Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici!
Valea Garbea - Ghid turistic si baza de date atractii turistice - Suport - Login - Inregistrare
 

Pixel

Valea Garbea, atractii turistice

Satul Valea Garbea apartine de comuna Lunca de Sus...

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real - dupa autentificare.

***
Poze: Valea Garbea Capela Sfantul Benedict Cruce Cruci 7184 Cocos in cusca cainelui Calut Curiozitate Sipot. * Pentru a vedea pozele, intra in contul tau de utilizator!

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Valea Garbea! In prezent avem in total 12262 poze pe site.

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

Vizitati Valea Garbea si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti! Merita sa fii inregistrat!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Cea mai apropiata localitate este Valea Garbea, se afla la 1,48 km distanta.
Cazare

Cazare Valea Garbea (Lunca de Sus, Harghita)


Vezi oferte de cazare langa Valea Garbea, simplu si usor!
Inainte de click alege tipul unitatii de cazare!

Album foto, cu obiective turistice din apropiere, la 2,13 km distanta: Cetatea Bufnitei - Lunca de Sus, Ghimes (15 poze).
14714750381100
14714750391101
14714750401102
14714750411103
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Valea Garbea?
Deasupra Tunelului Ciumani - Munceii Nascalatului. La 1,5 km. Tunelul este sub Munceii Nascalatului intre halta Utusoi si statia Livezi. (geoobiectiv cu geocutie)
Viaductul Mina. La 2,1 km. Viaductul Mina a fost construit peste paraul Mina, pe linia de cale ferata 501 Miercurea Ciuc - Ghimes, langa satul Valea Garbea, apartinand comunei Lunca de Sus. Valea Garbea, de la un ascunzis la altul - Fotografia ascunzișului, ca și indiciul oferit, sunt suficiente - inclusiv pentru satisfacția căutării și descoperirii -, pentru a găsi geocutia. (punct de interes turistic cu geocutie)
Lunca de Sus. La 2,1 km. Cetatea Bufnitei - Cu ocazia zilei femeilor am vizitat inca o data Cetatea Bufnitei, care este un loc plin de istorie. Viaductul Ladok Judetul Harghita. La 2,6 km. Opera de arta feroviara, este singurul viaduct ramas neafectat in urma primului razboi mondial. (obiectiv interesant cu geocutie)
Valea Intunecoasa. La 3,2 km. Valea Intunecoasa este un sat apartinand comunei Lunca de Jos. (geoascunzis)
Viaductul Caracau Livez-Ciuc. La 4,4 km. Look for the cache under the grandiose silhouette of this concrete rainbow, the Caracau viaduct. Un loc usor de imaginat - Dar greu de inchipuit, pentru cei care au frica de inaltime.
Trei Pietre Munceii Nascalatului. La 4,5 km. Belvederile oferite de punctul somital sunt impresionante. Cele 3 ...mari si tari! - Intr-o excursie de o zi, cu plecare din halta CFR Tarcau, pe valea Antaloc am ajuns la acest grup "statuar" de o frumusete aparte.
Varful Trei Pietre. La 4,5 km. Distanta de parcurs: 18 km. Prea multe... pietre - In drum spre Crucea Kondra, venind din Lunca de Jos, am cautat geocutia.
Viaductul feroviar Caracau Livezi-Ciuc. La 4,5 km. Se afla pe tronsonul de cale ferata Miercurea Ciuc - Ghimes, in perimetrul comunei Mihaileni, intre localitatile Livezi-Ciuc si Nadejdea.
Valea Boros Lunca de Jos. La 4,6 km. Valea Boros este unul dintre satele comunei Lunca de Jos, avandu-si casele insirate de-a lungul vaii cu nume omonim. Inainte de spectacol, dupa gard - Pensiunea Valea Boros a fost ultimul obiectiv al zilei pentru noi.
