Pixel

Valea Iavardi - Atractii turistice noi - Login - Inregistrare - Suport
 

Pixel
Valea Iavardi

Valea Iavardi

Paraul Iavardi este un afluent din dreapta al paraului Valea Rece. Valea paraului Iavardi este cunoscuta prin formatiunile sale stancoase, compuse din calcare triasice. Coordonate gps, harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe harta in timp real - dupa autentificare.

***
Mai multe poze: Salase de vara 7202 Paraul Iavardi Stanca inclinata 7213 Piatra-scaun Stanca Cheile Iavardi Albia paraului Intrari de pestera Marmite. * Pentru a vedea mai multe poze, intra in contul tau de utilizator!

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Valea Iavardi!

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

Vizitati Valea Iavardi si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti! Merita sa fii inregistrat!

Ce atractii importante sunt in apropierea obiectivului turistic Valea Iavardi?
9860 1822. Cu 2,5 km inaintea localitatii Balan, pornind de la gura paraului Fantana lui Gal si urmand drumul judetean 127B, urmarand marcajul cruce rosie, prin Pasul Dracului putem ajunge pe creasta principala a Muntilor Noscolat, respectiv Hasmas. (geoobiectiv cu geocutie)
10890 2764. Capela localizata in catunul Iavardi, este situatã pe un bot de deal de pe stanga paraului omonim, fiind aflata la 1,5 km (de ulita de pamant, circulabila auto) fata de drumul asfaltat ce traverseaza satul Valea Rece. (geoobiectiv cu geocutie)
11087 Varful Nascalat. 11722 Turnurile Iavardi Valea Iavardi. La 3.7 km. (atractie turistica si geocutie) 19003 Muntele Fratele. (obiectiv turistic cu geocutie) 21076 Stanca La Panda. Paraul de piatra care se afla la baza muntelui Fratele se numeste Moara Dracului, iar stanca din apropiere La Panda.
21255 Varful Trei Pietre. Distanta de parcurs: 18 km.
21324 Trei Pietre. Grupul de stanci calcaroase cunoscut sub numele Trei Pietre se afla pe prelungirea sudica a celei mai inalte parti a culmii principale a Munceilor Nascalatului, Muntii Hasmas.
22809. 26159 Capela catolica Band Valea Rece Lunca de Jos. La gura paraului Band, afluent de stanga al Vaii Reci, nu departe de varsarea acesteia in Trotus, se afla un grup de case ce formeaza catunul Band al Satului Valea Rece.
29237 Capela-clopotnita din Buha. Printre ultimele se afla si o capela-clopotnita ortodoxa ridicata pe un tapsan de pe valea unui mic afluent al Buhai.
31645 Vechiul cimitir evreiesc Lunca de Jos. Desi este situat pe teritoriul actualei comune Lunca de Jos (catunul Valea Mare, comuna Lunca de Jos), cimitirul a apartinut comunitatii evreiesti din Ghimes-Faget.
31981 Valea Intunecoasa. Este compus dintr-o serie de case presarate dealungul vaii paraului Valea Intunecoasa, afluent din stanga al raului Trotus.
32179 Buncarele de pe Piciorul Mare. Pe Piciorul Mare, versantul stang al vaii Paraului Mare (afluent de dreapta al Trotusului), se afla resturile a nu mai putin de 4 buncare ce provin din Al Doilea Razboi Mondial.
32251 597. 33937 Piatra Scrisa. 35133 Valea Garbea. La 11.2 km. Satul Valea Garbea apartine de comuna Lunca de Sus.
36232 Gorodisul. De pe varful acoperit cu pasuni al Gorodisului, avem o panorama deosebita asupra comunei Sandominic, lacul de decantare din apropiere si muntele Hasmasul Mare.
38057 678. Opera de arta feroviara, este singurul viaduct ramas neafectat in urma primului razboi mondial.
38076. 38644 Lunca de Sus. 38905 2823. Un drum asfaltat se desprinde din DN 12A (Miercurea Ciuc - Onesti) si urca de-a lungul vaii.
38939 Poiana Alba. 39391 Viaductul Mina Judetul Harghita. La 12.5 km. 40289 Varful Ascutit. Aflat la extremitatea de nord-vest a Muntilor Ciucului privind frontierele lor), Varful Ascutit este patriarhul altitudinal (1517 m) al intregului sector de nord-vest (interfluviu intre Trotus si Ciughes).
40406 Viaductul feroviar Caracau Livezi-Ciuc Judetul Harghita. La 12.9 km. A fost dat in folosinta la 18 octombrie 1897.
40434 Viaductul Caracau Livez-Ciuc. Look for the cache under the grandiose silhouette of this concrete rainbow, the Caracau viaduct.
