Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Rezervatia Valea Iadului - Turia

Rezervatia Valea Iadului - Turia


Valea Iadului este un afluent al paraului Turia, confluenta lor formandu-se la 1 km vest de satul Turia. Chiar la iesirea din sat insa (cu 1 km inainte de confluenta pomenita), un drum forestier pleaca din soseaua ce duce la Balvanyos, spre stanga, pe Valera Iadului.

Dupa 1 km vom observa pe partea dreapta amenajarea unui izvor, la vizita noastra, sec; este pe malul Paraului Turia, confluenta cu Valea Iadului fiind mai sus cu cativa metri. Dupa 4,5 km ajungem la o intersectie (cu 1 km in urma am trecut pe langa alta, aflata sub dealul pe care sunt urmele Cetatii Turia, geoobiectiv) marcata de prezenta unei vile si a unei cabane silvice.

Urmam drumul care pleaca spre dreapta; imediat trecem pe langa un izvor mineral amenajat primitiv, aflat in dreapta drumului. Cu 400-500 m mai sus, tot pe dreapta, ne atrage atentia un alt izvor cvasiamenajat, iar cativa metri mai sus, un bazin (privat) ce aduna apa minerala a unui alt...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri, poze) dupa inregistrare.

Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc asemanator cu geocaching, dar in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Rezervatia Valea Iadului - Turia.

Cautati geoascunzisul Rezervatia Valea Iadului - Turia si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare


Geoobiective vecine
Pixel
Mofeta Gradina Herko
Cetatea Turia
Varful Carpinis
Izvorul Seregeto
Stanca Piatra Zimbrului

Comentarii
Pixel
Dupa ce aproape ca am uitat sa caut si aceasta geocutie...
Gradina Herko de pe Valea Iadului...

Cazare
Pixel
Oferte promotionale de cazare

Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Joc asemanator cu geocaching. Geoascunzisuri, atractii turistice.