Carta - Geodrumetie - Login - Suport
 

Pixel
Cycle Map - Harta cu trasee potrivite pentru bicicleta si drumetie - Carta, judetul Harghita

Carta

Carta timp indelungat a fost centrul Ciucului de Sus, o vreme fiind si centru administrativ, in comuna functionand vreme indelungata chiar si un spital comunal. Impreuna cu Ineu, Danesti si Madarasi au format parohia Csíknagyboldogasszony, din care pe parcurs ultimele doua sate s-au desprins. Coordonate gps, harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare. Detalii dupa inregistrare.

***
Cateva poze: Intrarea dinspre Ineu Orificii de tragere Zidul bisericii fortificate Cruci Turnul bisericii Coridorul zidului Intrare Ceas solar Indicator turistic 1170 Rusalii... *

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto atasat locului prezentat!

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Carta.

Cautati geoascunzisul Carta si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la aceasta activitate incitanta!

Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking Romania ascunsa aici!
Geotrekking Romania faciliteaza identificarea obiectivelor turistice din apropiere, cautarea geoobiectivelor, respectiv anuntarea gasirii acestora.


Geoobiective din vecinatate:
16695 Muntele Cad. Este granita naturala dintre bazinele Ciucul de Mijloc si Ciucul de Sus. 18928 Capela Sfanta Elena. Flavia Iulia Helena, cunoscuta sub numele de Sfanta Elena, a fost mama imparatului Constantin cel Mare. 23635 Biserica catolica Sfantul Stefan. Prima biserica a localitatii Nadejdea, o capela romano-catolica, a fost construita in 1514, din donatia familiei Bernáld. 23786 Drumul Crucii. Calea durerii din Nadejdea a fost amenajata in anul 1933, si renovata in 2012. 25280 Cariera Vacaresti. 27126 Biserica catolica. Mihaileni este asezat pe traseul DJ 124, la 18 km nord de Miercurea-Ciuc, in valea paraului Racu. 27214 Viaductul feroviar Caracau. Se afla pe tronsonul de cale ferata Miercurea Ciuc. 27776 Viaductul Caracau. Look for the cache under the grandiose silhouette of this concrete rainbow, the Caracau viaduct. 28527 Biserica din Garciu. Biserica fortificata romano-catolica din Satului Nou sau Garciu, este declarata monument conform registrului monumentelor ale judetului Harghita. 28624 Varful Gretes. Pragul ce leaga cele doua bazine intramontane ale Ciucului si Giurgeului, este in acelasi timp si granita dintre masivele Harghitei si Giurgeului. 28640 Spre Piatra Mesei. 28995 Izvorul de langa paraul Loc. 29189 Capela de pe muntele Bogat. Vatra satului Racu este pe lunca Oltului, pe malul stang, la o altitudine de 786 m, pe traseul DN 12, la 11 km nord de Miercurea-Ciuc. 29525 Piatra Mesei. 30772 Lacul Spalatorul de pietre. Prezentat de mai multi ani ca punct de interes, Lacul cu Limba, limba fiind o mica peninsula, se afla in preajma carierei Garciu, fiind de natura antropica.
Obiective cultural-istorice - Judetul Harghita
* Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

Obiective turistice vecine


Capela Sfanta Ana
Capela se afla pe un deal din vestul comunei Tomesti, la mai putin de 1 km de marginea localitatii.
Baile Dugas 2
Baile au fost fondate ca atare in 1929, cand in preajma unui cunoscut izvor mineralo-termal (20 grade C) a fost creat un amenajament pentru imbaiere, de catre Corpul Industriasilor din Ciucul de Sus.
Baile Dugas
Baile Dugas se afla langa localitatea Danesti.
Baile Sfanta Ana
Baile Sfanta Ana sunt situate la marginea vestica a comunei Tomesti, langa Lacul Fara Fund si in apropiere de Turnul Ciuntit.
Turnul Ciuntit
Turnul Ciuntit este declarat monument conform registrului monumentelor judetului Harghita din 1992, este un interesant vestigiu arhitectonic al Ciucului de Sus.

Stii vreun loc inedit din apropiere, frumos si interesant, dar mai putin cunoscut? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!


Posibilitatile utilizatorilor


  • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
  • Cautare dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si ascunzisuri gasite
  • Urmarire geoascunzis
  • Localizare pozitie ascunzis pe harta
  • Ascunzisuri apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Harta militara topografica, Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea, OpenStreetMap, OpenTopoMap
  • Coordonate gps in diferite formate
  • Descarcare coordonate - fisier .gpx
  • Locatii langa ascunzis in format .gpx
  • Doresti acces la aceste servicii? Primul pas este inregistrarea.


Ultimele comentarii


  • Vom reveni cu mai multa imaginatie - Pe langa indiciul (incitant) din descrierea ascunzisului am primit de la administratorul site-ului indicatia sa ne incordam imaginatia la maximum pentru a-l gasi...
  • Ai reusit deja sa vizitezi locul prezentat? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!


Copyright © 2007-2023 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.