Pixel
Atractii turistice inedite Romania
Atractii turistice si geocutiiGeotrekker
Navigheaza pe harta in timp real si gaseste comorile ascunse si obiectivele turistice din Romania! Valori naturale, cultural-istorice, atractii turistice inedite din Romania. Drumetii montane si excursii, geodrumetie cu sau fara gps. Locuri interesante, geocutii si ascunzisuri.
Login - Inregistrare - Suport - Despre noi - Rejtekhely.ro
 

Pixel
Piatra Lacramata - Masivul Ceahlau
Piatra Lacramata Masivul Ceahlau
Poteca din Curmatura Picioru Schiop, spre cabana Dochia, trece pe langa Piatra Lacramata, un martor tacut al vanturilor de pe munte.
Castelul Huszar - Apalina
Castelul Huszar Apalina
Monument istoric, aflat intr-o stare foarte avansata de degradare, care se afla pe teritoriul localitatii componente a municipiului Reghin, Apalina.
Stejarul singuratic - Reghin
Stejarul singuratic Reghin
Stejarul singuratic se afla in partea de nordvest a Reghinului, la marginea din vest a Padurii Rotunde (Ziegenwald).
Fantana de apa sarata - Sanpaul
Fantana de apa sarata Sanpaul
Fantana de apa sarata se afla la intrarea in sat, pe langa drumul ce vine dinspre localitatea Ocland.
Necropola tumulara - Dealul Pietros
Necropola tumulara Dealul Pietros
Necropola tumulara este situata la nord-vest de comuna Ocland si la sud-est de satul Sanpaul, pe Dealul Pietros ce desparte vaile raurilor Homorodul Mare si Homorodul Mic.
Peretele de bazalt Piatra Cioplita - Comana de Sus
Peretele de bazalt Piatra Cioplita Comana de Sus
Rezervatia naturala de tip geologic reprezinta cel mai sudic punct de eruptii de bazalte din Muntii Persani, respectiv al neovulcanismului din tara.
Cascada Tigai - Comana de Sus
Cascada Tigai Comana de Sus
Pentru a ajunge la pestera de la Tigai se porneste inspre est din localitatea Comana de Sus, pe valea Comana, pe drumul forestier de-a-lungul paraului.
Microcanionul in bazalt - Hoghiz
Microcanionul in bazalt Hoghiz
Aria naturala de importanta nationala Microcanionul in bazalt se afla in Grupa centrala a Muntilor Persani, in valea paraului Hoghiz.
Castelul Haller - Hoghiz
Castelul Haller Hoghiz
Conacul Haller se afla in centrul comunei Hoghiz, intr-un parc pitoresc, bine intretinut, plin cu stejari seculari.
Turn belvedere - Dealul Chingii - Ocland
Turn belvedere Dealul Chingii Ocland
Composesoratul Homorodul Mic din Ocland a ridicat doua turnuri de belvedere pe teritoriul comunei, unul pe muntele Bene, iar acesta pe Dealul Chingii.
Cetatea Kustaly - Ocland
Cetatea Kustaly Ocland
Cetatea Kustaly se afla in saua crestei principale ale Muntilor Persani.
Dumbrava Castanilor - Craciunel
Dumbrava Castanilor Craciunel
Dumbrava cu castanii de peste o suta de ani se afla la nord-vest de satul Craciunel, la marginea localitatii.
Pixel
Manastirea Ceahlau - Manastirea Ceahlau poarta hramurile Schimbarea la Fata si Sfantul Voievod Stefan cel Mare. Fantana cu steme - Fantana cu steme din Reghin, se afla la intersectia strazii Sarii si Piata Petru Maior, sub nivelul carosabilului acestuia din urma. Omul de piatra - Omul de piatra se afla pe versantul nordic al vaii Comana, chiar deasupra drumului forestier. Poarta de piatra - La aproximativ 2 km est de satul Comana de Sus, drumul trece printre doua blocuri de stanca, in locul numit Poarta de stanca a tatarilor. Poarta secuiasca - Cea mai veche poarta secuiasca din zona Odorheiului se afla in fata parohiei unitariene din Ocland. Gradinita - Gradinita din Ocland se afla langa cladirea primariei, in partea Felszeg a satului. Baile Dungo - Baia populara Dungo se afla la sud-est de satul Craciunel, intre paraurile Sarat si Cuz. Bazinele cu apa sarata - La sud-est de localitatea Craciunel, langa baia populara Dungo, pe cursul paraului Sarat, gasim doua bazine cu apa sarata. Primaria si scoala - Moara de apa - Fosta moara de apa din Homorod se afla la 500 m nord-est de confluenta Homoroadelor, sub cimitirul ortodox, pe partea nordica a drumului judetean DJ132 dinspre Mercheasa. Baile Fantana Puturoasa - Fostele bai din orasul Rupea, mai sunt denumite Baile Cohalm (dupa denumirea orasului in limba maghiara Kohalom), respectiv Capul Fantanii Puturoase (dupa numele izvorului sarat si sulfuros Budoskutfo, 1868). Biserica evanghelica - Biserica evanghelica (lutherana) fortificata din Rupea, construita in secolul al XIV-lea, se afla pe strada Republicii numarul 147. Biserica catolica - Biserica catolica din Rupea se gaseste pe strada Cetatii numarul 99. Izvorul de apa minerala Bradul Rotund - Izvorul de apa minerala Lobogo - Ruinele forjei - La iesirea din sud-vest a orasului Vlahita, in partea sudica a localitatii, Mina Sfanta Cruce, se pot vedea si azi ruinele unei forje. Biserica leprosilor - Biserica Siechhof, dedicata Sfantului Duh, cunoscuta in 1575 sub numele de Leprosorium, dateaza din secolul al XVI-lea. Biserica lutherana -

Copyright © 2007-2023 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.