Pixel
GeoascunzisGeotrekker
Navigheaza pe harta in timp real si gaseste comoara ascunsa aici!
Lacul Iapa - Atractii turistice noi - Login - Inregistrare - Suport
 

Pixel
Lacul Iapa

Lacul Iapa

Lacul Iapa este, daca nu cel, printre cele mai recente lacuri, cat de cat notabile, aparute in mod natural. Este consecinta unei masive alunecari de pamant pornite, in jurul anului 2010, de pe unul dintre versantii paraului Iapa, a carei limba a blocat complet curgerea paraului Iapa, afluent al Bistritei. Coordonate gps, harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe harta in timp real - dupa autentificare.

***
Mai multe poze: Lacul Iapa - amonte Lacul Iapa - amonte - detaliu Lacul Iapa - ansamblu Limba de colmatare Apropo de indiciu. * Pentru a vedea mai multe poze, intra in contul tau de utilizator!

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Lacul Iapa!

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

Vizitati Lacul Iapa si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti! Merita sa fii inregistrat!

Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking Romania ascunsa aici!

Ce atractii importante sunt in apropierea obiectivului turistic Lacul Iapa?
34245 Schitul Lipovenilor. (atractie turistica si geocutie) 36553 Lacul Veselaru. Lacul are lungimea maxima de 50 m, latimea medie de  30 m si adancimea maxima de 12 m. (geoascunzis)
39872 Varful Cernegura. Muntele Cernegura treprezinta bastionul extrem nord-estic al Muntilor Tarcaului, dominand dinspre sud orasul Piatra Neamt. (geoobiectiv cu geocutie)
41797 Biserica de lemn din Piatra Soimului. Monument istoric, biserica este ridicată in anul 1792, înlocuind o bisericuța ce aparținea unui vechi schit sarbesc-lipovenesc. (geoascunzis)
41928 Cascada Pusu. Fara valente morfometrice deosebite, casacada Pusu de pe Muntele Cernegura exista si subzista sub forma unui firicel de apa spanzurat pe un prag stancos de circa 6-7 m.
43564 Crucea dr Iacomi. A fost, totodata, unul dintre organizatorii turismului montan din oras.
45373. 45536 Biserica de lemn din Luminis. A fost ridicata in 1874 din barne de brad fixate pe talpi de stejar asezate pe temelie de piatra.
46139 2731. Infiintat in 1996 de trei maici de la M-rea Varatec, schitul se pustieste dupa 1999, chiar dupa ce i se construise o bisericuta de lemn.
51879 Varful Cracu Geamana. 52206 Manastirea Tazlau. Este situata la 36 km de Piatra Neamt, sora mai mica a manastirii Putna.
52441 Parcul zoologic Cozla. Parcul Cozla este amenajat pe versantul sudic al muntelui Cozla, Piatra Neamt.
52670 Bisericuta ascunsa de la Pangarati. 53995 Pestera Sfantului Chiriac. 54834 Locul fosilifer Cozla. 55248 Pestera Cuviosului Chiriac Bisericani. Inainte de a ajunge la sanatoriu este manastirea noua Bisericani, ce are vizavi o bisericuta cu cioata bradului din legenda cu aparitia Maicii.
57415 Varful Geamana Muntii Tarcaului. Varful Geamana este un important nod orografic al Muntilor Tarcaului, aflat pe o culmea importanta a sa, Runcul Stanelor - racordata la culmea principala in Batca Rachitei, in directie opusa (sud) Culmii Gosmanu.
59111 Dealul Vulpii. 60750 Trei Caldari. La 19.3 km. In partea de nord a orasului Piatra Neamt se ridica muntele Cozla, cu altitudinea de 657 m in punctul numit Trei Coline si 679 m in punctul Trei Caldari.
60957 Muntele lui Simon. Muntele lui Simon (974m) este un munte pitoresc in apropiere de Piatra Neamt, cu acces relativ usor de la Sanatoriul TBC, respectiv manastirea Bisericani.
61076 Manastirea Pestera. La 19.5 km. Hramul este Intrarea Maicii Domnului in Biserica.
61403 Pasul Hanu. Putin sau deloc cunoscut, pasul Hanului face trecerea din valea Tarhausiului (bazinul Trotusului) in cea a Tarcutei (bazinul Bistritei).
61585 Varful Simon. 62251. 63149 Varful Grindusu. 664 m ai sai, este cel mai inalt din Muntii Tarcaului, dar si din Muntii Trotusului, numindu-i astfel pe toți cei din care isi trage apele Trotusul.
73630 Padurea Corhanei Dobreni. 73690 2804. 74189 Prevarful Ciudomir. Unul dintre traseele - scurte - de acces la el trece pe langa Varful Sipotel, incalecand apoi un varf de peste 1600 m, antecamera a Ciudomirului.
81502 La Deget. La 26 km. Interesantele forme antropomorfe ce pot fi decelate pe stancile din locul respectiv ne-au determinat sa-l evidentiem odata in plus.
81668 La deget. Prima formatiune pe care o intalnim venind dinspre biserica din Bolatau, este Stanca La deget.
82306 692. La 26.2 km. A doua formatiune, cea mai cunoscuta, este Piatra cu ceaun, denumita astfel din cauza unei adancituri din spatele stancii, care are forma unui ceaun aproape perfect.
83339 Stanca cu brazi. Deseori turisti o confunda cu Piatra cu ceaun.
84193 Crucisatorul. Unele sunt mai cunoscute, indeosebi prin dimensiuni sau prin accesibilitate, precum Piatra cu Ceaun, Stogul de Piatra sau Altarul.
84422 Lacul Cuiejdel. Lacul are suprafata de 12 ha, lungimea de 1 km, latimea medie de 102 m, adancimea medie de 7,4 m, adancimea maxima langa baraj de 16 m.
84507 Izvor Ivanes Muntii Tarcau. 84535 Lacul Cuejdel. 84799 Altarul. Pe cumpana de ape dintre Tazlaul Sarat si Tazlau, pe partea impadurita dinspre localitatile Bolatau si Zemes, gasim o multime de formatiuni stancoase interesante.
85182 Camila de pe Munceii Uture. In-afara de mai cunoscutele Piatra cu Ceaun, Stogul de Piatra sau Altarul, pe culmile Munceilor Uture, chiar aproape de acestea, mai pot fi intalnite inca alte stanci cu forme interesante sau bizare.
87060 Varful Biliboc. 87135 Stanca cu chip de om de la Serbesti. Stanca Serbesti prezinta forme interesante, printre care putem aminti Chipul uriasului culcat, Mosul adormit si Fereastra din perete.
88592 Casalotul din Caldari. La Caldari este numele unui mic perimetru aflat sub Culmea Scărisoara, un picior al Muntelui Stogu - ultimul varf serios (1519 m) al Culmii Grindusu din Muntii Tarcaului.
89349. 92586. 92850 Polita cu Flori. La 29.6 km. 93044 Capela-clopotnita din Buha Ghimes-Faget. Printre ultimele se afla si o capela-clopotnita ortodoxa ridicata pe un tapsan de pe valea unui mic afluent al Buhai.
93092 Cetatea din valuri de pamant Redut Ghimes. Cetatea se afla pe botul de deal ce formeaza interfluviul dintre paraul Karenta (pe versantul opus se afla complexul memorial Kontumac) si paraul Sant (cel pe care era trasata granita dintre Imperiul Austro-Ungar si Moldova, pornind din Pasul Ghimes-Palanca).
Valori naturale - Judetul Neamt
* Detalii dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