Muntele Frumos. La 5 km. Intamplari noi pe Muntele Frumos - Am gasit usor cutia, aflata in buna stare, carnetelul fiind putin umed, iar pixul, la inceput, incapatanat; cred ca am fost gasitorii nr. Crucea de pe Plaiul Ugra. La 6,1 km. Plaiul Ugra reprezinta interfluviul dintre vaile Ugra si Boros, afluentii ai Trotusului Superior. Veverita contra sau pro geotrekking - Probabil vreo veveriță a deschis cutiuța confundând-o cu o .
Capela catolica Band Valea Rece Lunca de Jos. La 7,5 km. La gura paraului Band, afluent de stanga al Vaii Reci, nu departe de varsarea acesteia in Trotus, se afla un grup de case ce formeaza catunul Band al Satului Valea Rece. Ascunzis gol - Am ajuns la fata locului dupa inserare.
Varful Nascalat Muntii Ciucului. La 7,7 km. Muntele Paganul. La 7,7 km. Schimbare la fata a ascunzisului de pe Mt. Paganul - Beneficiind de indicațiile - de ultimă oră - ale trekkingklub, cum că arborele la rădăcina căruia ar fi ascunzișul a fost tăiat - perfect adevărat -, am găsit destul de repede cutia, bine camuflată și în bună stare. Buncarele de pe Piciorul Mare Lunca de Jos. La 7,7 km. Lor li se mai adauga inca unul aflat pe versantul drept al aceleasi vai. Buncar-ascunzis - In loc sa urc pe muchia Piciorului Mare, mi-am continuat drumul de la vechiul cimitir evreiesc pe poteca larga de pe curba de nivel.
Manastirea Fagetel. La 7,9 km. Interesant prin aspectul arhitectural si prin istoric, un loc de reculegere spirituala, dar si un punct de plecare-sosire pentru cateva trasee de drumetie prin Muntii Ciucului sau ai Hasmasului. Manastirea Fagetel - Amplasamentul obiectivului il face usor accesibil vizitatorilor si credinciosilor.
Vechiul cimitir evreiesc Lunca de Jos. La 8 km. Desi este situat pe teritoriul actualei comune Lunca de Jos (catunul Valea Mare, comuna Lunca de Jos), cimitirul a apartinut comunitatii evreiesti din Ghimes-Faget. Cimitir lasat in uitare - Am parcat in apropierea barierei de cale ferata de la intersectia spre Valea Rece.
Cetatea de pamant uitata. La 8 km. Cetatea Mihaileni? - Se pare, asa cum ni s-a sugerat din partea Trekkingklub-ului, ca ceea ce ei numesc Cetatea de pamant uitată este Cetatea geto-dacica ce apare consemnata in lista oficiala a siturilor arheologice din Romania ca fiind localizata in punctul Var. Pasul Ghimes. La 8,1 km. Aici atinge punctul sau culminant drumul 12A care vine de la Miercurea Ciuc si ne duce spre Defileul Ghimesului. Pasul Ghimes - In locul descris al ascunzisului, am gasit doar o piatra.
Capela Sfanta Elena Nadejdea. La 8,3 km. Flavia Iulia Helena, cunoscuta sub numele de Sfanta Elena, a fost mama imparatului Constantin cel Mare.
Biserica catolica Sfantul Stefan Nadejdea. La 8,3 km. A fost reconstruita partial in 1846, cand s-a construit biserica noua in locul celui vechi.
Varful Ascutit Muntii Ciucului. La 8,6 km. Aflat la extremitatea de nord-vest a Muntilor Ciucului privind frontierele lor), Varful Ascutit este patriarhul altitudinal (1517 m) al intregului sector de nord-vest (interfluviu intre Trotus si Ciughes).
Muntele Cad Nadejdea. La 8,9 km. Intr-un fel spus, este un pui de cuc pentru Muntii Ciucului, find alcatuita din roci vulcanice.
Drumul Crucii Nadejdea. La 8,9 km. Calea durerii din Nadejdea a fost amenajata in anul 1933, si renovata in 2012.
Biserica ortodoxa Fagetel. La 8,9 km. Fagetel este un sat al comunei Frumoasa, desi il desparte un munte de restul comunei, fiind situat de cealaltă parte a Pasului Ghimes, in Valea Trotușului, nu foarte departe de izvoarele acestuia. Ascunzis gol sau nu - C
