Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic!
Varful Amiaza - Ghid turistic si baza de date atractii turistice - Suport - Login - Inregistrare
 

Pixel

Varful Amiaza, atractii turistice

Varful Amza nu este foarte spectaculos, gasim insa aici cateva stanci interesante, si putin mai jos de varf un punct de belvedere cu o frumoasa priveliste...

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real - dupa autentificare.

***
Poze: Stanci interesante No comment 2288 Varful Amza Pe varf Priveliste. * Pentru a vedea pozele, intra in contul tau de utilizator!

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Varful Amiaza! In prezent avem in total 12262 poze pe site.

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

>>> Vizitati Varful Amiaza si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti! Merita sa fii inregistrat!

Cea mai apropiata localitate este Liban, se afla la 7,31 km distanta.
Cazare

Cazare Liban (Suseni, Harghita)


Vezi oferte de cazare langa Liban, simplu si usor!
Inainte de click alege tipul unitatii de cazare!

Album foto, cu obiective turistice din apropiere, la 0 km distanta: Varful Amza (Amiaza) - Muntii Gurghiului (8 poze).
14714722841100
14714722851101
14714722921102
14714722951103
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Varful Amiaza?
Stanca Minunata. La 2,3 km. Putem ajunge aici pornind de la Pasul Liban, urmand marcajul banda albastra, pana la poiana dintre Stanca Tiganilor si Stanca Minunata. Stanca Minunata - Putin mai sus de stana care se afla pe poiana de sub Stanca Minunata, porneste marcajul turistic, in padure, care urca pana pe varf.
Urma pasilor lui Isus Ciumani. La 3,5 km. Blocul de piatra pe care putem vedea urmele pasilor lui Isus se afla la sud - sud-vest de localitatea Ciumani.
Belvedere Veresvirag Ciumani. La 4,7 km. Sasesti, aflat la 3 km este o mica localitate care - împreuna cu Paraul Sumuleului - a aparut din casele construite de-a lungul timpurilor de locuitorii Ciumanului în apropierea padurilor si pasunilor montane. (obiectiv interesant cu geocutie)
Pasul Liban. La 5,6 km. Este denumit si Saua Liban, Pasul Sicas, Pasul Sicasau. Spre varful Amza - Ce poti face altceva intr-o zi de luni, decat sa pornesti intr-o drumetie :-) Dupa-masa la ora 5 am pornit sa caut ascunzisurile de pe varful Amza, respectiv Stanca Minunata. (atractie turistica si geocutie)
Cariera Suseni. La 6,1 km. 6,5 milioane de ani, in urma eruptiei vulcanului Ciumani - Fierastraie, unul din vulcanii importanti din Muntii Gurghiului.
Sicasau. La 8,8 km. Felicitari pentru ascunzis - Intr-o dimineață cu soare, cu prietenul meu, am găsit această geocutie. Mlastina Dupa Lunca Voslabeni. La 10,4 km. Lacul Dracului Harghita Nord. La 10,6 km. La mestecanis Borzont. La 11,2 km. La mestecanis, sau Piemontul Nyires - Borzont.
Muntele Observatorul. La 11,4 km. Cascada Varsag. La 11,8 km. Denumirea in limba maghiara este Csorgókő, Piatra care picura. (obiectiv interesant cu geocutie)
Varsag. La 12,6 km. Un nou ascunzis langa turnul de belvedere - Am gasit ascunzisul gol, pietrele care acoperau geocutia aruncate in jur, iar nu departe de copac am gasit si punga albastra. Izvorul de langa paraul Loc. La 13,5 km. Pasul Ferto. La 13,6 km. Din parcarea de langa izvor, portiunea mai lata a drumului potrivita pentru a lasa masina, intra in padure. Peste Pasul Ferto in luna iulie - Am gasit geocutia ascunsa langa Pasul Ferto, in timpul unei ture, cu ocazia caruia am trecut dinspre localitatea Madaras Ciuc spre Izvoare, dupa care am urcat pe varful Harghita Madaras.
Piatra Mesei Carta. La 13,8 km. Spre Piatra Mesei Carta. La 13,8 km. Trambulina sarituri schi Valea Stramba. La 14 km. Trambulina de sarituri schi se afla la est de satul Valea Stramba, in locul Capul Fantanii (denumire tradusa). (geoascunzis)
Clopotnita Tincani Izvoru Muresului. La 14,3 km. Statiunea, Tincani, si Boteni. Despre catun - Am fost motivati in cautarea cutiei de imaginea vechii clopotnite unde se afla ascunzisul.
Sfinxul de la Izvoare. La 14,6 km. Gara Gheorgheni. La 14,7 km. Moara de apa Tinka. La 14,7 km. Clopotnita I Gheorgheni. La 14,8 km. Lacul de acumulare Sub Cetate. La 15,3 km. Lacul de acumulare a fost construit între anii 1976-1992, cu scopul de-a folosi cât mai eficient și mai variat cursurile de apă de suprafață. Piramida din Apa - In data de 19 septembrie 2010 am gasit geocutia cu numele de Piramida din Apa, ascunsa pe varful peninsulei din lacul de acumulare Sub Cetate.
Bucin. La 15,4 km. O usoara plimbare - Dupa ce dimineata am gasit geocutia 14 Crosses, ascunsa langa mica bisericuta romano-catolica din Sovata, m-am dus sa verific geocutia de la cetatea Rabsonne. Biserica Sfantul Stefan Gheorgheni. La 15,5 km. Cetatea Tartod. La 15,7 km. Cetatea Tartod este o fortificatie cu zid de piatra pe muntele Varhegy, la altitudinea 845 m, construita in secolul al XI-lea si abandonata in secolul al XIII-lea. Cutia nu mai este - Am gasit locul exact, dar cutia nu mai era.
