Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Poza: grimoirine

 Geodrumetie  Login  Aplicatie android  Harta  Suport  


Login
Nume utilizator

Parola


Geoobiective vecine
Cheile Dobrogei
Belvedere Cheile Dobrogei
Manastirea Colilia
Canionul de argila
Dealul Alah Bair

ComentariiCetatea Ulmetum

Cetatea Ulmetum


Cetatea Ulmetum, aflata langa localitatea Pantelimon, reprezinta o asezare romana din sec. IV, continuata de una romano-bizantina ce a dainuit pana in sec VI.

Primul santier arheologic a fost deschis la Ulmetum in 1911 de Vasile Parvan. Sapaturile s-au oprit in 1914, fiind reluate abia in 2004. Actualmente Cetatea Ulmetum (mai degraba, imaginea si numele sau) reprezinta, ca si Cetatea Carsium, un obiectiv cultural-turistic al unui program european de promovare internationala a Dobrogei.

Descrierea in amanunt a accesului...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri, poze) dupa inregistrare.

Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv un joc asemanator cu geocaching, dar in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Jocul consta in cautarea de geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Va invitam sa va inregistrati!

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Cetatea Ulmetum.

Cautati geoascunzisul Cetatea Ulmetum si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la acest joc incitant!

Inregistrare


 
Copyright © 2007-2022 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Joc asemanator cu geocaching. Geoascunzisuri, atractii turistice. Gazduire Promotii Mobila Scule Sustinere Furniture Deal.