Turnurile Iavardi Valea Iavardi. La 9,3 km. Pe partea geografica stanga a paraului Iavardi, in jumatatea nordica a satului, direct langa drum, pe panta abrupta a dealului putem observa stanci interesante, care au forma unor turnuri.
Stanca cu turnulet Nascalat. La 9,3 km. Pe Nascalat iarna - Am ales cel mai scurt drum pentru a ajunge la geoobiectiv. Capela catolica Iavardi Valea Rece Lunca de Jos. La 9,4 km. Capela localizata in catunul Iavardi, este situată pe un bot de deal de pe stanga paraului omonim, fiind aflata la 1,5 km (de ulita de pamant, circulabila auto) fata de drumul asfaltat ce traverseaza satul Valea Rece. Ascunzis facil, cu acces mai greoi la capela - Dupa tura in circuit in jurul muntelui Iavardi, inaintea cinei servite la pensiunea Fatanyeros, am cautat si geocutia ascunsa la capela catolica Iavardi.
Cascada Iavardi. La 9,5 km. Cascada Zugo-Iavardi are mai multe surori - Pentru a gasi cutia este nevoie de GPS. Baile Cibre Frumoasa. La 9,5 km. La jumatatea drumului dintre Mihaileni si Frumoasa a existat, pana la ultima invazie tatareasca din secolul al XVII-lea, un sat numit Cibrefalva. Din nou la Baile Cibre; noul ascunzis este gol! - Lamuriti, in urma lecturii precizarilor facute de Trekkingklub, unde se afla ascunzisul, am cercetat cu mult sarg locul cu pricina, dar, ca si injtaia data (cand am cautat insa in alta parte), tot fara succes.
Capela-clopotnita din Buha Ghimes-Faget. La 9,7 km. Catunul Buha (Fagetul de Sus/Ghimes-Faget) este format din cateva case concentrate la gura vaii omonime (afluent al Trotusului), o parte fiind insirate si pe vale, in amonte. Capela Fagetul de Sus - Clopotul provine de la o clopotnita a cultului greco-catolic, dupa dizolvarea acestuia.
Troita cu palarie Drumul Muntelui Frumoasa. La 10,4 km. Ce suie pe Drumul Muntelui, trece pe langa o frumoasa poiana cu izvor si amenajari pentru popas, ajunge in Poiana de pe Paganul Mic, unde se afla Capela Sfantul Laszlo, suie pana aproape de Varful Paganului si se opreste in Pasul Ghimes. Un ascunzis ingenios si un nou obiectiv pe Drumul Muntelui - In iunie 2013 am ascuns in acest loc o geocutie, ascunzisul fiind chiar in palaria troitei.
Biserica catolica Mihaileni. La 10,6 km. Mihaileni este vestit pentru Legile satesti adoptate in 1622 si 1639. Ascunzisul de la biserica din Mihaileni - Acoperisului de scandura de la podul intrarii de la biserica a fost renovat.
Lacul de baraj Frumoasa. La 10,6 km. Lacul Frumoasa - Mai bine mai ascunsa, decat prea expusa. Fantana Rece Valea Boros. La 11,2 km. Geografic vorbind, Fantana Rece (Hideg-kut) reprezintă izvorul paraului Boros  (afluent al Trotușului), de-a lungul sau intinzandu-se satul Valea Boros (comuna Lunca de Jos, judetul Harghita), de unde se realizeaza si cel mai facil acces la obiectiv, cale de 8,5 km. Multumiri calduroase pentru cutia de la Fantana Rece - Cred că am mai trecut pe la Fântâna Rece după ce am ascuns prima cutie - cea, între timp, dispărută.
Valea Iavardi. La 11,2 km. Paraul Iavardi este un afluent din dreapta al paraului Valea Rece.
Culmea Iavardi. La 11,3 km. Chiar daca varful propriu-zis este acoperit cu brazi, in drum spre culme putem vedea o multime de formatiuni stancoase interesante. Geocutie noua intr-un ascunzis nou - De data asta am ajuns aici cu ocazia unei ture in circuit in jurul muntelui Iavardi.
Piatra lui Kota Muntele Iavardi. La 11,4 km. Zona este plina cu salase de vara, iar fiecare stanca este denumita in functie de proprietarul pajistelor alaturate. Geocutie si ciomag trekking - Pentru ziua de azi ne-am propus sa parcurgem un traseu in circuit in jurul muntelui Iavardi, primul obiectiv fiind Piatra lui Kota.
