Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Asezarea geto-dacica de la Poiana

Asezarea geto-dacica de la Poiana


Asezarea geto-dacica de la Poiana este localizata pe un promontoriu al malului stang al Siretului ce domina de la o inaltime relativa de 200 m oglinda lacului de acumulare Calimanesti.

Locatia era cunoscuta sub numele de La Cetatuie de catre locuitorii satului Poiana care si gasisera aici artefacte antice. Primul care a cercetat-o a fost Vasile Parvan care i-a acordat, gresit, statutul de castru. Au urmat multe campanii de sapaturi arheologice care au evidentiat doar o asezare civila, dar foarte dezvoltata si durabila in timp (evident, cu posibile sincope), de-a lungul catorva secole (sec. III i.Chr.-sec. III d.Chr.). Arheologul Radu Vulpe a identificat-o cu Piroboridava, una dintre cetatile dacice pomenite de celebra harta a lui Ptolemeu. Nu exista nici o dovada care poate sustine aceasta idee (pentru amanunte a se vedea muntesiflori-utidava).

Pentru...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri, poze) dupa inregistrare.

Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc asemanator cu geocaching, dar in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Asezarea geto-dacica de la Poiana.

Cautati geoascunzisul Asezarea geto-dacica de la Poiana si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare


Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Joc asemanator cu geocaching. Geoascunzisuri, atractii turistice.