Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Varful Harghita Madaras

Varful Harghita Madaras


Harghita Madaras este una dintre cele mai populara partie de schi din Transilvania. Muntele Harghita este cea mai lunga și cea mai tanara parte a lantului neoeruptiv din Carpatii Orientali, varful cel mai inalt fiind Varful Madaras (1801 m). Partea centrala, asa-numita Harghita Centrala separa Secuimea, mai precis Scaunul Ciucului și Scaunul Odorheiului. Varful acestora este muntele Harghita Madaras, muntele sfant a secuilor.

De pe vârf avem a priveliște extraordinară asupra lanțului: în vreme frumoasă putem vedea aproape toată depresiunea transilvanică, Munții Făgăraș, Piatra Craiului. Dintre cele mai importante forme de relief (vizibile) menționăm: Platoul Harghita, Munții Gheorgheniului și Ciucului, Blatul Libanului și Muntele Hășmașului. La est sunt Munții Ciucului, respectiv Depresiunea...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri, poze) dupa inregistrare.

Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc asemanator cu geocaching, dar in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati! Coordonate gps

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Varful Harghita Madaras.

Cautati geoascunzisul Varful Harghita Madaras si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare


Geoobiective vecine
Pixel
Cascada Paraului Saritor
Piatra Mica a Bufnitei
Via ferrata Pericolul caprei
Muntele Mihai
Harghita Racu

Comentarii
Pixel
Am gasit cutia veche...
Pe platou...
Apus de soare pe varf si o intalnire neasteptata...


Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Joc asemanator cu geocaching. Geoascunzisuri, atractii turistice.