Cautare de comori, cu sau fara gps - Geocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Coordonate gpsGeocutii, ascunzisuri si locuri interesante - Cautare de comori, cu sau fara gps - Coordonate GPS
 Geodrumetie  Login  Suport  

Login
Nume utilizator

Parola


Geotrekking +.ro FAQ (Intrebari si raspunsuri)Categorie: Index -> Despre geodrumetie in general

Intrebare
·  Ce este acest joc?
·  Ce inseamna GPS?
·  In ce consta acest joc?
·  Tipuri de geocutii
·  De ce in Romania?
·  Care este diferenta intre geotrekking si geocaching?
·  Cine suntem?

Raspuns
·  Ce este acest joc?

Cine nu a visat in copilarie despre comori ascunse? In fiecare din noi traieste inca dorinta de a descoperi lucruri noi si necunoscute, pasiunea vechilor cautatori de comori. Utilizand cele mai recente descoperiri tehnice, posibilitatile internetului si ale orientarii cu ajutorul satelitilor, in urma cu cativa ani a aparut in Statele Unite un joc nou, care s-a raspandit imediat in toata lumea.

Un nou mod de a petrece timpul liber, valoare adaugata drumetiilor montane, joc de aventura, distractie (cautare de comori). Este un joc interesant si palpitant, in care sa iei parte, este o adevarata revelatie atat pentru cel care ascunde, cat si pentru cel care cauta. Jocul combina frumusetea drumetiilor in natura cu mijloace moderne, high-tech. Un impuls dat omului zilelor noastre, de a-l urni de langa calculator, de a-l scoate in natura, ca sa cunoasca locurile interesante ale zonei geografice in care traieste, sa se imbogateasca cu noi cunostinte si sa descopere locuri unde poate niciodata nu ar fi ajuns, poate doar din intamplare.

[ Sus ]

·  Ce inseamna GPS?

GPS este prescurtarea de la Global Positioning System, adica sistemul de localizare globala. Un aparat gps este un mijloc electronic, nu mai mare decat un telefon mobil, si nici mult mai scump, cu ajutorul caruia putem determina pozitia exacta geografica a locului unde ne aflam, in timp real si in orice conditii meteorologice, cu o precizie de numai catava metri. Folosind semnalele emise de cei 24 de sateliti, care orbiteaza in jurul pamantului, aparatul gps poate sa calculeze din timpul parcurs intre emiterea si receptia semnalului primit de la sateliti, coordonatele geografice exacte ale locului in care ne aflam, in cazul nostru coordonatele geocutiei ascunse.

[ Sus ]

·  In ce consta acest joc?

Un jucator ascunde comoara, o cutie din plastic care se poate inchide ermetic, intr-un loc ales de el. Locul trebuie sa fie interesant din punct de vedere istoric, cultural sau geografic. Cu ajutorul unui aparat gps va memora coordonatele exacte ale acelui punct. Aceste date, impreuna cu descrierea locului ales, care trebuie sa contina si indicatii ajutatoare pentru a putea gasi cutia, respectiv cateva poze, vor fi publicate pe internet, pe un site dedicat acestui joc. Ceilalti jucatori trebuie sa gaseasca cutia ascunsa, numai cu ajutorul coordonatelor, a descrierii si a pozelor publicate. Coordonatele geocutiei trebuie descarcate de pe pagina "geocutiei" si incarcate in aparatul gps. Astfel se poate porni in cautarea obiectului ascuns ajutandu-ne de busola gps-ului.

In geocutii vom gasi un caietel pentru notite, instrumente de scris, brosuri informative in mai multe limbi, precum si mai multe cadouri mai mici. Un CD, o moneda veche, un bibelou, orice in afara de alimente sau dulciuri, care se pot altera. Cel care a gasit cutia, are dreptul sa-si aleaga unul din cadouri, dar trebuie sa puna in cutie un alt cadou, pentru ca si ceilalti jucatori
sa aiba din ce alege.

Comoara gasita este bineinteles doar simbolica, adevarata recompensa fiind bucuria de a gasi cutia si emotia simtita in timpul acestei aventuri. Dupa ce si-a notat vizita in caietelul cu notite, jucatorul va repune cu mare grija cutia in locul initial. Acasa va putea vizita pagina de internet a geocutiei, anuntand daca a gasit sau nu cutia, cu ajutorul comentariilor si pozelor sale.

[ Sus ]

·  Tipuri de geocutii

Geocutie traditionala - O cutie din plastic, care poate fi inchisa ermetic, a carei dimensiuni poate varia de la o mica cutie pentru filme foto, pana la cutii mari de 20-30 cm.

Multi-cutie - In acest caz la coordonatele initiale primite de pe pagina de internet a cutiei, vom gasi doar coordonatele punctului urmator. Pentru a gasi geocutia, poate fi nevoie de parcurgerea unui drum cu mai multe statii, eventual rezolvarea unor mici ecuatii.

Punct de interes - Ascunzis fara geocutie traditionala. Se poate folosi in locuri unde practic este imposibila ascunderea unei geocutii, sau in care nu este ascunsa inca o geocutie, dar locul este atat de special, incat merita vizitarea lui de catre ceilalti jucatori.

Geocutie eveniment - Un ascunzis legat de un eveniment. Un loc geografic deosebit, in care jucatorii vor gasi nu numai o geocutie ascunsa, dar la data anuntata vor putea lua parte si la un eveniment special. Ocazie cu care se pot intalni si cu ceilalti.

[ Sus ]

·  De ce in Romania?

Tara noastra este deosebit de bogata in obiective turistice, istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a ascunde, si care merita a fi cautate. Doresc sa va invit sa participati si sa promovati acest joc incitant. Cu ocazia turelor, excursiilor voastre, ascundeti si cate o noua cutie, bineinteles, cu respectarea regulilor jocului. Veti aduce foarte multe bucurii, celor care vor cauta aceste cutii, si nu in ultimul rand veti contribui la dezvoltarea turismului in zona.

[ Sus ]

·  Care este diferenta intre geotrekking si geocaching?

Geodrumetia este o varianta a jocului numit geocaching. In geocaching important este ca geocutia sa fie ascunsa intr-un mod cat mai interesant, iar in geotrekking accentul se pune pe valoarea naturala prezentata, sau locul cu semnificatie cultural-istorica, prezentat de catre ascunzis. In afara aspectului de joc-aventura, adevarata provocare a acestui joc este atragerea atentiei celor receptivi, pentru a cunoaste, pentru a face cunoscute valorile noastre adevarate, valorile naturale si mostenirea noastra cultural-istorica.

[ Sus ]

·  Cine suntem?

Geotrekking +.ro nu este un teren de joaca geocaching, si nu este de utilitate publica. Este comunitatea neorganizata, deschisa, dar privata, a persoanelor care iubesc natura, drumetia si excursiile, respectiv cautarea comorilor virtuale. Avem un joc propriu (geotrekking) si un teren de joaca construit in jurul unui site propriu (Geotrekking +.ro). In cea ce priveste regulile jocului nostru, incercam sa fim flexibili, deschisi si creativi. Incercam sa facem cunoscute, cat mai multe dintre valorile noastre adevarate, valorile naturale si mostenirea noastra cultural-istorica. Va invitam sa cautati ascunzisurile noastre, multe dintre ele va vor prezenta locuri inedite.

[ Sus ]
Copyright © 2007-2020 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori, geotrekking, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice. Gazduire Mobila Scule Sustinere Furniture Deal. Site realizat pe baza de php-nuke.