Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic!
Lunca Mircesti - Ghid turistic si baza de date atractii turistice - Suport - Login - Inregistrare
 

Pixel

Lunca Mircesti, atractii turistice

Lunca Mircesti (Vasile Alecsandri), arie naturala protejata, rezervatie naturala de tip forestier...

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real - dupa autentificare.

***

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Lunca Mircesti! In prezent avem in total 12262 poze pe site.

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

>>> Vizitati Lunca Mircesti si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti! Merita sa fii inregistrat!

Cea mai apropiata localitate este Mircesti, se afla la 2,82 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Mircesti: 1
Cazare

Cazare Mircesti (Iasi)


Vezi oferte de cazare langa Mircesti, simplu si usor!
Inainte de click alege tipul unitatii de cazare!

Album foto, cu obiective turistice din apropiere, la 50,03 km distanta: Lacul Cuiejdel - Muntii Stanisoarei (16 poze).
14714777881100
14714777891101
14714777901102
14714777911103
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Lunca Mircesti?
Iazul Poseidon Strunga. La 9,1 km. Lacul Oteleni. La 12,4 km. Cetatea noua a Romanului Gadinti. La 21,1 km. A fost ridicata in 1466 pentru a face parte din cetatile de aparare a Moldovei.
Lacul Lates. La 21,6 km. Stanca cu chip de om de la Serbesti. La 28,5 km. Stanca Serbesti prezinta forme interesante, printre care putem aminti Chipul uriasului culcat, Mosul adormit si Fereastra din perete. (atractie turistica si geocutie)
Padurea Catalina Cotnari. La 31,1 km. Podul medieval Zlodica Ceplenita. La 31,6 km. Podul din piatra de rau cioplita, care traverseaza raul Zlodica, are o lungime de 25-30 m si o latime de 6 m.
Padurea Tatarusi. La 31,8 km. La Strainasi. La 31,9 km. Lacul Negritesti. La 31,9 km. Padurea Frumusica. La 33,3 km. Lacul Craiesti. La 34 km. Iazul Draguseni. La 34,8 km. Moara Boiereasca. La 35,1 km. Iazul Dumesti. La 35,7 km. Padurea Corhanei Dobreni. La 36,8 km. Iazul Totoesti. La 37,2 km. Dealul Vulpii Botoaia. La 38,4 km. Dealul Vulpii - Botoaia - Ochiul de Stepa.
Iazul Strambu Harlau. La 39,5 km. Saraturile din Valea Ilenei. La 40,8 km. Sinagoga Meseriasilor Targu Neamt. La 41,1 km. Sinagoga meseriasilor din Targu Neamt, construita in 1857, are un aspect interesant, cu un exterior de cladire obisnuita, dar cu un interior bogat decorat.
Casa memoriala Ion Creanga Humulesti. La 41,1 km. Construita in anul 1830 de bunicul dinspre tata a lui Ion Creangă, Petrea Ciubotariul, casa a devenit muzeu in anul 1951.
Muzeul de Istorie si Etnografie Targu Neamt. La 41,2 km. In curtea Muzeului de Istorie si Etnografie din Targu Neamt sunt expuse mari instalatii populare, achizitionate cu 30 de ani in urma, ultimele aflate pe teritoriul judetului.
Casa memoriala Veronica Micle Targu Neamt. La 41,2 km. Relicva pretioasa a veacului trecut, Casa memoriala Veronica Micle se afla in centrul vechi al orasului Targu Neamt, vizavi de Muzeul de Istorie si Etnografie.
Trei Caldari. La 41,3 km. Muntele Cozla are forma unei culmi alungite de la nord la sud. Caldari cu plin - Anul 2016 a fost el insusi un an plin pentru ascunzis: nu mai putin de 4 cautatori de geocomori au gasit cutia de la Trei Caldari. (atractie turistica si geocutie)
Locul fosilifer Cozla. La 41,5 km. Parcul zoologic Cozla Piatra Neamt. La 41,9 km. Parcul Cozla este amenajat pe versantul sudic al muntelui Cozla, Piatra Neamt. Parcul Zoo - Acces usor de la Colibele Haiducilor sau Zoo. (geoascunzis)
Cetatea Neamt Targu Neamt. La 42,5 km. Este localizata pe stanca Timus de pe culmea Plesului, la o altitudine de 480 m si la o diferenta de 80 m fata de albia Neamtului. (obiectiv interesant cu geocutie)
Manastirea Pestera Garcina. La 42,6 km. Infiintata in anul 1993 ca schit de calugari si ridicata in anul 2002 la rang de manastire, asezamantul monahic de la Garcina este actualmente manastire de maici.
