Pixel

Lacul Turcoaia - Atractii turistice noi - Login - Inregistrare - Suport
 

Pixel
Harta Turcoaia, judetul Tulcea

Lacul Turcoaia

Lacul Turcoaia Coordonate gps, harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe harta in timp real - dupa autentificare.

***

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Lacul Turcoaia!

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

Vizitati Lacul Turcoaia si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti! Merita sa fii inregistrat!

Ce atractii importante sunt in apropierea obiectivului turistic Lacul Turcoaia?
23249 Copacul lui Bezergheanu. La poalele muntilor Macin, in apropiere de comuna Greci, gasim un copac singuratic, care a devenit faimos datorita pozelor fotografului Mircea Bezergheanu. (geoobiectiv cu geocutie)
26517 Varful Cozluc. Cozluc este unul dintre dealurile spectaculoase ale abruptului sudic al Muntilor Macin, prin haosul de stanci de pe culmea sa. (geoobiectiv cu geocutie)
27073 Stejarul din Valea Cozluk Muntii Macinului. Chiar langa drum putem vedea un stejar imens, cu circumferinta de 5,5 m. (obiectiv interesant cu geocutie)
28197 2870. Chediul este un paraias, cel mai adesea sec (vara), ce curge prin marginea vestica a golfului Cazluc al Depresiunii Greci (5 km de Greci). (geoobiectiv cu geocutie)
28291 Cariera Greci Judetul Tulcea. 29064 Izvorul Cozluk Muntii Macinului. La 9.3 km. Traseul Cozluk: Greci - Pasunea Crucele - Valea Cozluk - Valea Radului - Teiul Stramb - Baia de arama - Pietrele Lacului - Varful Conaciu - Valea Plopilor - Pietrele Mariei - Greci.
31196 Varful Tutuiatu Muntii Macinului Judetul Tulcea. 32066 Izvor Tutuiatu. 32075 Saua Tutuiatu. 39683 Macin. Muntilor Macin sunt alcatuiti in special din granit, si sunt cei mai batrani din Europa.
39743 Varful Sulucu Mare. La 12.7 km. 41081. 41718. 42795 Cariera Macin. 43191 Varful Piatra Raioasa. 43919. 44390 Cetatea Traian. 44522 412. Culmea Pricopanului este creasta secundara, dar impunatoare a Muntilor Macin, caracterizata prin uriase formatiuni granitice, stanci semete si panorame vaste de jur imprejur.
44739. 62021 Vechiul cimitir turcesc Iaila. Pasul Iaila - Yayla - Carapelit - 192 m - desparte Muntii Macinului de Podisul Babadagului.
64232 Lacul Horia. 66150 Crucea celtica. Pe potcoava de dealuri - ale Niculitelului - ce inconjoara localitatea Niculitel s-au descoperit urmele unei cetati, apreciata a fi dacica, precum si cele ale asa-numitului Troian - Val al lui Traian - un val de pamant cu caracter defensiv din epoca romana ori bizantina.
68989 Dealul Asan. 69755 Revarsarea. 70028 Varful Tuguiata Batrana. Tuguiata Batrana nu are decat 383 m, este insa mai spectaculoasa, prezentand o serie de coltani prapastiosi pe culmea sa si golul aferent, ce ofera cateva belvederi spre sud si vest.
70791 Varful Tuguiata Podisul Babadagului Judetul Tulcea. 73121 Monumentul de pe Dealul Cerbului Niculitel Judetul Tulcea. Este vorba despre un  obelisc inalt de vreo 3 m, construit din piatra, dedicat eroilor din comuna Niculitel, cazuti in cele doua razboaie mondiale.
73897 Ceasul public. 74157 Castelul de apa. La 23.6 km. Castelul de apa - Strada Gradinii Publice, Gradina Mare, Braila.
74308 Balta Albina. 75090 Tabia Veche. 79891 Varful Secarul Judetul Tulcea. 80444 Pestera de la Stanca. 82469. 83031 Pestera de la Moara. Dealul Consul, preponderent alcatuit din roci vulcanice - porfire variat colorate - are la baza strate de calcar triasic, in care este cantonata si Pestera de la Moara.
84529 Dealul cu bujori. 86369 Dealul Consul Judetul Tulcea. Pentru masivitate, vigurozitate si zveltete, pentru salbaticia reliefului isi merita renumele de munte, chiar daca are doar 333 m.
87565 Cetatea Noviodunum. Cetatea antica se afla in vestul Isaccei, pe malul Dunarii, la 2 km distanta, ajungandu-se la ea pe un drum neintretinut.
87986 Termele romane. Termele romane se afla la aproximativ 150 m distanta, in directia sud-est, de la cetatea antica Dinogetia.
88592 Cetatea antica Dinogetia Garvan. Cetatea antica de la Dinogetia este un sit arheologic complex, pluristratificat, in a carui arie au fost identificate in urma cercetarilor arheologice de teren efectuate in cursul secolului XX o asezare getică preromană, un castru roman din secolul al II-lea (bine documentat epigrafic); o citadelă romană târzie (sfârșitul secolului III - începutul secolului al VII-lea) și cetatea medio-bizantină (datând din secolele X-XII).
90394 2940. Pe site-ul comunei, la capitolul obiective turistice este trecută Cismeaua din Padurea Trestenic, dar fara nici o alta precizare.
91230 Cetatea de calcar de pe Dealul Edirlen. 91317 Biserica din Telita Frecatei. Biserica satului Telita - relativ de curand, declarata monument istoric - este renumita prin arhitectura specifica bisericilor slave si prin numarul de turnuri, 6 sau 7.
92018 Manastirea Cerbu. Atrag atentia 9 troite dispuse in zig-zag pe panta unui deal din incinta, traseul lor inchipuind Drumul Crucii si conducand la un paraclis central.
92523 Cazemata de pe Dealul Bugeac Judetul Tulcea.
Valori naturale - Judetul Tulcea
* Detalii dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

Obiective turistice vecine


Troesmis
Troesmis - Cetatea Troesmis, una din cetatile principale ale getilor, se afla pe malul bratului Macin al Dunarii, in dreptul localitatii Turcoaia, la o distanta de 3 km de aceasta.
Lacul Iacobdeal
Lacul Iacobdeal - Lacul Iacobdeal se afla pe teritoriul comunei Turcoaia, pe dealul Iacobdeal, intr-o fosta cariera de piatra.
Locul fosilifer Bujoarele la 4 km. GR0859 Locul fosilifer Bujoarele
Sub Pietrele Mariei
Sub Pietrele Mariei - Pietrele Mariei reprezinta o spectaculosa formatiune granitica din Depresiunea Greci, martor al eroziunii de care au avut parte hercinicii Munti ai Macinului.

Stii vreun loc inedit din judetul Tulcea, frumos si interesant, dar mai putin cunoscut? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!


Posibilitatile utilizatorilor


 • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
 • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
 • Ultimele comentarii si obiective gasite
 • Urmarire geoobiectiv
 • Localizare pozitie pe harta
 • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
 • Harta militara topografica, Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea, OpenStreetMap, OpenTopoMap
 • Coordonate gps Lacul Turcoaia - descarcare fisier .gpx
 • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
 • Navigare pe harta in timp real

Ultimele comentarii


  Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Lacul Turcoaia? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!


Copyright © 2007-2023 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.