Statuia Sfantul Nicolae Gheorgheni. La 15,9 km. Liceul Salamon Erno. La 16,1 km. Biserica Sfantul Nicolae Gheorgheni. La 16,1 km. Biserica armeneasca Gheorgheni. La 16,5 km. Clopotnita Lazarea. La 16,6 km. Castelul Lazar Lazarea. La 16,7 km. Castelul si-a capatat forma finala in timpul lui Lázár István IV ca simbol al pozitiei sale – fiind judele regal al scaunelor Ciuc, Gheorgheni si Casin. Geocutie suplimentara - Avand in vedere ca vizitarea castelului este suspendata pentru o perioada nedeterminata, iar ascunzisul se afla in interior, gabor77 a ascuns o geocutie suplimentara in exteriorul castelului.
Barajul de la Zetea. La 16,7 km. Clopotnita Strada Stejarului Gheorgheni. La 16,9 km. Pestera Sugau Muntii Giurgeu. La 17,1 km. Formata intr-o lentila de calcar, are patru nivele si o lungime totala de 1021 m. Recomand - Un weekend superb la Pestera Sugau, baietii de treaba, ospitalieri.
Gradina Csiky Gheorgheni. La 17,4 km. Via ferrata Pericolul Caprei Harghita Madaras. La 17,5 km. Se afla pe stanca Varful Seii, aproape de statiunea Harghita Madaras. Prima data pe un traseu de via ferrata - Am parcurs drumul ce leaga localitatea Izvoare (dinspre Zetea, respectiv Sub Cetate) de statiuna Harghita Madaras, pe un drum, care vara arata ca un rau secat, plin cu stanci.
Izvorul de leac pentru ochi Izvoru Muresului. La 17,5 km. Pornind de la gara Izvoru Muresului, urmand traseul turistic marcat cu punct albastru, la iesirea din localitate, ajungem la paraul Meses, la un izvor tamaduitor. Toamna izvorul e mai greu de gasit - Planuiam demult gasirea acestui geoobiectiv, si chiar daca trec destul de des prin Izvoru Muresului, doar azi am reusit sa ajung si aici.
Izvorul Maria Izvoru Muresului. La 18 km. Izvorul Maria se afla sub versantul nordvestic al varfului Gretes, in partea de sud a localitatii Izvoru Muresului, la numai 300 m distanta de la parcarea fostului restaurant Veverita, spre sud-est. Izvorul da, cutia ba - Gasirea locatiei nu ridica nici un fel de probleme, noi am abordat-o de pe drumeagul ce duce pe Varful Gretes.
Capela Sfanta Inima Gheorgheni. La 18,1 km. Capela Sfanta Inima - Cetatea Both, Gheorgheni. Multumesc pentru ascunzis - In fata bisericutei statea o pereche de indragostiti.
Mlastina cea mare Remetea. La 18,2 km. Izvorul Muresului Arama Neagra. La 18,2 km. Pornim de langa gara statiunii Izvoru Muresului si urmarim traseul marcat cu cruce rosie.
Baile Madicea Carta. La 18,4 km. Apele minerale din statiune sunt bicarbonatate si feruginoase. De Rusalii - Multa lume la incarcat sticle cu apa miraculoasa.
Popasul cu priveliste Izvoru Muresului. La 18,5 km. Vom gasi aici un loc de odihna, amenajat cu masa si banci. Destinatia locul de odihna - De la izvorul de leac pentru ochi am pornit spre varful Arama Neagra, dar intentionam sa ajung doar la popasul amenajat.
Varful Harghita Madaras. La 18,5 km. Muntele Harghita este cea mai lunga si ceamai tanara parte a lantului neoeruptiv din Carpatii Orientali, varfulcel mai inalt fiind Varful Madaras (1801 m). Am gasit cutia veche - Cutia veche, cea ascunsa de Dianthus, exista in continuare.
Izvorul Doisprezece Bucin. La 18,5 km. Apa izvorului care se afla la jumatatea distantei dintre localitatea Bucin care apartine de comuna Praid, si partia de schi Bogdan, este numai buna de baut.
Varful Gretes Izvoru Muresului. La 18,6 km. Pragul ce leaga cele doua bazine intramontane ale Ciucului si Giurgeului, este in acelasi timp si granita dintre masivele Harghitei si Giurgeului. Dezastrul de pe varf - Am urcat cu masina pe drumul privat pana aproape de culme, oprind intr-un loc unde panta s-a redus aproape la orizontala, cu un spatiu larg pentru parcare.
Capela Sfanta Ana Gheorgheni. La 19 km. Fagul Inalt Gheorgheni. La 19,2 km. Cascada Paraului Saritor. La 19,5 km. Izvoarele care apar sub varf au o curgere mai lenta, imbiba solul cu apa si impreuna cu conditiile climatic specifice etajului subalpin-montan superior creaza conditii pentru formarea turbei. Am sarit la... tinta! - Marcajul spre cascada seamana cu o tinta de tragere.
Valori naturale - Judetul Harghita
* Detalii dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Posibilitatile utilizatorilor inregistrati

  • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Varful Amiaza
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea, OpenStreetMap, OpenTopoMap
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Ultimele comentarii

    Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Varful Amiaza? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! Citeste si comentariile scrise de ceilalti utilizatori, in total 1428!

    Obiective ascunse din apropiere

    Stii locuri de vizitat din judetul Harghita, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! Utilizatorii nostri au prezentat deja 3501 geoobiective turistice.

    [ Sus ↑ ]
    Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.