Cautare de comori, cu sau fara gps - Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Coordonate gpsGeocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Coordonate GPS
 Geodrumetie  Login  Suport  

Login
Nume utilizator

Parola


Geotrekking +.ro FAQ (Intrebari si raspunsuri)Categorie: Index -> Cum procedezi pentru a ascunde o geocutie?

Intrebare
·  1. Cauta un loc potrivit
·  2. Pregatirea geocutiei
·  3. Ascunderea geocutiei
·  4. Listeaza geocutia pe internet
·  5. Ai grija de cutie in continuare

Raspuns
·  1. Cauta un loc potrivit

In geodrumetie este ca si in imobiliare - conteaza foarte mult locul. Cand ascunzi o geocutie, ia in considerare urmatoarele:

- Va fi usor sa ajungi la ea? Daca este prea aproape de drumuri umblate, de poteca, exista o sansa mare ca sa dispara sau sa fie vandalizata. Incearca sa gasesti un loc care necesita un anumit timp pentru a ajunge acolo, preferabil pe jos.

- Va fi usor de gasit? Daca este prea vizibila, sau prea aproape de un drum frecvent circulat, exista o sansa mare ca cineva sa gaseasca geocutia din intamplare. Multe geocutii au fost descoperite astfel, dar persoanele care le-au gasit au fost destul de amabile incat sa le lase acolo, ba chiar mai mult sa participe la joc. Dar gasirea geocutiei sa nu fie nici prea grea. Incearca sa dai in descriere indicatii exacte care vor ajuta la gasirea geocutiei.

- Va fi ascunsa pe teren public sau privat? Daca geocutia este amplasata pe un teren privat, trebuie sa ceri permisiunea proprietarului. Trebuie evitate situatiile in care o geocutie sa fie ascunsa intr-un loc unde este interzisa intrarea. Consulta intotdeauna regulile de vizitare ale parcurilor nationale, ariilor protejate, locurilor de interes istoric sau cultural, pentru a evita conflictul cu autoritatile administrative ale zonelor respective.

- Va fi gasirea problematica? Utilizeaza bunul simt cand alegi un ascunzis. Nu ascunde geocutia intr-un loc, care ar putea fi primejdios sau care ar putea crea confuzii.

- Corespunde criteriilor, regulilor impuse de joc? Consulta materialele, intrebarile frecvente, forumul de pe site-ul Geodrumetie in Romania pentru ultimele informatii legate de acest joc. Vei fi responsabil pentru geocutie, deci asigura-te ca cunosti regulile zonei in care o ascunzi.

Vei dori, probabil, sa ascunzi geocutia intr-un loc care este special intr-un anume fel. Recompensa jucatorilor, alta decat cea de a gasi geocutia, este locul propriu-zis. Un loc cu o panorama deosebita sau in apropiere de obiective turistice, sunt locuri potrivite pentru a o ascunde.

Nota: Respecta natura si mediul in care va fi ascunsa geocutia. Daca locul este habitatul unor animale protejate, sau o zona in care cresc plante protejate, gandeste-te ca vor veni alte persoane in urma ta acolo.

[ Sus ]

·  2. Pregatirea geocutiei

In primul rand ai nevoie de o geocutie. Orice cutie ermetica, rezistenta la apa si zapada va fi potrivita. Uzual se folosesc insa cutiile din plastic pentru pastrarea alimentelor, care se gasesc in comert. Obiectele din cutie e bine sa fie puse si intr-o punga din plastic pentru a evita udarea acestora in cazul in care cutia s-ar crapa.

Cu ajutorul unui marker inscriptioneaza cutia, pentru cazul in care este gasita accidental de cineva, care nu joaca acest joc. De regula se trec numele locului, respectiv a geocutiei, data, numele site-ului unde va fi listata si orice alta informatie crezi ca este necesara. Cu cat sunt mai multe informatii, cu atat mai bine.

O sa ai nevoie de un caietel si un obiect pentru scris. Un mic caietel este potrivit. Asigura-te ca ai pus in cutie si un pix sau un creion, deoarece persoana care va gasi geocutia va uita probabil sa aduca unul.

Cutiile ascunse in locuri, unde temperatura poata sa scada sub zero grade, vor trebui sa contina si un creion. Pixurile ingheata la temperaturi scazute si devin inutilizabile.

Geocutia trebuie sa mai contina si instructiuni de utilizare in mai multe limbi de circulatie internationala. Astfel de intructiuni pot fi descarcate de pe site-ul nostru, dupa care se tiparesc pe o coala de hartie A4. E bine fie infoliate, dupa care sa se taie.

In final, umple cutia cu cadouri marunte. Nu este necesar, dar este recomandabil. Iata cateva idei pentru cadouri: jucarii ieftine, CD-uri, monede etc.

Depinde de tine ce vei pune in cutie, in functie de posibilitatile tale materiale. Daca numele tau este Bill Gates, sper ca vei pune in cutie si o suma mare de bani :-) Cei mai multi dintre noi vor cheltui insa o suma minima pentru a pregatii cutia.

Nu se pun alimente sau cosmetice in cutie! Rozatoarele au simtul olfactiv mult mai bun decat al nostru si vor roade, vor inghiti, resp. vor face tot posibilul sa ajunga la continut. Nu se pun in cutii alcohol, tigari, arme, droguri. Sa pastram jocul legal.

[ Sus ]

·  3. Ascunderea geocutiei

Cand ajungi in locul in care vei plasa geocutia, in functie de modelul de aparat gps pe care il posezi, cel mai dificil lucru va fi sa masori coordinatele exacte ale ascunzisului. Depinde de vizibilitatea spre cer, dar si de locul in care va fi ascunsa geocutia. Trebuie sa incerci insa sa masori coordinatele cat mai aproape de cutie.

Unele aparate gps pot sa calculeze valori medii pentru coordonate. Daca nu, cea mai buna solutie este de a lua un waypoint, apoi dupa indepartarea si revenirea la ascunzis se ia un nou waypoint. Se face acest lucru de 7-10 ori, apoi se face o mediere.

Pe prima pagina din caietel treci numele geocutiei, data curenta, numele celui care ascuns geocutia si orice mesaj pe care vrei sa-l transmiti celor care vor gasi cutia. Asigura-te ca ai retinut coordinatele pentru tine. Pune caietelul impreuna cu cadourile in punga de plastic si inchide totul in cutie. Pune geocutia in ascunzis, preferabil o scobitura intr-un copac sau o crapatura intr-o stanca, pune peste o piatra pentru imobilizare si acopera totul cu crengi.

[ Sus ]

·  4. Listeaza geocutia pe internet

Anunta o geocutie

[ Sus ]

·  5. Ai grija de cutie in continuare

Odata ce ai ascuns o geocutie, este responsabilitatea ta sa o administrezi. Din cand in cand trebuie sa te reintorci si sa te asiguri ca cutia nu a disparut, este in stare buna, iar traficul creat nu are un impact negativ asupra zonei.

Odata ce ceilalti jucatori vor incepe sa-ti viziteze ascunzisul, intereseaza-te de starea geocutiei si cere opinia lor in legatura cu locul respectiv. Daca vizitatori deranjeaza in orice fel zona sau daca ai dubii in legatura cu locul respectiv, gandeste-te sa indepartezi sau sa muti geocutia din acel loc.

Mult succes!

[ Sus ]
Copyright © 2007-2020 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori, geotrekking, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice. Gazduire Mobila Scule Sustinere Furniture Deal. Site realizat pe baza de php-nuke.