Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe harta in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici!
Dealul Consul - Geotrekking Romania - Login - Inregistrare - Suport
 

Pixel
Dealul Consul

Unde este Dealul Consul?

Este o aparitie insolit„ in peisajul "muntos" al Dobrogei de Nord prin izolarea sa de dealurile Babadagului din imprejurimi si de care tine structural. Pentru masivitate, vigurozitate si zveltete, pentru salbaticia reliefului isi merita renumele de munte, chiar daca are doar 333 m.

Dealul Consul este rezervatie naturala - din 1927, fiind una dintre cele doua cele mai vechi din Romania - geologica, datorita aspectului peisagistic unic, dat de dualitatea vulcano-carstica a formelor de relief, botanica, prin prezenta a cel putin doua specii relativ rare (talpa-leului - Gymnospermium odessanum si o coada-soricelului-galbena - Achillea depressa), dar si a multor alte specii "dobrogene", si faunistica, vazduhul fiindu-i cutreierat de o mare varietate de rapitoare. Descrierea unui traseu in circuit pe Dl. Consul, cu plecare de langa satul Izvoarele, insotita de numeroase fotografii, poate fi gasita pe muntesiflori.

Coordonate gps, harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe harta in timp real - dupa autentificare.

***
Poze: Dl. Consul Pe Varful Consul Consulul Mic (Ciatalul) vazut de pe Varful Consulul (Mare) Satul Izvoarele vazut de pe Varful Consulul de pe Varful Consulul pe Dealul Consul. * Pentru a vedea pozele, intra in contul tau de utilizator!

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Dealul Consul! In prezent avem in total 12.100+ poze pe site.

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

Vizitati Dealul Consul si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti! Merita sa fii inregistrat!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking Romania ascunsa aici!

Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Dealul Consul?
Dealul Asan Podisul Babadagului. Podisul Babadag continua, fiziologic vorbind, culmea Muntilor Macin incepand din pasul Iaila sau Carapelit, ajungand pana pe malul Lacului Razelm. (geoobiectiv cu geocutie)
Manastirea Celic Dere. Biserica din Telita Frecatei. Biserica satului Telita - relativ de curand, declarata monument istoric - este renumita prin arhitectura specifica bisericilor slave si prin numarul de turnuri, 6 sau 7. (geoobiectiv cu geocutie)
Monumentul de pe Dealul Cerbului Niculitel. (punct de interes turistic cu geocutie) Crucea celtica Niculitel. (punct de interes turistic cu geocutie) Cetatea Traian. Balta Zebil. Cetatea Ibida Slava Rusa. In prezent, cetatea este acoperita mai mult de jumatate de satul Slava Rusa.
Valori naturale - Judetul Tulcea
* Detalii dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

Posibilitatile utilizatorilor inregistrati

 • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
 • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
 • Ultimele comentarii si obiective gasite
 • Urmarire geoobiectiv
 • Localizare pozitie pe harta
 • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
 • Harta militara topografica, Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea, OpenStreetMap, OpenTopoMap
 • Coordonate gps Dealul Consul - descarcare fisier .gpx
 • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
 • Navigare pe harta in timp real!

Ultimele comentarii

  Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Dealul Consul? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! Citeste si comentariile scrise de ceilalti utilizatori!

  Obiective turistice din apropiere

  Pestera de la Moara
  Pestera de la Moara
  Dealul Consul, preponderent alcatuit din roci vulcanice - porfire variat colorate - are la baza strate de calcar triasic, in care este cantonata si Pestera de la Moara.
  Pestera de la Stanca
  Pestera de la Stanca
  Dealul Consul are o alcatuire mai putin comuna, pe de o parte din roci vulcanice, pe de alta parte dintr-un soclu de calcare triasice, intr-o klippa de acest gen fiind cantonata si Pestera de la Stanca.

  Stii locuri de vizitat din judetul Tulcea, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! Utilizatorii nostri au prezentat deja 3.500+ de geoobiective turistice de neratat.


  Copyright © 2007-2023 Geotrekking +.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.