Pixel
GeoascunzisGeotrekker
Navigheaza pe harta in timp real si gaseste comoara ascunsa aici!
Turnul Falkenhayn - Atractii turistice noi - Login - Inregistrare - Suport
 

Pixel
Poza Turnul Falkenhayn

Turnul Falkenhayn

Gusterita (Hammersdorf în germana, Szenterzsébet în maghiara) a fost odinioara un sat sasesc, iar din 1950 face parte din municipiul Sibiu. Asezarea este situata in partea de nord-est al orasului, despartita de raul Cibin. Coordonate gps, harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe harta in timp real - dupa autentificare.

***
Mai multe poze: Privit de aproape Privit de sub trepte Turn si cruce Biserica evanghelica Gusterita Muntii Fagarasi Sibiu Drum de creasta Turn si cruce Cruce din otel In fata turnului Fereastra. * Pentru a vedea mai multe poze, intra in contul tau de utilizator!

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Turnul Falkenhayn!

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

Vizitati Turnul Falkenhayn si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti! Merita sa fii inregistrat!

Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking Romania ascunsa aici!

Ce atractii importante sunt in apropierea obiectivului turistic Turnul Falkenhayn?
14406 Pod nou peste Cibin Sibiu. 19735 Daia. Daia (in germana Thalheim, in maghiara Dolmány) este o localitate din judetul Sibiu. (geoobiectiv cu geocutie)
20353 Biserica evanghelica Turnisor. Ea a fost construita in secolul al XIII-lea si modificata in secolul al XIX-lea. (obiectiv interesant cu geocutie)
21735 Nou Neudorf Judetul Sibiu. Nou (in germana Neudorf, in maghiara Szászújfalu) este o localitate din judetul Sibiu, care apartine de comuna Rosia. (geoobiectiv cu geocutie)
22944 Casolt. La 7.3 km. Casolt (in germana Kastenholz, in maghiara Hermány) este o localitate din judetul Sibiu, situata pe Valea Hartibaciului. (geoascunzis)
24479 Parcul Natural Dumbrava Sibiului. Parcul Natural Dumbrava Sibiului este o arie protejată de interes national, care se afla la limita sud-vestica a Sibiului.
25142. 31943 Rezervatia de stepa Dealul Zackel. Accesul se face din DJ14 Sibiu - Slimnic, iar din Slimnic pe drum de tara si poteca inca 2 km.
33410. 35284 Cisnadie. 38430 Lacul Brancoveanu. 38490 Lacul Randunica. Ioan de la Ocna Sibiului.
38682 Lacul Austel Ocna Sibiului. Lacul Austel de la Ocna Sibiului s-a format pe locul unei vechi saline neatestate documentar.
38735 Lacul Verde. Originea lacului este prabusirea a doua saline apropiate, neatestate documentar, ce se exploatau concomitent si care au fost abandonate din cauza infiltratiilor de apa.
38773 Lacul Ocnita. Lacul Ocnita de la Ocna Sibiului s-a format pe seama salinei Fodina Minor (Kleine Grube), exploatata in sistem clopot pana la adancimea de 136 m, prin doua puturi, si abandonata in anul 1817, datorita infiltratiei apelor.
38832 Lacul Negru. Lacul Negru de la Ocna Sibiului are originea in trei lacuri mici carstosaline.
38858 Lacul Gura Minei. Lacul Gura Minei de la Ocna Sibiului s-a format prin prabusirea unui put din nordul salinei Ignatiu, deschisa in anul 1780.
38864 Lacul Vrajitoarelor Ocna Sibiului. Lacul Vrajitoarelor de la Ocna Sibiului este un lac mic, pe cale de inmlastinire cu apa dulce provenita din precipitatii, cu adancimea de 0,25 m.
38911 Lacul fara fund. Lacul fara Fund, sau lacul Lemnelor de la Ocna Sibiului s-a format pe locul salinei Francisc Grube, parasita in 1775 datorita infiltratiilor de apa.
38927 Lacul Matelor. La 12.4 km. 38955 Ocna Pustie de la Ocna Sibiului. La 12.4 km. 39040 Balta cu namol. Lacul Balta cu Namol de la Ocna Sibiului s-a format intr-o excavatie in acoperamantul sarii.
39187 2435. Lacul Inului, sau lacul Panzelor de la Ocna Sibiului isi are originea pe locul salinei Josef, exploatata cu doua puturi si abandonata in anul 1770, datorita unor infiltratii puternice de ape prin pereti.
39420. 39837 Lacurile Horea Closca Crisan. Lacurile Horea, Closca, Crisan de la Ocna Sibiului s-au format prin inundarea a sase saline neatestate documentar.
40073. 41746 Biserica din Grossau. Biserica este monument istoric si are hramul Sf.
42255 Biserica Reformata Ocna Sibiului. Biserica Reformata-Calvina din Ocna Sibiului a fost construita intre anii 1240-1280 pe ruinele unei manastiri a cavalerilor din ordinul Sfantul Gheorghe.
42261 Biserica evanghelica. Ea a fost ridicata pe locul unei foste biserici in stil gotic datata in anul 1428, din care s-a pastrat doar turnul din partea vest.
42516 Cetatea Cisnadioara. Mihai.
44927 Biserica fortificata. Bradu (traditional, Brad) este actualmente in compunerea Avrigului.
45389 Calcarele cretacice de la Cisnadioara. Calcarele cretacice de la Cisnadioara sunt considerate monument al naturii cu valoare paleontologica.
45998 Lacul Mandra. 47486 Vurpar. Este resedinta comunei Vurpar.
48532. 51292 Rusi Judetul Sibiu. 51352 Lacul Cristian. 51813 Palatul Brukenthal. Palatul Brukenthal din Avrig a fost resedinta de vara a guvernatorului Transilvaniei Samuel von Brukenthal.
56699 Hosman. Apartine de comuna Nocrich.
57719 Cetatea Talmaciu. A facut parte din sistemul de aparare a sud-estului Transilvaniei.
59261 Rosen Garten. Casuta Rosen Garten nu este refugiu, deci nu se poate innopta acolo, decat cu cortul.
59610 Cibinburg. Comuna Orlat se afla la 15 km vest de orasul Sibiu.
61108 Lacul Sacel Judetul Sibiu. 63189 Cetatea Scurta. Riesenberg, Dealul Cetatea Scurta sau Dealul Lidii se afla la vest de comuna Orlat.
65356 Turnu Rosu din Boita. La 20.8 km. Straja la poarta de intrare a Oltului in defileul care i-a imprumutat numele, Turnul Rosu a fost construit de colonistii sasi prin anii 1360-1370.
66219 Padurea Barcul Rosu. Padurea Barcul Rosu este o padure de stejar aflata langa Sibiel, cu o legenda interesanta.
67139 Panoramic Dino Park Valea Avrigului. Loc de joaca pentru copii in zona turistica Valea Avrigului, langa Avrig.
67636 Calcarele Eocene Turnu Rosu. La 21.5 km.
Obiective cultural-istorice - Judetul Sibiu
* Detalii dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

