Pixel
GeoascunzisGeotrekker
Navigheaza pe harta in timp real si gaseste comoara ascunsa aici!
Viaductul Mina - Atractii turistice noi - Login - Inregistrare - Suport
 

Pixel
Viaductul Mina

Viaductul Mina

Viaductul Mina a fost construit peste paraul Mina, pe linia de cale ferata 501 Miercurea Ciuc - Ghimes, langa satul Valea Garbea, apartinand comunei Lunca de Sus. Coordonate gps, harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe harta in timp real - dupa autentificare.

***
Mai multe poze: Lunca de Sus Viaductul Mina 1 Viaductul Mina 2 Pilon Viaductul nou si vechi Piloanele viaductului Tren de marfa Stalactite Draperii Scurgeri parietale Viaductul Mina 3. * Pentru a vedea mai multe poze, intra in contul tau de utilizator!

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Viaductul Mina!

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

Vizitati Viaductul Mina si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti! Merita sa fii inregistrat!

Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking Romania ascunsa aici!

Ce atractii importante sunt in apropierea obiectivului turistic Viaductul Mina?
19160 Viaductul feroviar Caracau. Se afla pe tronsonul de cale ferata Miercurea Ciuc - Ghimes, in perimetrul comunei Mihaileni, intre localitatile Livezi-Ciuc si Nadejdea. (geoascunzis)
22140 Buncarele de pe Piciorul Mare Lunca de Jos Judetul Harghita. (atractie turistica si geocutie) 22354 Manastirea Fagetel. Aflata sub Pasul Ghimeș, aproape de izvoarele Trotusului, manastirea este un obiectiv turistic in sine, interesant prin aspectul arhitectural si prin istoric, un loc de reculegere spirituala, dar si un punct de plecare-sosire pentru cateva trasee de drumeție prin Muntii Ciucului sau ai Hasmasului. (geoobiectiv cu geocutie)
23085 Capela catolica Band Valea Rece Lunca de Jos. Versantii, constant inalti ai vaii Band, pierd brusc din inaltime in dreptul catunului.
23158 Varful Ascutit Muntii Ciucului. (atractie turistica si geocutie) 23195 2745. La 7.4 km. 23409 Pasul Ghimes. La 7.5 km. 23638 Muntele Paganul. 24376 Biserica ortodoxa. 26517. 28379. 28910 Fantana Rece. La 9.2 km. Geografic vorbind, Fantana Rece (Hideg-kut) reprezintă izvorul paraului Boros  (afluent al Trotușului), de-a lungul sau intinzandu-se satul Valea Boros (comuna Lunca de Jos, judetul Harghita), de unde se realizeaza si cel mai facil acces la obiectiv, cale de 8,5 km.
29284 Capela-clopotnita din Buha Ghimes-Faget Judetul Bacau. Printre ultimele se afla si o capela-clopotnita ortodoxa ridicata pe un tapsan de pe valea unui mic afluent al Buhai.
29755 Biserica catolica Sfantul Stefan Nadejdea. Prima biserica a localitatii Nadejdea, o capela romano-catolica, a fost construita in 1514, din donatia familiei Bernáld.
30515 Capela Sfanta Elena. Unii autori antici afirma ca Helena era concubina lui Constantiu, alti o numesc sotia lui.
31171 Varful Tatalui Muntii Ciucului Judetul Bacau. Precizat pe harti si cu numele Apahavas sau Ciughes, Varful Tatalui reprezinta unul dintre punctele de altitudine mai importante (1334 m) ale complexului de culmi din extremitatea nord-vestica a Muntilor Ciucului, oferind o deschidere de 360 de grade asupra imprejurului.
31343 Baile Cibre Frumoasa. Aici se afla un loc cu un farmec aparte, Baile Cibre, recent renovate.
31365 3176. Calea durerii din Nadejdea a fost amenajata in anul 1933, si renovata in 2012.
31997 Turnurile Iavardi Valea Iavardi. Pe partea geografica stanga a paraului Iavardi, in jumatatea nordica a satului, direct langa drum, pe panta abrupta a dealului putem observa stanci interesante, care au forma unor turnuri.
32242 Capela catolica Iavardi. Capela localizata in catunul Iavardi, este situată pe un bot de deal de pe stanga paraului omonim, fiind aflata la 1,5 km (de ulita de pamant, circulabila auto) fata de drumul asfaltat ce traverseaza satul Valea Rece.
32568 Lacul de baraj Frumoasa. La 10.4 km. 32618 Muntele Cad. La 10.4 km. Este granita naturala dintre bazinele Ciucul de Mijloc si Ciucul de Sus.
33055 Izvorul geografic al Trotusului. 33096. 33149 Cascada Iavardi. La 10.6 km. 33595 Stanca cu turnulet. 33711 2820. Ce suie pe Drumul Muntelui, trece pe langa o frumoasa poiana cu izvor si amenajari pentru popas, ajunge in Poiana de pe Paganul Mic, unde se afla Capela Sfantul Laszlo, suie pana aproape de Varful Paganului si se opreste in Pasul Ghimes.
36022 456. Mihaileni este vestit pentru Legile satesti adoptate in 1622 si 1639.
36430. 39184 Cetatea Rakoczi. Cetatea Rakoczi, aflata la granita dintre comunele Palanca si Ghimes-Faget, a fost ridicata tocmai in legatura cu granita, dar, in vremea aceea, dintre Austro-Ungaria si Moldova.
39193 Piatra lui Kota. Piatra lui Kota este o stanca interesanta, care se afla pe valea paraului Janok, pe versantul muntelui Iavardi.
39344 Culmea Iavardi. Chiar daca varful propriu-zis este acoperit cu brazi, in drum spre culme putem vedea o multime de formatiuni stancoase interesante.
39391 Valea Iavardi. Valea paraului Iavardi este cunoscuta prin formatiunile sale stancoase, compuse din calcare triasice.
39457 Locomotiva veche din Pasul Ghimes-Palanca. La 12.6 km. Pe langa frumusetile naturale, bazinul superior al Vaii Trotusului, constituie un important punct geografic, Pasul Ghimes - Palanca, fiind o trecatoare importanta, care face legatura dintre Transilvania si Moldova.
39602 Biserica de la Kontumac Ghimes Judetul Bacau. 39724 Monumentul lui Emil Rebreanu Palanca. Este binecunoscut, de orice absolvent de liceu, romanul lui Liviu Rebreanu, Padurea Spanzuratilor, care descrie destinul tragic al lui Apostol Bologa, alias Emil Rebreanu, fratele scriitorului.
39922 2451. La 12.7 km. Multi considera Varful Viscolul, avand inaltimea de 1493 m, ca fiind cel mai inalt varf din Muntii Ciucului, dar Varful Ascutit din zona Ghimes, accesibil din Lunca de Jos, cu cei 1517 m este mai inalt.
40569 Cetatea din valuri de pamant Redut. 41140 Biserica romano-catolica din Nicolesti Frumoasa. Nicolae din Nicolesti, cu casa parohiala din 1847 si biserica din sec.
41448 Capela Sfantul Petru si Pavel. Este oarecum surprinzatoare prezenta acestei capele pe unul dintre picioarele Muntelui Iavardi, relativ departe de catunul Poiana Fagului al satului Valea Rece din comuna Lunca de Jos.
41768 Varful Colos. 42321 Punct belvedere. Sacadatul se afla la aproximativ jumatatea distantei dintre Tarcau si Nascalatul lui Danfalau, la sud - sud-est de Saua Tarcau, la limita nordica a Muntilor Ciucului.
42698 Stanca Bufnitei. Pe muntele Iavardi fiecare stanca are o denumire: Piatra lui Herman, Stanca Bufnitei, Piatra lui Kota, Piatra Portelan.
43166 764. Zona are o flora si fauna bogata.
43451 Varful Biliboc Muntii Tarcaului Zona Ghimes Judetul Bacau. 43951 711. De pe varful acoperit cu pasuni al Gorodisului, avem o panorama deosebita asupra comunei Sandominic, lacul de decantare din apropiere si muntele Hasmasul Mare.

