Pixel
Atractii turistice inedite Romania
Geotrekker
Navigheaza pe harta in timp real, te ajutam sa gasesti comorile ascunse si obiectivele turistice din Romania! Valori naturale, cultural-istorice, atractii turistice inedite din Romania. Drumetii montane si excursii, geodrumetie cu sau fara gps. Locuri interesante, geocutii si ascunzisuri.
Login - Inregistrare - Suport - Despre noi
 

Pixel
Ultimele geoobiective:
Biserica romano-catolica Sfanta Treime Bistrita
Biserica romano-catolica Sfanta Treime din Bistrita este unul dintre cele mai importante monumente de arhitectura religioasa din regiunea Transilvaniei.
Castelul Kemeny-Banffy Luncani
Castelul Kemeny-Banffy din Luncani se afla la aproximativ 200 m distanta de biserica reformata, spre nord-est, aproape de malul raului Aries.
Troita de pe Dealul Monyasd Ciucsangeorgiu
Dealul Monyasd e un mic fragment al interfluviului Fisag-Fitod.
Teiul de 500 de ani din Leliceni
Teiul de langa biserica comunei Leliceni a fost plantat probabil in prima parte a anilor 1500.
Casa Babei Vrancioaia Barsesti
Conform legendei care circula in tinut, numele ar veni de la Tudora Vrancioaia, batrana care ar fi gazduit, ospatat si incurajat in casa ei pe domnitorul Moldovei, Stefan cel Mare.
Punctul de belvedere Busola - Calugareni
Punctul de belvedere Busola Calugareni
Cercetarile arheologice de aici au necesitat prezentarea rezultatelor, astfel a fost proiectata o belvedere pentru a facilita intelegerea topografiei sitului.
Pixel
Cea mai veche poarta secuiasca - Poarta bisericii si manastirii franciscane din Calugareni, ridicata in 1673, a fost cea mai veche poarta secuiasca ramasa in picioare, pana in anul 1930. Castrul roman - Castrul roman de la Calugareni, avand o suprafata de peste 2 hectare, reprezinta unul din siturile arheologice majore din judetul Mures. Pavilioane Time Box - Pavilioanele Time Box din cadrul Parcului arheologic de la Calugareni se afla la sud-vest de localitate, langa castrul roman si parcul arheologic Calugareni. Hornul Nisipos - De la baza peretelui Malul Galben, sosind din valea paraului Calinet, putem alege mai multe variante pentru a ne continua drumul, una este prin Hornul Nisipos. Izvorul Capitanului Orlowski - Izvorul Capitanului Orlowski se afla in Padina lui Calinet, sub peretele Malul Galben. Spatiul expozitional Mini Niraj - Spatiul expozitional Mini Niraj se afla pe strada Garii numarul 156, langa gara din Campu Cetatii a liniei inguste de cale ferata. Bazinul de acumulare si statia de pompare - Bazinul de acumulare numarul 1 si statia de pompare din Targu Mures se afla pe strada Verii, la numarul 4. Biserica ortodoxa - In drum spre Cheile Dopca, dinspre DN13, inainte de a intra in satul Bogata Olteana, privirea ne este atrasa de catre o biserica construita din piatra fasonata si sculptata. Biserica reformata - Vechimea bisericii este semnalata si de faptul ca la constructia zidurilor au fost folosite caramizi, care poarta sigla legiunii a cincea din Macedonia. Rejtekhely.ro


Copyright © 2007-2023 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.