Pixel
Atractii turistice inedite Romania
Geotrekker
Navigheaza pe harta in timp real, te ajutam sa gasesti comorile ascunse si obiectivele turistice din Romania! Valori naturale, cultural-istorice, atractii turistice inedite din Romania. Drumetii montane si excursii, geodrumetie cu sau fara gps. Locuri interesante, geocutii si ascunzisuri.
Login - Inregistrare - Suport - Despre noi
 

Pixel

Cautarea comorilor ascunse, o aventura moderna

Geotrekking este un joc si un sport in aer liber, care combina tehnologia moderna cu vechile instincte ale vanatorilor. Oameni din intreaga lume cauta comori virtuale, ascunse in locuri deosebite, folosind aparate gps. Gasirea fiecarei comori ascunse ofera satisfactie, dar si o experienta unica de explorare si aventura.

Istoria si originea acestui joc sunt strans legate de dezvoltarea tehnologiei gps. La inceputul anilor 2000, gps-urile au devenit disponibile si pentru publicul larg, si multi entuziasti au inteles potentialul lor si in afara utilizarii obisnuite pentru navigatie. In data de 3 mai 2000, a fost ascunsa prima geocutie in Statele Unite, coordonatele gps fiind publicate online, cu o invitatie deschisa pentru a cauta comoara din locul respectiv.

La inceput doar putine persoane au participat la acest joc, dar atentia persoanelor in cautare de aventura din intreaga lume a fost rapid atrasa. Cu timpul, comunitatea cautatorilor s-a dezvoltat, s-au format reguli si etichete pentru aceasta activitate. Participantii sunt incurajati sa schimbe cate ceva din cadourile aflate in geocutia gasita, respectiv sa lase o insemnare in jurnalul din cutie, dar si pe platforma web care listeaza ascunzisul respectiv.

Pe masura ce tehnologia gps a evoluat, jocul a devenit mai palpitant. In prezent, exista mii de geocutii ascunse si in tara noastra, asteptand sa fie descoperite. Ele pot varia ca si dimensiune, de la mini-cutii ascunse intr-un copac sau sub o stanca, pana la containere mai mari, care pot contine diferite cadouri. Aceste comori virtuale pot fi ascunse aproape oriunde, de la orase aglomerate si parcuri urbane, pana la zone rurale sau munti inalti. Acest lucru face geotrekking-ul un hobby accesibil oricui, o modalitate minunata de a descoperi locuri noi, de a petrece timpul in natura.

De-a lungul anilor, jocul a evoluat. Pe langa platforma internationala, au fost create si multe comunitati locale. Cu platforme online interactive, aplicatii mobile specializate, jocul a devenit mai accesibil ca oricand. Oamenii pot cauta geocutiile ascunse de alti, pot amenaja ascunzisuri noi, isi pot impartasi experientele cu ceilalti cautatori.

Azi, aventura explorarilor nu se mai limiteaza la harti si busola, ci este o experienta moderna si digitala. Gasind comori ascunse si explorand locuri noi, geotrekking-ul deschide porti catre lumea coplesitoare a naturii, si ne incurajeaza sa ne aventuram mereu in cautare de experiente noi.

Ultimele geoobiective:
Biserica romano-catolica Sfanta Treime Bistrita
Biserica romano-catolica Sfanta Treime din Bistrita este unul dintre cele mai importante monumente de arhitectura religioasa din regiunea Transilvaniei.
Castelul Kemeny-Banffy Luncani
Castelul Kemeny-Banffy din Luncani se afla la aproximativ 200 m distanta de biserica reformata, spre nord-est, aproape de malul raului Aries.
Troita de pe Dealul Monyasd Ciucsangeorgiu
Dealul Monyasd e un mic fragment al interfluviului Fisag-Fitod.
Teiul de 500 de ani din Leliceni
Teiul de langa biserica comunei Leliceni a fost plantat probabil in prima parte a anilor 1500.
Casa Babei Vrancioaia Barsesti
Conform legendei care circula in tinut, numele ar veni de la Tudora Vrancioaia, batrana care ar fi gazduit, ospatat si incurajat in casa ei pe domnitorul Moldovei, Stefan cel Mare.
Punctul de belvedere Busola - Calugareni
Punctul de belvedere Busola Calugareni
Cercetarile arheologice de aici au necesitat prezentarea rezultatelor, astfel a fost proiectata o belvedere pentru a facilita intelegerea topografiei sitului.
Pixel

