Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Varful Tatalui - Muntii Ciucului

Varful Tatalui - Muntii Ciucului


Precizat pe harti si cu numele Apahavas sau Ciughes, Varful Tatalui reprezinta unul dintre punctele de altitudine mai importante (1334 m) ale complexului de culmi din extremitatea nord-vestica a Muntilor Ciucului, oferind o deschidere de 360 de grade asupra imprejurului.

Pe varf este instalata o cruce de lemn pe un suport din piatra, ce aminteste de bornele hotarului dintre Austro-Ungaria si Romania. Un traseu in circuit, de o zi, cu plecarea din satul Popoiu (Palanca/BC), trece pe aici si este descris pe Muntesiflori.ro-apa!...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri, poze) dupa inregistrare.

Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc asemanator cu geocaching, dar in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Varful Tatalui - Muntii Ciucului.

Cautati geoascunzisul Varful Tatalui - Muntii Ciucului si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare


Geoobiective vecine
Pixel
Fantana Rece
Monumentul lui Emil Rebreanu
Cetatea Rakoczi
Pasul Ghimes-Palanca
Biserica Kontumac

Comentarii
Pixel
Deocamdata starnit...
Iarna adevarata si geocutie noua pe Muntele Tatalui...
Am ajuns aici prin Ciughes-Palanca, pe paraul Palistanenilor...

Cazare
Pixel
Oferte promotionale de cazare

Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Joc asemanator cu geocaching. Geoascunzisuri, atractii turistice.