Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe harta in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic!
Cetatea Cisnadioara - Geotrekking Romania - Login - Inregistrare - Suport
 

Pixel
Cetatea Cisnadioara

Unde este Cetatea Cisnadioara?

Este o cetate taraneasca, in interiorul careia se afla ruinele bisericii Sf. Mihai. Cea mai veche atestare istorica este din anul 1223 cand Magister Gocelinus doneaza biserica manastirii din Carta.

Satul Cisnadioara (Michelsberg) se situeaza la cativa km de Sibiu. Ca sa ajungeti acolo va trebui sa urcati dealul pana la cetate. Cetatea functioneaza in prezent ca si muzeu asa ca trebuie platit bilet de intrare 5-10 RON (1,5-3 euro) si nu e deschisa tot timpul.

Coordonate gps, harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe harta in timp real - dupa autentificare.

***
Poze: Muntii Fagaras Cetatea Cisnadioara Informatii vizitare Fereastra oarba OLA TB Cetatea Cisnadioara Vecinul cetatii Somn Catelusi Intrare Iesire. * Pentru a vedea pozele, intra in contul tau de utilizator!

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Cetatea Cisnadioara! In prezent avem in total 12.100+ poze pe site.

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

>>> Vizitati Cetatea Cisnadioara si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti! Merita sa fii inregistrat!

Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Cetatea Cisnadioara?
Parcul Petofi Sandor. In 2007 in parc a fost inaugurat un monument artistic interesant, denumit Tunul din fan. Parc - Am gasit cutia ascunsa in zid. (obiectiv interesant cu geocutie)
Johanniskirche. Biserica este evanghelica, de confesiune augustana (luterana) construita in anul 1912. Sibiu - In cadrul eventului GeoFest Sibiu-2014, la o plimbare prin oras cu un grup numeros, chiar daca era in timpul slujbei si foarte multa lume am reusit sa gasesc cutia si sa ma loghez. (obiectiv interesant cu geocutie)
Turnul Olarilor. Strada Cetatii este flancata de trei turnuri de aparare care apartin celei de-a treia centuri de fortificatii. Bine fixata - Era bine fixata intre caramizi, are un log si un creion mic.
Turnul Zincarilor. La 10.7 km. Fostul Turn al Zincarilor sau a Fierarilor a fost construit in secolul XVI si a facut parte din incinta a treia de fortificatii din jurul Sibiului. De doua ori la Turnul Zincarilor - Prima data nu am reusit sa gasesc geocutia. (geoobiectiv cu geocutie)
Biserica catolica Sibiu. Biserica catolica a fost construita de iezuti între anii 1726-1733 in spiritul barocului timpuriu vienez. Biserica Catolica - Sibiu - Aceasta este foarte bine ascunsa, trebuie sa fii foarte agil pentru a reusi in a extrage cutia. (obiectiv interesant cu geocutie)
Sibiu. Am găsit cutia - Am pus o mină de pix în ea pentru a se putea completa log-ul pe viitor. Podul Minciunilor. Podul Minciunilor din Sibiu este primul pod din fonta de pe teritoriul actual al Romaniei, realizat în 1859, acesta asigurand accesul in cetate dinspre Orasul de Jos. Sibiu - Participand la eventul GeoFest Sibiu-2014, locul de intalnire fiind Kleine Cafe, a trebuit sa trec peste Podul Minciunilor, asa ca m-am oprit sa caut si aceasta cutie, nuai ca norocul nu a fost de partea mea in a gasi cutia, insa am admirat capodopera Sibiului cu atatea povesti si legende.
Biserica din Grossau. Biserica este monument istoric si are hramul Sf. Gasita - Am gasit cutiuta.
Lacul Cristian. Cibinburg. La 13.3 km. Comuna Orlat se afla la 15 km vest de orasul Sibiu.
Turnul Falkenhayn. Falkenhayn inainte de Artmania - Am ajuns in orasul Sibu, cu ocazia festivalului rock Artmania, la ora 18 seara. Cetatea Talmaciu. La 13.6 km. A facut parte din sistemul de aparare a sud-estului Transilvaniei. La vanatoare fara pusca - Cand am ajuns sus la cetate am constatat ca ne lipseste gps-ul (uitat jos la masina)! N-am disperat, desi nu mai stiam exact despre ce fel de zid era vorba in indicatia de cautare: NV, NE, SE.
Turnu Rosu din Boita. Rolul a fost unul militar, dar defensiv. Proximitate :) - Am gasit cutiuta ascunsa in zid de radupuscarciuc (10 august) la nici un metru de cutia ascunsa de mine (24 mai) :) Din cauza acestei proximitati cei mai multi cautatori (de pe .
Gura Raului. Barajul de la Gura Raului, situat la aproximativ 3 km de localitate, este un baraj artifical cu scopul principal de a alimenta cu apa orasul Sibiu, comunele Gura Raului, Cristian, Sura Mare, Ocna Sibiului si Selimbar. Gasita - Am gasit cutiuta.
Varful Oncesti. Varful Oncesti (1720 m) din muntii Cindrel se inalta deasupra statiunii Paltinis. Oncesti - Dupa ce am urcat cu telescaunul, am continuat urcusul pana aici si am ramas impresionat de privelistea oferita din acest loc.
Cetatea Scurta. Riesenberg, Dealul Cetatea Scurta sau Dealul Lidii se afla la vest de comuna Orlat.
Casolt. Casolt (in germana Kastenholz, in maghiara Hermány) este o localitate din judetul Sibiu, situata pe Valea Hartibaciului. Am gasit cutiuta - Am gasit cutiuta in geam.
Biserica Sfantul Nicolae. Fantanele, mai demult Cacova sau Cacova Sibiului, (Krippesseifn sau Krebsbach in germana, Szebenkákova in maghiara) este un sat situat la 20 km vest de Sibiu. In ultimul loc, ca de obicei - Era deja trecut de miezul noptii, cand am ajuns la Fantanele, dupa concertele primei seri ale festivalului rock Artmania.
Padurea Barcul Rosu.

