Pixel

Atractii turistice inedite Romania - Ghid turistic geotrekking

Geotrekking Romania
Navigheaza pe harta in timp real, te ajutam sa gasesti comorile ascunse si obiectivele turistice din Romania! Valori naturale, cultural-istorice, atractii turistice inedite din Romania. Drumetii montane si excursii, geodrumetie cu sau fara gps. Baza de date pentru locuri interesante, geocutii si ascunzisuri.
Login - Inregistrare - Suport - Despre noi
 

Pixel

Cautarea comorilor ascunse, o aventura moderna

Geotrekking este un joc si un sport in aer liber, care combina tehnologia moderna cu vechile instincte ale vanatorilor. Oameni din intreaga lume cauta comori virtuale, ascunse in locuri deosebite, folosind aparate gps. Gasirea fiecarei comori ascunse ofera satisfactie, dar si o experienta unica de explorare si aventura.

Istoria si originea acestui joc sunt strans legate de dezvoltarea tehnologiei gps. La inceputul anilor 2000, gps-urile au devenit disponibile si pentru publicul larg, si multi entuziasti au inteles potentialul lor si in afara utilizarii obisnuite pentru navigatie. In data de 3 mai 2000, a fost ascunsa prima geocutie in Statele Unite, coordonatele gps fiind publicate online, cu o invitatie deschisa pentru a cauta comoara din locul respectiv.

La inceput doar putine persoane au participat la acest joc, dar cu timpul, comunitatea cautatorilor s-a dezvoltat, s-au format reguli si etichete pentru aceasta activitate. Participantii sunt incurajati sa schimbe cate ceva din cadourile aflate in geocutia gasita, respectiv sa lase o insemnare in jurnalul din cutie, dar si pe platforma web care listeaza ascunzisul respectiv.

Cautatorii

Pe masura ce tehnologia gps a evoluat, jocul a devenit mai palpitant. In prezent, exista mii de geocutii ascunse si in tara noastra, asteptand sa fie descoperite. Ele pot varia ca si dimensiune, de la mini-cutii ascunse intr-un copac sau sub o stanca, pana la containere mai mari, care pot contine diferite cadouri.

Aceste comori virtuale pot fi ascunse aproape oriunde, de la orase aglomerate si parcuri urbane, pana la zone rurale sau munti inalti. Acest lucru face geotrekking-ul un hobby accesibil oricui, o modalitate minunata de a descoperi locuri noi, de a petrece timpul in natura.

De-a lungul anilor, jocul a evoluat. Pe langa platforma internationala, au fost create si multe comunitati locale. Cu platforme online interactive, aplicatii mobile specializate, jocul a devenit mai accesibil ca oricand. Oamenii pot cauta geocutiile ascunse de alti, pot amenaja ascunzisuri noi, isi pot impartasi experientele cu ceilalti cautatori.

Azi, aventura explorarilor nu se mai limiteaza la harti si busola, ci este o experienta moderna si digitala. Gasind comori ascunse si explorand locuri noi, geotrekking-ul deschide porti catre lumea coplesitoare a naturii, si ne incurajeaza sa ne aventuram mereu in cautare de experiente noi.

Ultimele geoascunzisuri:

Izvorul de apa minerala Elisabeta Hosasau
Apa minerala din Hosasau este o apa foarte bogata in bicarbonati, foarte buna pentru servit cu vin.
Deasupra Tunelului Ciumani Munceii Nascalatului
Tunelul este sub Munceii Nascalatului intre halta Utusoi si statia Livezi.
Tacla Gavrii Marisel
Tacla Gavrii este un punct de belvedere stancos, care se afla langa localitatea Marisel.
Dealul Melcului Corund
Dealul Melcului este un depozit carbonatic de 1,5 ha.
Pixel

Alegerea dispozitivului gps si termenii de baza

Geotrekking este o pasiune distractiva si captivanta, care imbina aventura in aer liber cu tehnologia moderna. Daca doresti sa incepi aceasta activitate, este important sa intelegi termenii si conceptele de baza, precum si sa alegi dispozitivul potrivit pentru aceasta activitate.

In primul rand, ce este geotrekking-ul? Este o vanatoare de comori virtuale, unde participantii trebuie sa gaseasca containere ascunse, numite geocutii, utilizand coordonate gps. Aceste containere pot fi diverse, de la cutii mici pana la cutii mai mari, sau chiar obiecte camuflate. Odata ce ai gasit unul dintre aceste cutii, vei gasi si un jurnal, unde sa iti semnezi numele de utilizator, respectiv data gasirii.

Pentru a te bucura de aceasta activitate, trebuie sa ai un dispozitiv gps sau un smartphone cu gps. Daca esti un incepator, o alegere buna ar fi telefonul tau. Este utila si o aplicatie specializata, care iti ofera informatii despre ascunzisurile din zona, precum si ghidare catre acestea. Un alt avantaj este ca poti utiliza si camera foto a telefonului, respectiv aplicatiile de navigare online.

Geotrekkingul este o activitate minunata, care te ajuta sa explorezi si sa descoperi locuri noi, in timp ce iti dezvolti si abilitatile de orientare. Pentru a te bucura de aceasta experienta, este importanta alegerea dispozitivului potrivit. Nu uita sa te familiarizezi cu termenii si conceptele de baza, astfel incat sa te simti pregatit atunci cand intri in lumea captivanta a acestui joc de aventura in aer liber.

Ultimele geoobiective prezentate:

Cea mai veche poarta secuiasca - Poarta bisericii si manastirii franciscane din Calugareni, ridicata in 1673, a fost cea mai veche poarta secuiasca ramasa in picioare, pana in anul 1930. Castrul roman - Castrul roman de la Calugareni, avand o suprafata de peste 2 hectare, reprezinta unul din siturile arheologice majore din judetul Mures. Pavilioane Time Box - Pavilioanele Time Box din cadrul Parcului arheologic de la Calugareni se afla la sud-vest de localitate, langa castrul roman si parcul arheologic Calugareni. Hornul Nisipos - De la baza peretelui Malul Galben, sosind din valea paraului Calinet, putem alege mai multe variante pentru a ne continua drumul, una este prin Hornul Nisipos.

Cele mai populare atractii turistice ale ultimelor zile:

Piramidele de la Slatioara - Martori ai eroziunii apei, temperaturii si vantului asupra unor strate relativ slab cimentate formate din pietrisuri si nisipuri, piramidele de la Slatioara, ca si cele de pe acelasi masiv deluros Magura Slatioarei, dar de la Stroiesti, sau celelalte de pe Maguricea Slatioarei, ofera un spectacol ce nu trebuie pierdut, eroziunea generatoare fiind activa si continua. Cetatea Noviodunum - Cetatea antica se afla in vestul Isaccei, pe malul Dunarii, la 2 km distanta, ajungandu-se la ea pe un drum neintretinut. Oul Arsitei - Oul Arsitei este o rezervatie geologica care se afla in partea de nord-est a Muntilor Sureanu, pe versantul estic al dealului Arsitei si se intinde pe o suprafata de 0,20 ha. Varful Zascolul Arjanei - Confundat cu Varful Arjana (1513 m), Zascolul Arjanei (1499 m) este cel mai proeminant ca alura si totodata cel mai pitoresc, fiind culminatia unei klippe de calcar a culmii Muntilor Cernei, prinsa in relieful inconjurator dominat de sisturi.

Copyright © 2007-2023 Geotrekking +.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.