Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Cascada Paraului Saritor

Cascada Paraului Saritor


Micul platou format sub varful Harghita Madaras, format aici in timpul activitatii vulcanice confera locului un aspect in trepte. Izvoarele care apar sub varf au o curgere mai lenta, imbiba solul cu apa si impreuna cu conditiile climatic specifice etajului subalpin-montan superior creaza conditii pentru formarea turbei. Apa izvoarelor dispare in mlastinile turboase. Acolo unde inclinarea versantului creste, ele reapar si formeaza micul parau Szökõ (Seche sau Paraul Saritor), cunoscut de localnici pentru mica si pitoreasca ei cascada.

In tinov traiesc 2 specii de plante insectivore: roua cerului si foaia groasa. Tot aici gasim si un impresionant numar de tulpini a unei specii de orchidee, Dactylorhiza cordigera subsp. siculorum. Varful Harghita Madaras si Mlastina Szökõ sunt incluse in aria de interes comunitar Harghita Madaras.

Pentru a ajunge la Cascada Paraului Saritor avem mai multe posibilitati....

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri, poze) dupa inregistrare.

Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc asemanator cu geocaching, dar in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati! Cautare geoascunzisuri

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Cascada Paraului Saritor.

Cautati geoascunzisul Cascada Paraului Saritor si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare


Geoobiective vecine
Pixel
Piatra Mica a Bufnitei
Harghita Madaras
Harghita Racu
Muntele Mihai
Via ferrata Pericolul caprei

Comentarii
Pixel
Am sarit la... tinta!...
Unde-s doi......
Am sarit cutia de la Cascada Paraului Saritor!...


Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Joc asemanator cu geocaching. Geoascunzisuri, atractii turistice.