Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Manastirea Buciumeni

Manastirea Buciumeni


Manastirea tine, administrativ vorbind, de comuna Buciumeni, de care se leaga cateva personalitati cunoscute, nascute aici: Smaranda Braescu - prima femeie-parasutist din Romania - si Natalia Negru, scriitoare, sotia poetilor St. O. Iosif si Dimitrie Anghel.

Manastirea se afla in Padurea Buciumeni, de pe dealul omonim (de la nord de comuna), pe marginea DJ 252, cel care leaga DN 11A (Adjud-Barlad), de la Lespezi, de DN 24 (Tisita-Tecuci), la Cosmesti; este la 18 km de Lespezi si 20 km de Cosmesti.

Istoria ei incepe, legendar, de pe vremea lui Alexandru cel Bun, dar documentat, din 1718. Istoria manastirii - de maici - este una foarte framantata; amanunte sunt prezentate pe muntesiflori-piroboridava!...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri, poze) dupa inregistrare.

Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc asemanator cu geocaching, dar in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Manastirea Buciumeni.

Cautati geoascunzisul Manastirea Buciumeni si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare


Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Joc asemanator cu geocaching. Geoascunzisuri, atractii turistice.