Obiective turistice vecine


Podul Minciunilor
Podul Minciunilor - Podul Minciunilor din Sibiu este primul pod din fonta de pe teritoriul actual al Romaniei, realizat în 1859, acesta asigurand accesul in cetate dinspre Orasul de Jos.
Biserica catolica Sibiu
Biserica catolica Sibiu - Biserica parohiala romano-catolica Sfanta Treime este situata in Piata Mare din Sibiu.
Turnul Olarilor
Turnul Olarilor - Zidul de pe strada Cetatii din Sibiu isi pastreaza aspectul din a doua jumatate a secolului XV, cand a fost refacut din caramida, prevazut cu drumul de straja.
Johanniskirche
Johanniskirche - Biserica Sfantul Ioan (Johannis) este situata pe strada Mitropoliei din Sibiu.

Stii vreun loc inedit din judetul Sibiu, frumos si interesant, dar mai putin cunoscut? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!


Posibilitatile utilizatorilor


  • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire geoobiectiv
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Harta militara topografica, Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea, OpenStreetMap, OpenTopoMap
  • Coordonate gps Turnul Falkenhayn - descarcare fisier .gpx
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe harta in timp real

Ultimele comentarii


  • Falkenhayn inainte de Artmania - Am ajuns in orasul Sibu, cu ocazia festivalului rock Artmania, la ora 18 seara...
  • Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Turnul Falkenhayn? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!


Copyright © 2007-2023 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.