In limba maghiara - magyarul: Egy viadukt a Gyimesekben Bánya-pataki völgyhíd
Valori naturale - Judetul Harghita
* Detalii dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

Obiective turistice vecine


Lunca de Sus
Lunca de Sus la 0.36 km. GR0184 Lunca de Sus
Valea Garbea
Valea Garbea - Satul Valea Garbea apartine de comuna Lunca de Sus.
Valea Intunecoasa
Valea Intunecoasa - Valea Intunecoasa este un sat apartinand comunei Lunca de Jos.
Valea Boros
Valea Boros - Valea Boros este unul dintre satele comunei Lunca de Jos, avandu-si casele insirate de-a lungul vaii cu nume omonim.

Stii vreun loc inedit din judetul Harghita, frumos si interesant, dar mai putin cunoscut? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!


Posibilitatile utilizatorilor


 • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
 • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
 • Ultimele comentarii si obiective gasite
 • Urmarire geoobiectiv
 • Localizare pozitie pe harta
 • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
 • Harta militara topografica, Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea, OpenStreetMap, OpenTopoMap
 • Coordonate gps Viaductul Mina - descarcare fisier .gpx
 • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
 • Navigare pe harta in timp real

Ultimele comentarii


 • Valea Garbea, de la un ascunzis la altul - Fotografia ascunzișului, ca și indiciul oferit, sunt suficiente - inclusiv pentru satisfacția căutării și descoperirii -, pentru a găsi geocutia...
 • Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Viaductul Mina? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!


Copyright © 2007-2023 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.