Danes - Geodrumetie - Login - Suport
 

Pixel
Cycle Map - Harta cu trasee potrivite pentru bicicleta si drumetie - Danes, judetul Mures

Danes

Comuna Danes este asezata in partea centrala a Podisului Transilvaniei, in culoarul Tarnavei Mari, pe malul stang al raului. Danesul se situeaza in sectorul sudic, la granita cu judetul Sibiu. Coordonate gps, harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare. Detalii dupa inregistrare.

***
Cateva poze: Danes Primaria Fantana 3381 Carul cu flori 3383... *

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto atasat locului prezentat!

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Danes.

Cautati geoascunzisul Danes si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la aceasta activitate incitanta!
Geotrekking Romania faciliteaza identificarea obiectivelor turistice din apropiere, cautarea geoobiectivelor, respectiv anuntarea gasirii acestora.


Geoobiective din vecinatate:
22561 Turnul Croitorilor. Turnul Croitorilor, care se afla in partea de nord-vest a cetatii Sighisoara, a fost ridicat in secolul al XIV-lea. 22611 Casa Jakody. Casa Jakody, datare 1772, aflata pe strada Zidul Cetatii numarul 3, este o casa de locuit din perimetrul patrimoniului mondial Unesco al orasului Sighisoara. 22627 Casa Richter. Casa Richter, construita in secolul al XVIII-lea, se afla pe strada Tamplarilor numarul 28. 22633 Liceul Joseph Haltrich. Scoala din Deal a fost construita in anul 1792. 22715 Casa Haraszty. Fosta locuinta de mestesugari, aflata pe strada Scolii numarul 15, construita in secolul XVI-lea. 22727 Ruinele primei biserici parohiale din Sighisoara. Pe strada Cositorarilor se afla ruinele primei biserici parohiale a asezarii germane timpurii de la Sighisoara, care a fost construita in decursul secolului al XIV-lea. 22734 Casa Fronius. Casa Fronius, aflata pe strada Scolii numarul 13, a fost o locuinta de mestesugari, construita in secolul XVI-lea. 22737 Turnul Cizmarilor. Turnul Cizmarilor din cetatea Sighisoara, cu toate ca dateaza din timpuri mai vechi (a fost construit in 1521), si-a capatat forma de azi in anul 1681. 22762 Casa Virgil Marzea. Casa de mestesugari din secolul al XVI-lea, cu modificari in secolul al XVIII-lea, de pe strada Scolii numarul 8. 22765 Casa Joseph Bacon. Aici a locuit doctorul Joseph Bacon (1857-1941), medic si colectionar pasionat, intemeietorul Muzeului de Istorie (initial Muzeul Sighisoara Veche) din Turnul cu Ceas. 22790 Hotel Sighisoara. Cladirea hotelului Sighisoara de pe strada Scolii numarul 4-6, care in prima jumatate a secolului XX a adapostit primaria orasului. 22806 Casa Mild. Conform inscriptiei de pe cladire, in aceasta casa a locuit primarul Johann Both. 22834 Piata Ratustelor. Piata Ratustelor se afla langa Turnul Tabacarilor si Turnul Cositorarilor, legate prin Galeria Puscasilor. 22840 Casa Wonnerth. Casa Wonnerth se afla pe strada Cositorarilor numarul 4, dateaza din secolul XVI-XVII, cu modificari in secolul al XIX-lea si 1938. 22853 Casa cu cerb. Curiozitate arhitecturala, Casa cu cerb din Sighisoara se afla pe strada Scolii numarul 1. 22881 Casa Michael von Melas. In aceasta casa a crescut si a locuit Michael von Melas (1729-1806), general si comandant al armatei austriece.
Obiective cultural-istorice - Judetul Mures
* Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

Obiective turistice vecine


Castrul de pamant Podmoale la 4.04 km. Castrul si asezarea civila de la Podmoale (Burgstadel) Sighisoara, se afla la aproximativ 3 km nordvest de oras, la nord de soseaua Sighisoara-Medias.
Padurea Breite
Pe platoul Breite de langa orasul Sighisoara se afla cel mai mare si bine conservat habitat de pajiste impadurita cu stejari multiseculari si goruni din centrul si estul Europei.
Turnuletul La Chip
Turnuletul La Chip se afla pe vechiul drum care trecea dealul Podei, situat la intrarea in orasul Sighisoara dinspre Targu Mures, respectiv Medias.
Lacul Serches la 6.55 km
GR0339 Lacul Serches Sighisoara
Turnul Cojocarilor
Turnul Cojocarilor se afla in partea de sud-vest a cetatii Sighisoara.

Stii vreun loc inedit din apropiere, frumos si interesant, dar mai putin cunoscut? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!


Posibilitatile utilizatorilor


 • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
 • Cautare dupa cuvinte cheie sau coordonate
 • Ultimele comentarii si ascunzisuri gasite
 • Urmarire geoascunzis
 • Localizare pozitie ascunzis pe harta
 • Ascunzisuri apropiate si negasite, listate si pe harta
 • Harta militara topografica, Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea, OpenStreetMap, OpenTopoMap
 • Coordonate gps in diferite formate
 • Descarcare coordonate - fisier .gpx
 • Locatii langa ascunzis in format .gpx
 • Doresti acces la aceste servicii? Primul pas este inregistrarea.


Ultimele comentarii


 • Gasita - Gasita...
 • Ai reusit deja sa vizitezi locul prezentat? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!


Copyright © 2007-2023 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.