Pixel
Navigheaza pe harta in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici!
Valea Uzului - Atractii turistice noi - Login - Inregistrare - Suport
 

Pixel
Geotrekker
Harta Valea Uzului (Sanmartin), judetul Harghita

Unde este Valea Uzului?

Valea Uzului Coordonate gps, harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe harta in timp real - dupa autentificare.

***
Poze: Cruce Capela Capela Altar 6995 Valea Uzului Jurnalul Capela Cascada Limita dintre Bacau si Harghita Cruce. * Pentru a vedea pozele, intra in contul tau de utilizator!

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Valea Uzului! In prezent avem in total 12.100+ poze pe site.

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

Vizitati Valea Uzului si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti! Merita sa fii inregistrat!

Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking Romania ascunsa aici!

Ce atractii importante sunt in apropierea obiectivului turistic Valea Uzului?
Ruinele fostului schit Lapos Darmanesti. (atractie turistica si geocutie) Izvorul mineral Feherkoi Plaiesii de Sus. Feherkoi (Piatra Alba) este unul dintre izvoarele minerale ce au facut, cu decenii in urma, faima Casinului. (obiectiv interesant cu geocutie)
Saua Nemirei. Este o curmatura joasa (1437 m) intre Nemira Mica (1627 m) si un varf fara nume de 1603 m, ce precede Nemira Mare. (geoascunzis)
Stanca Faraonul Valea Supanului Comanesti. Cu cca 2 km inainte de a se varsa in Trotus, paraul Supanu este putin inghesuit de versantii abrupti a Tiglelor, Mica si Mare, aceasta din urma formandu-i, pe o portiune, versantul drept. (geoascunzis)
Cascada Scaricica Comanesti. Depresiunea Comanesti, implicit orasul, sunt dominate de Obcina Laposului, extremitatea nord-estica Muntilor Ciucului.
Ciuperca de piatra Nemira Mica. In jurul varfului Nemira Mica gasim mai multe formatiuni stancoase interesante, de forma unor ciuperci, turnuri sau piramide, produse de actiunea eoliana asupra gresiei friabile.
Varful Nemira Mica. Varful Nemira Mica este poate cea mai frumoasa zona a muntilor Nemira.
Lacul Foroja Muntii Tarcaului. Piatra Uriasului de la Asau. In limba maghiara - magyarul: Kápolna az Úz völgyében
Valori naturale - Judetul Harghita
* Detalii dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

Posibilitatile utilizatorilor inregistrati


 • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
 • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
 • Ultimele comentarii si obiective gasite
 • Urmarire geoobiectiv
 • Localizare pozitie pe harta
 • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
 • Harta militara topografica, Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea, OpenStreetMap, OpenTopoMap
 • Coordonate gps Valea Uzului - descarcare fisier .gpx
 • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
 • Navigare pe harta in timp real

Ultimele comentarii


 • Valea Uzului - consideratii istorice - Întrucât geobiectivul este intitulat Valea Uzului și cum se găsesc puține date despre acest cătun, merită să le menționăm pe cele aflate și în ideea că vor fi completate de cei care știu sau găsesc mai multe informații...
 • La inganatul noptii cu dimineata - În drum spre La Ocloș, de unde urma să urcăm pe Șoiu Mare, am trecut pe la capela catolică de la Valea Uzului, sperând să găsim cutia, chiar dacă era încă întuneric...
 • Valea Uzului - Locatia este situata intr-o zona de atractie turistica...
 • Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Valea Uzului? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! Citeste si comentariile scrise de ceilalti utilizatori!


Obiective turistice vecine


Cascada Nasolea
Numele cascadei, aflata, de fapt, pe raul Uz, este luat de la cel al muntelui pe la baza caruia curge, Nasolea Mare, acelasi ca si al paraului a carui gura de varsare in Uz este putin in amonte fata de cascada.
Varful Soiul Mare
Soiul Mare, sau Gura Muntelui, cu cei 1.
Izvorul de la Botul Farcului
Micul izvor despre care e vorba se afla pe poteca culmii principale a Muntilor Nemira, marcata cu banda albastra, in apropiere (15 minute) de Botul Farcului.

Stii vreun loc inedit din judetul Harghita, frumos si interesant, dar mai putin cunoscut? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! Utilizatorii nostri au prezentat deja 3.500+ de geoobiective.


Motocoasa Motoyama cu pret special, plus 9 accesorii incluse.
Motocoasa Motoyama pret special

Copyright © 2007-2023 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.