Alegerea dispozitivului gps si termenii de baza

Geotrekking este o pasiune distractiva si captivanta, care imbina aventura in aer liber cu tehnologia moderna. Daca doresti sa incepi aceasta activitate, este important sa intelegi termenii si conceptele de baza, precum si sa alegi dispozitivul potrivit pentru aceasta activitate.

In primul rand, ce este geotrekking-ul? Este o vanatoare de comori virtuale, unde participantii trebuie sa gaseasca containere ascunse, numite geocutii, utilizand coordonate gps. Aceste containere pot fi diverse, de la cutii mici pana la cutii mai mari, sau chiar obiecte camuflate. Odata ce ai gasit unul dintre aceste cutii, vei gasi si un jurnal, unde sa iti semnezi numele de utilizator, respectiv data gasirii.

Pentru a te bucura de aceasta activitate, trebuie sa ai un dispozitiv gps sau un smartphone cu gps. Daca esti un incepator, o alegere buna ar fi telefonul tau si o aplicatie specializata, care iti ofera informatii despre ascunzisurile din zona, precum si ghidare catre acestea. Un alt avantaj este ca poti utiliza si camera foto a telefonului, respectiv aplicatiile de navigare online.

Geotrekkingul este o activitate minunata, care te ajuta sa explorezi si sa descoperi locuri noi, in timp ce iti dezvolti si abilitatile de orientare. Pentru a te bucura de aceasta experienta, este importanta alegerea dispozitivului potrivit. Nu uita sa te familiarizezi cu termenii si conceptele de baza, astfel incat sa te simti pregatit atunci cand intri in lumea captivanta a acestui joc de aventura in aer liber.

Cea mai veche poarta secuiasca - Poarta bisericii si manastirii franciscane din Calugareni, ridicata in 1673, a fost cea mai veche poarta secuiasca ramasa in picioare, pana in anul 1930. Castrul roman - Castrul roman de la Calugareni, avand o suprafata de peste 2 hectare, reprezinta unul din siturile arheologice majore din judetul Mures. Pavilioane Time Box - Pavilioanele Time Box din cadrul Parcului arheologic de la Calugareni se afla la sud-vest de localitate, langa castrul roman si parcul arheologic Calugareni. Hornul Nisipos - De la baza peretelui Malul Galben, sosind din valea paraului Calinet, putem alege mai multe variante pentru a ne continua drumul, una este prin Hornul Nisipos. Izvorul Capitanului Orlowski - Izvorul Capitanului Orlowski se afla in Padina lui Calinet, sub peretele Malul Galben. Spatiul expozitional Mini Niraj - Spatiul expozitional Mini Niraj se afla pe strada Garii numarul 156, langa gara din Campu Cetatii a liniei inguste de cale ferata. Bazinul de acumulare si statia de pompare - Bazinul de acumulare numarul 1 si statia de pompare din Targu Mures se afla pe strada Verii, la numarul 4. Biserica ortodoxa - In drum spre Cheile Dopca, dinspre DN13, inainte de a intra in satul Bogata Olteana, privirea ne este atrasa de catre o biserica construita din piatra fasonata si sculptata. Biserica reformata - Vechimea bisericii este semnalata si de faptul ca la constructia zidurilor au fost folosite caramizi, care poarta sigla legiunii a cincea din Macedonia. Rejtekhely.ro


Copyright © 2007-2023 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.