Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici!
Chirpar - Ghid turistic si baza de date atractii turistice - Suport - Login - Inregistrare
 

Pixel

Chirpar, atractii turistice

Chirpar (in germana Kirchberg, in maghiara Kürpöd), este un sat in partea de est a judetului Sibiu, in Podisul Hartibaciului...

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real - dupa autentificare.

***
Poze: Intrarea in fortificatie Biserica din Chirpar Intrarea din laterala Turn cu ceas Turnul bisericii Intrare cu trepte Ziduri degradate Turn. * Pentru a vedea pozele, intra in contul tau de utilizator!

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Chirpar! In prezent avem in total 12262 poze pe site.

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

Vizitati Chirpar si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti! Merita sa fii inregistrat!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Cea mai apropiata localitate este Chirpar, se afla la 0,19 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Chirpar: 2
Cazare

Cazare Chirpar (Sibiu)


Vezi oferte de cazare langa Chirpar, simplu si usor!
Inainte de click alege tipul unitatii de cazare!

Album foto, cu obiective turistice din apropiere, la 29,59 km distanta: Cascada Balea - Muntii Fagarasi (3 poze).
1471471432980
1471471433981
1471471436982
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Chirpar?
Marpod. La 8,4 km. Se afla pe drumul judetean 105, la 32 km de municipiul Sibiu, la 29 km de orasul Agnita si la 41 de km de muntii Fagaras.
Agnita. La 9,2 km. Aici se afla una dintre cele mai vechi fortificatii taranesti din Transilvania. Biserica - Frumoasa biserica.
Manastirea Cisterciana Carta. La 11,5 km. Manastirea Carta, fosta manastire cisterciana din Tara Fagarasului, actualmente biserica evanghelica a comunitatii locale germane, situata pe malul stang al Oltului, intre municipiile Sibiu si Fagaras, in imediata vecinatate a localitatilor de azi Carta si Cartisoara.
Cetatea Dealu Frumos. La 11,5 km. Cetatea Dealul Frumos se afla in apropierea satului, in directia sud-est dinspre biserica fortificata, in padure, la o distanta de aproximativ 1,5 km. Cutia din padure - Am gasit cutia in padure. (geoobiectiv cu geocutie)
Balta lui Raul. La 13,1 km. Hosman. La 14,9 km. Hosman (in germana Holzmengen, in maghiara Holcmány), este o localitate din judetul Sibiu.
Balta lui Iancu Colun. La 15,2 km. Baraj Oltet. La 15,2 km. Vurpar. La 19,3 km. Este resedinta comunei Vurpar. Gasita - Am gasit triunghiul si cutiuta. (obiectiv interesant cu geocutie)
Mlaca Tatarilor. La 20,2 km. Canionul Mihaileni. La 21,1 km. Canionul numit si Rapa lui Brod este situat la 1 km de comuna Mihaileni, are o lungime de 500-600 m si o inaltime a peretilor laterali cuprinsa intre 6 si 25 m. Geocutie lipsa - Din pacate geocutia nu mai e la locul ei.
Ferma vedetelor Porumbacu de Sus. La 22,4 km. Moardas. La 22,7 km. Moardas este o localitate din judetul Sibiu, se afla la 20 km est de Seica Mare in directia Agnita, intr-o zona impadurita.
Povestea Calendarului Porumbacu de Sus. La 23,4 km. Casute cu bunatati, locuri de joaca, restaurant, spectacole pentru copii.
Castelul de lut Valea Zanelor. La 23,5 km. Este un proiect privat, inceput in primavara anului 2014, avand la baza conceptul unei case naturale de poveste. (obiectiv interesant cu geocutie)
Dealul Verde Porumbacu de Sus. La 23,8 km. Pensiunea Dealul Verde este o locatie unica, asezata in mijlocul padurii.
Panoramic Dino Park Valea Avrigului. La 23,9 km. Trambulina, tobogan gonflabil, leagane, tras cu arcul.
Forest Cinema Porumbacu de Sus. La 24,4 km. Richis. La 24,4 km. Clopotnita - Cred ca (din pacate) cutiuta a disparut. Palatul Brukenthal Avrig. La 24,8 km. Palatul Brukenthal din Avrig a fost resedinta de vara a guvernatorului Transilvaniei Samuel von Brukenthal. Usor de gasit - Am gasit relativ repede cutia, mai ales ca aceasta se vedea de departe (motiv pentru care, dupa ce am pus-o la loc, ne-am permis sa-i adaugam un mic "capacel", fara a spori dificultatea cautarii). (punct de interes turistic cu geocutie)
Nou Neudorf. La 25,5 km. Nou (in germana Neudorf, in maghiara Szászújfalu) este o localitate din judetul Sibiu, care apartine de comuna Rosia. Gasita - Am gasit cutiuta.