Biserica de lemn din Piatra Soimului. La 42,8 km. Monument istoric, biserica este ridicată in anul 1792, înlocuind o bisericuța ce aparținea unui vechi schit sarbesc-lipovenesc.
Biserica de lemn din Luminis. La 42,9 km. Vechea biserica a satului Luminis - numele din 1965 al satului Iapa - (comuna Piatra Soimului).
Cascada Pusu Cernegura. La 43,8 km. Fara valente morfometrice deosebite, casacada Pusu de pe Muntele Cernegura exista si subzista sub forma unui firicel de apa spanzurat pe un prag stancos de circa 6-7 m.
Varful Cernegura Muntii Tarcaului. La 44,1 km. Muntele Cernegura treprezinta bastionul extrem nord-estic al Muntilor Tarcaului, dominand dinspre sud orasul Piatra Neamt. Varful Cernegura - Gasit geocutia in crapatura de la baza fagului dupa ce am rascolit toate stancile si intors o cioata uriasa crezand ca aceasta cutie este una de iaurt de 1 kg :) Cand aproape sa renunt vedem crapatura si scoatem o cutie mica de mustar cu hrean :) Cutia uscata in stare buna.
Crucea dr Iacomi Muntele Cernegura. La 44,1 km. A fost, totodata, unul dintre organizatorii turismului montan din oras. Crucea Dr Iacomi - Gasit geocutia plina de apa in scorbura verticala care probabil se umple la orice ploaie sau ninsoare.
Dealul lui Dumnezeu. La 44,5 km. Locul fosilifer Agarcia. La 44,8 km. Schitul Mastacan. La 44,8 km. Din 2001 devine schit de calugari, dar cu cate un vietuitor pasager, abia din 2002 populandu-se prin venirea a 4 calugari de la Manastirea Ceahlau.
Cascada Bahrin. La 45,1 km. La varsare se numeste Sasca.
Padurea de Argint Varatec. La 45,2 km. Rezervatia naturala de interes national Padurea de Argint se afla pe teritoriul comunei Agapia, la o altitudine de 540 m.
Stanca Piatra Soimului. La 45,5 km. Impresioneaza prin faleza din frunte, alcatuita din strate de gresie de grosimi diferite.
Lacul Bogonos. La 45,7 km. Schitul Lipovenilor. La 45,8 km. Biserica lor de aici dateaza, ca institutie, de la mijlocul secolului XIX, cladirea a ars in 2008.
Lacul Veselaru. La 45,9 km. Lacul are lungimea maxima de 50 m, latimea medie de  30 m si adancimea maxima de 12 m.
Codrii de arama Agapia. La 46 km. Rezervatia forestiera Codrii de arama are o suprafata de aproximativ 10 hectare, si se afla pe teritoriul comunie Agapia, pe dealul Filioara.
Stanca Burlii de pe Dealul Cristan. La 46,4 km. Dealul Cristan este fragmentul principal (median) al unui interfluviu de la periferia estica a Muntilor Tarcaului.
Fanetele seculare Valea lui David. La 46,7 km. Padurea Uricani. La 47 km. Biserica de la fostul Schit al Lipovenilor. La 47,1 km. Schitul Lipovenilor se afla aproape de obarsia paraului Doamna, afluent al Bistritei, numita Bahrinu Mare.
Balta Paradisul Verde. La 47,1 km. Lacurile Jijia. La 47,3 km. Fagetul Secular Humosu. La 47,4 km. Manastirea Lipova. La 47,5 km. In numele acestei manastiri sunt vehiculate informatii - uneori amestecate - despre trei locasuri de cult diferite, dintre care doar unul fiinteaza, prezentul geoobiectiv.
Lacul Tautesti. La 48,2 km. Lacul Halceni. La 48,7 km. Manastirea Agapia. La 49,1 km.
Valori naturale - Judetul Iasi
* Detalii dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Posibilitatile utilizatorilor inregistrati

  • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Lunca Mircesti
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea, OpenStreetMap, OpenTopoMap
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Ultimele comentarii

    Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Lunca Mircesti? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! Citeste si comentariile scrise de ceilalti utilizatori, in total 1428!

    Obiective ascunse din apropiere

    Stii locuri de vizitat din judetul Iasi, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! Utilizatorii nostri au prezentat deja 3501 geoobiective turistice.

    [ Sus ↑ ]
    Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.