Obiective turistice vecine


Poiana cu lac si foisor
Poiana cu lac si foisor - La capatul unui sir de obiective naturale pitoresti si interesante - Statiunea balneara Negulesti, Schitul Sf.
Cascada Duras
Cascada Duras - Printre multele, dar, in general, micile si, totusi, spectaculoasele cascade ale Muntilor Tarcau, Cascada Duras este una care beneficiaza de acest ultim atu.
Poiana Gitioana
Poiana Gitioana - Orice om pasionat de munte, de drumetie, in general, a lecturat mai in copilarie, mai incoace, spre maturitate, descrierile de calatorie prin muntii Neamtului ale lui Calistrat Hogas.
Stanca Burlii de pe Dealul Cristan
Stanca Burlii de pe Dealul Cristan - Dealul Cristan este fragmentul principal (median) al unui interfluviu de la periferia estica a Muntilor Tarcaului.

Stii vreun loc inedit din judetul Neamt, frumos si interesant, dar mai putin cunoscut? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!


Posibilitatile utilizatorilor


 • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
 • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
 • Ultimele comentarii si obiective gasite
 • Urmarire geoobiectiv
 • Localizare pozitie pe harta
 • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
 • Harta militara topografica, Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea, OpenStreetMap, OpenTopoMap
 • Coordonate gps Lacul Iapa - descarcare fisier .gpx
 • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
 • Navigare pe harta in timp real

Ultimele comentarii


  Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Lacul Iapa? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!


Copyright © 2007-2023 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.