Valea Arpasului Mina. La 25,6 km. Casa Intoarsa Brambura Park Avrig. La 26,3 km. Dar gasim aici si un mini zoo, teren de joaca pentru copii, si un restaurant in aer liber.
Lacul Bradeni. La 26,3 km. Daia. La 26,8 km. Daia (in germana Thalheim, in maghiara Dolmány) este o localitate din judetul Sibiu. Gasita - Am gasit cutiuta in copac.
Copsa Mare. La 26,9 km. Proprietar cutie: BabBerciCopsa Mare, mai demult Capusul Mare (in dialectul sasesc Grisz-Kopesch, Griskopes, Kopes, in germana Gross-Kopisch, Grosskopisch, in maghiara Nagykapus), este un sat in partea de nord a judetului Sibiu, in Podisul Tarnavelor. Greseala - Este vorba de biserica din Copsa Mare (nu Mica - cum apare din greseala in text).
Biserica evanghelica fortificata Mosna. La 27 km. Cetatea taraneasca si biserica evanghelica fortificata din Mosna este unul dintre cele mai reprezentative monumente de acest gen din sudul Transilvaniei. Biserica - Am cautat de mai multe ori (degeaba) cutiuta de aici.
Biertan. La 27,5 km. Biertan se afla intr-o zona deluroasa, la stanga raului Tarnava Mare. Gasita - Am gasit cutia! Mersi.
Paraul lui Ban. La 27,8 km. Casolt. La 27,8 km. Apartine administrativ de comuna Rosia Saseasca. Am gasit cutiuta - Am gasit cutiuta in geam.
Fantanita Craiesei Fagaras. La 28,1 km. Fantanita Craiesei, Fursten Brunnen - Fagaras, in prezent complex turistic.
Biserica fortificata Bradu. La 28,4 km. Cladirea actuala a bisericii evanghelice (luterana) dateaza din 1633. Sticluta - Am gasit geo-sticluta ascunsa in zid.
Castelul Bethlen Cris. La 28,7 km. Din pacate cladirea castelului nu este vizitabila, se pare ca castelul a fost retrocedat unuia dintre mostenitorii familiei Bethlen.
Prapastia Genune. La 29,1 km. Belvedere Cascada Balea Valea Balea Muntii Fagaras. La 29,6 km. La cascada Balea se poate ajunge, pornind din parcarea de langa statia de jos a telecabinei, urmand poteca marcata cu punct rosu.
Cascada Balea. La 29,6 km. Download coordonate - Click pe Download din meniul principal. Cetatea Fagaras. La 29,7 km. Cetatea Fagaras.
Piramidele de langa Apold. La 30 km. Interesant - Interesante piramide. Cariera de marmura Porumbacu. La 30,1 km. Ferma de cerbi Poiana Neamtului Avrig. La 30,2 km. Poarta potecii Valea Balea Muntii Fagaras. La 30,5 km. In lunile de vara, cu masina pe Transfagarasean.
Valchid. La 30,6 km. Valchid este o localitate in judetul Sibiu.
Apold. La 30,9 km. Fiind inclusa pe lista monumentelor istorice cu numarul 2847, biserica a servit comunitatii sasesti din localitate, de-a lungul multor secole, pentru oficierea ritualului religios. Gasita - Am gasit cutiuta.
Curmatura Preluncilor. La 31,1 km. Curmatura Calea Carelor. La 31,7 km. Vanatoarea lui Buteanu. La 32,3 km. La Belvedere. La 32,3 km. Saua Vaiuga. La 32,4 km. Pasul Barcaciului. La 32,4 km. Pasul Barcaciului. Cutia necesita urgent intretinere - Am gasit cutia in noiembrie 2011, vezi inscrisul de la "alte geocutii din judetul Sibiu" unde se pare ca l-am inscris din greseala.
Turnul Falkenhayn. La 32,5 km. Pe dealul Gusteritei se afla Turnul Falkenhayn. Falkenhayn inainte de Artmania - Am ajuns in orasul Sibu, cu ocazia festivalului rock Artmania, la ora 18 seara.
Valea Viilor. La 32,5 km. Gasita - Am gasit cutia. Curmatura Balei. La 32,5 km. Lacul Balea. La 32,5 km. Rezervatia include celmai mare lac glaciar al M. Multumesc - Multumesc pt ascunzis.

Chirpar in limba maghiara - magyarul: Erődített evangélikus templom Kürpöd

Obiective cultural-istorice - Judetul Sibiu
* Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Posibilitatile utilizatorilor inregistrati

  • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Chirpar
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea, OpenStreetMap, OpenTopoMap
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Ultimele comentarii

  • Gasita - Am gasit cutiuta...

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Chirpar? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! Citeste si comentariile scrise de ceilalti utilizatori, in total 1428!

Obiective ascunse din apropiere

Stii locuri de vizitat din judetul Sibiu, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! Utilizatorii nostri au prezentat deja 3501 geoobiective turistice.

[ Sus ↑ ]
Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.