Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Geodrumetie  Login  Aplicatie android  Harta  Suport  


Login
Nume utilizator

Parola


Geoobiective vecine
Buncarele de pe Piciorul Mare
Capela catolica Band
Capela-clopotnita din Buha
Varful Ascutit
Valea Intunecoasa

Comentarii
Cimitir lasat in uitare...Vechiul cimitir evreiesc - Lunca de Jos

Vechiul cimitir evreiesc - Lunca de Jos


Desi este situat pe teritoriul actualei comune Lunca de Jos (catunul Valea Mare, comuna Lunca de Jos), cimitirul a apartinut comunitatii evreiesti din Ghimes-Faget.

Despre aceasta comunitate se mai cunosc putine amanunte. Apreciem ca trebuie sa fi fost destul de importanta la inceputul si mijlocul sec. XIX, caci in 1918 a fost infiintata in Ghimes o sinagoga; apoi, si azi se mai pastreaza in folclorul local "Hora evreiasca". Mai adaugam si amanuntul ca cei 118 copii gasiti in viata de aliati in 1945, in lagarul de la Buchenwald,...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri, poze) dupa inregistrare.

Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc asemanator cu geocaching, dar in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Vechiul cimitir evreiesc - Lunca de Jos.

Cautati geoascunzisul Vechiul cimitir evreiesc - Lunca de Jos si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare


 
Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Joc asemanator cu geocaching. Geoascunzisuri, atractii turistice. Gazduire Promotii Mobila Scule Sustinere Furniture Deal.