Cetatea Cisnadioara in limba maghiara - magyarul: Kisdisznódi vár Kisdisznód

Obiective cultural-istorice - Judetul Sibiu
* Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

Posibilitatile utilizatorilor inregistrati

  • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire geoobiectiv
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Harta militara topografica, Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea, OpenStreetMap, OpenTopoMap
  • Coordonate gps Cetatea Cisnadioara - descarcare fisier .gpx
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe harta in timp real!

Ultimele comentarii

  • Geocutia Cetatea Cisnadioara - Geocutia este/era in partea dreapta, cum stam fata in fata cu poarta...
  • Poze cu pietrele rotunde - Felicitari pentru gasirea geocutiei...
  • Cetatea Cisnadioara - Am gasit cutia...
  • Gasita - Am gasit cutia ascunsa...
  • Pietrele rotunde din zidul cetatii - In curtea bisericii, respectiv in zidurile cetatii se afla o multime de pietre imense, rotunde...
  • Am lasat un travel bug - Va asteapta sa-l luati si sa-l plimbati mai departe prin Romania;) (si nu numai)...

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Cetatea Cisnadioara? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! Citeste si comentariile scrise de ceilalti utilizatori!

Obiective turistice din apropiere

Calcarele cretacice de la Cisnadioara
Calcarele cretacice de la Cisnadioara
Calcarele cretacice de la Cisnadioara sunt considerate monument al naturii cu valoare paleontologica.
Cisnadie
Cisnadie
Orasul Cisnadie este asezat intr-o pitoreasca depresiune la poalele dealului Magura, intr-o zona inconjurata de paduri si livezi, la 14 km sud de municipiul Sibiu.

Stii locuri de vizitat din judetul Sibiu, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! Utilizatorii nostri au prezentat deja 3.500+ de geoobiective turistice de neratat.


Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2023 Geotrekking +.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.