40789 Turnul Ciuntit. La 13 km. Turnul Ciuntit este declarat monument conform registrului monumentelor judetului Harghita din 1992, este un interesant vestigiu arhitectonic al Ciucului de Sus.
41021 Piatra Potcoavei. 42387 Baile Sfanta Ana Tomesti. La 13.5 km. Baile Sfanta Ana sunt situate la marginea vestica a comunei Tomesti, langa Lacul Fara Fund si in apropiere de Turnul Ciuntit.
42905 Varful Gretes. Varful Gretes insa, aflat la sud de acest punct, nu este de origine vulcanica, ca restul masivului Harghitei.
43555 Popasul cu priveliste. Vom gasi aici un loc de odihna, amenajat cu masa si banci.
44211 Culmea Ghimilcinis. Din drumul care duce dinspre statiunea Lacu Rosu spre Trei Fantani, din apropierea Cheilor Duruitoarei, un drum de pamant urca spre culme, trecand apoi inspre comuna Damuc.
44494 Izvorul Maria. Este numit si Izvorul de jos, respectiv Izvorul turistic al Muresului.
44557 Capela Sfanta Ana. Capela a fost construita de o bogata familie locala, Sandor, in 1861, dar, se spune, ca anterior ar fi existat o capela veche din 1592.
45923 La Bechet. La 8 km fata de statiunea Lacu Rosu, Bicajelul se apropie de peretii Ghilcosului si ai Bechetului, care spera sa opreasca inaintarea paraului.
46130 Izvorul de leac pentru ochi Izvoru Muresului. Pornind de la gara Izvoru Muresului, urmand traseul turistic marcat cu punct albastru, la iesirea din localitate, ajungem la paraul Meses, la un izvor tamaduitor.
46346 Crucea de pe Plaiul Ugra. Pe plai se poate ajunge fie din gura vaii Boros, prin satul Valea Boros - trecand pe la interesanta Pensiune Valea Boros, fie din Lunca de Sus, unde se varsa Ugra in Trotus.
47731. 47967 Izvorul Muresului Arama Neagra. Pornim de langa gara statiunii Izvoru Muresului si urmarim traseul marcat cu cruce rosie.
48278 Cheile Duruitoarei. Cheile Bicajelului se desfasoara in Masivul Hasmas de la confluenta cu Bicazul, in amonte pe parau, pe o distanta de 2,5 km, intre culmile Ucigasul si ale Bechetului.
48598 Capela Sfanta Elena Nadejdea Judetul Harghita. Unii autori antici afirma ca Helena era concubina lui Constantiu, alti o numesc sotia lui.
49003 Muntele Cad. Intr-un fel spus, este un pui de cuc pentru Muntii Ciucului, find alcatuita din roci vulcanice.
49527 Carta. 49681. 50802 Muntele Frumos. La 16.2 km. 52272 Biserica catolica Sfantul Stefan. Prima biserica a localitatii Nadejdea, o capela romano-catolica, a fost construita in 1514, din donatia familiei Bernáld.
52812 Pasul Hanu. Putin sau deloc cunoscut, pasul Hanului face trecerea din valea Tarhausiului (bazinul Trotusului) in cea a Tarcutei (bazinul Bistritei).
52972.
In limba maghiara - magyarul: Jávárdi völgye
Valori naturale - Judetul Harghita
* Detalii dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

Obiective turistice vecine


Culmea Iavardi
Culmea Iavardi - Culmea Iavardi se inalta deasupra vaii paraului Iavardi.
Stanca Bufnitei
Stanca Bufnitei - Pe muntele Iavardi fiecare stanca are o denumire: Piatra lui Herman, Stanca Bufnitei, Piatra lui Kota, Piatra Portelan.
Stanca cu turnulet
Stanca cu turnulet la 1.85 km. GR2019 Stanca cu turnulet Nascalat
Stanca Capul de sarpe
Stanca Capul de sarpe - Stanca Capul de sarpe se afla in apropiere de Varful Tainic, la 400 m distanta spre sud-vest, aproape de izvorul paraului Tainic, in albia paraului.

Stii vreun loc inedit din judetul Harghita, frumos si interesant, dar mai putin cunoscut? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!


Posibilitatile utilizatorilor


  • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire geoobiectiv
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Harta militara topografica, Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea, OpenStreetMap, OpenTopoMap
  • Coordonate gps Valea Iavardi - descarcare fisier .gpx
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe harta in timp real

Ultimele comentarii


    Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Valea Iavardi? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!


Copyright © 2007-2023 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.