urmele unei cetati, apreciata a fi dacica, precum si cele ale asa-numitului Troian - Val al lui Traian - un val de pamant cu caracter defensiv din epoca romana ori bizantina.
68866 Malul Dunarii langa IC Bratianu. Ajungand pe malul din judetul Tulcea, am fost impresionat de aspectul malului.
73611 Cetatea Noviodunum. Cetatea antica se afla in vestul Isaccei, pe malul Dunarii, la 2 km distanta, ajungandu-se la ea pe un drum neintretinut.
75649. 76139 2948. Singura sinagoga din Galati care a supravietuit vicisitudinilor timpului, cladirea dateaza din 1896, si a fost construita de Societatea Meseriasilor.
76688 Monumentul de pe Dealul Cerbului. Este vorba despre un  obelisc inalt de vreo 3 m, construit din piatra, dedicat eroilor din comuna Niculitel, cazuti in cele doua razboaie mondiale.
77903. 78940 Lacul Catusa. 80905. 82306 Cetatea Traian. 90401 Lacul Horia. 93333 Vechiul cimitir turcesc Iaila. Pe panta vestica a pasului, sub culme, se afla un vechi cimitir turcesc, zice-se parasit, desi, de la unul dintre locuitori am aflat ca n-ar fi decat neingrijit.
93522 2348. 96458 Biserica din Telita. Biserica satului Telita - relativ de curand, declarata monument istoric - este renumita prin arhitectura specifica bisericilor slave si prin numarul de turnuri, 6 sau 7.
98357 2067. 102521 Cetatea de calcar de pe Dealul Edirlen. Dealul Edirlen se afla la extremitatea nord-estica a Dealurilor Niculitelui, fiind declarat rezervatie naturala mixta, botanico-faunistica.
103369 Dealul Asan. Podisul Babadag continua, fiziologic vorbind, culmea Muntilor Macin incepand din pasul Iaila sau Carapelit, ajungand pana pe malul Lacului Razelm.
103595. 103595 Varful Tuguiata Batrana. Tuguiata Batrana nu are decat 383 m, este insa mai spectaculoasa, prezentand o serie de coltani prapastiosi pe culmea sa si golul aferent, ce ofera cateva belvederi spre sud si vest.
104239 Varful Tuguiata. 104370 Cismeaua din Padurea Trestenic. La 33.2 km.
Valori naturale - Judetul Tulcea
* Detalii dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

Obiective turistice vecine


Varful Sulucu Mare la 0.73 km. GR1894 Varful Sulucu Mare Muntii Macinului
Saua Sulucu la 0.76 km. GR1563 Saua Sulucu Muntii Macinului
Varful Sulucu Mic la 0.82 km. GR1884 Varful Sulucu Mic Muntii Macinului
Varful Piatra Raioasa la 1.12 km. GR1856 Varful Piatra Raioasa Muntii Macinului

Stii vreun loc inedit din judetul Tulcea, frumos si interesant, dar mai putin cunoscut? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!


Posibilitatile utilizatorilor


 • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
 • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
 • Ultimele comentarii si obiective gasite
 • Urmarire geoobiectiv
 • Localizare pozitie pe harta
 • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
 • Harta militara topografica, Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea, OpenStreetMap, OpenTopoMap
 • Coordonate gps Macin - descarcare fisier .gpx
 • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
 • Navigare pe harta

Ultimele comentarii


 • Scurtatura.. sa zicem - Ca sa gasim ascunzisul a trebuit sa scurtcircuitam oarecum traseul tuistic al crestei Pricopanului...
 • Macin - Dupa o dupa-amiaza petrecuta la Iacobdeal a urmat o tura in Muntii Macin, mai exact Creasta Pricopanului...
 • Un flavor de Macin - Ascunzisul este excentric localizat fata de traseul marcat al culmii Pricopanului ce trece prin apropiere, ceea ce poate, relativ, deranja...
 • Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Macin? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!


Copyright © 2007-2023 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.