Muntele Mic Frumoasa. La 11,7 km. O noua cutie intr-un loc nou - Am primit urmatoarea instiintare de pe . Punct belvedere Sacadatul. La 11,9 km. Sacadatul se afla la aproximativ jumatatea distantei dintre Tarcau si Nascalatul lui Danfalau, la sud - sud-est de Saua Tarcau, la limita nordica a Muntilor Ciucului.
Gorodisul Sandominic. La 11,9 km. De pe varful acoperit cu pasuni al Gorodisului, avem o panorama deosebita asupra comunei Sandominic, lacul de decantare din apropiere si muntele Hasmasul Mare.
Varful Tatalui Muntii Ciucului. La 11,9 km. Precizat pe harti si cu numele Apahavas sau Ciughes, Varful Tatalui reprezinta unul dintre punctele de altitudine mai importante (1334 m) ale complexului de culmi din extremitatea nord-vestica a Muntilor Ciucului, oferind o deschidere de 360 de grade asupra imprejurului. Deocamdata starnit - Dispariția celor două cutii de pe Muntele Tatălui (vârf și Fântâna Rece) mai mult m-a stârnit, să mai trec să verific ascunzișurile - mai ales când, se întâmplă, ca aici, - să fac câte un traseu prin zonă.
Izvorul geografic al Trotusului. La 12,2 km. Izvorul geografic al Trotusului, aflat, de-a lungul firului apei, cel mai departe de varsarea raului in Siret (la 162 km de izvor, langa Adjud), a fost recent marcat prin placi indicatoare montate in dreptul brazilor sub care este izvorul, vizibile din drum. Iarna nu-i ca vara - Mulțumesc pentru consolidarea ascunzișului.
Capela Sfantul Petru si Pavel Muntele Iavardi. La 12,2 km. Este oarecum surprinzatoare prezenta acestei capele pe unul dintre picioarele Muntelui Iavardi, relativ departe de catunul Poiana Fagului al satului Valea Rece din comuna Lunca de Jos. Am mutat putin geocutia - Am ajuns la capela Sfantul Petru si Pavel cu ocazia unei ture in circuit in jurul muntelui Iavardi, capela fiind al patrulea obiectiv vizitat.
Izvorul principal al Trotusului. La 12,2 km. Turnul Ciuntit Tomesti. La 12,2 km. Turnul Ciuntit este declarat monument conform registrului monumentelor judetului Harghita din 1992, este un interesant vestigiu arhitectonic al Ciucului de Sus. Totusi, chiar acolo e - N-o sa povestim cum am intrat in posesia cutiei, pentru a nu divulga despre ascunzis mai mult decat a vrut ascunzatorul.
Stanca Bufnitei Muntele Iavardi. La 12,4 km. Dintre acestea cea mai renumita este Stanca Bufnitei, o stanca impresionanta ca marime, dar si datorita semnelor de pe ea. Geocutia veche a disparut, cea noua asteapta cautatorii - Stanca Bufnitei a fost cel de al treilea obiectiv al turei noastre in circuit, in jurul muntelui Iavardi.
Capela Sfanta Ana Tomesti. La 12,5 km. Capela a fost construita de o bogata familie locala, Sandor, in 1861, dar, se spune, ca anterior ar fi existat o capela veche din 1592. Exact cum spune instructiunea - Am avut putin de lucru, pana am gasit geocutia ascunsa aici.
Baile Sfanta Ana Tomesti. La 12,6 km. Baile Sfanta Ana sunt situate la marginea vestica a comunei Tomesti, langa Lacul Fara Fund si in apropiere de Turnul Ciuntit.
Biserica romano-catolica din Nicolesti Frumoasa. La 12,8 km. In preajma este ridicat un memorial dedicat eroilor satului cazuti in cele doua razboaie mondiale. Dupa ce am sarit gardul inutil - Fotografiind cladirea de langa biserica, am pornit in directia gresita, astfel incat la un moment dat a trebuit sa sar peste un gard, sa inconjor cladirea, pana sa ajung in interiorul curtii bisericii.

Valea Garbea in limba maghiara - magyarul: Szent Benedek-kápolna Görbepataka

Valori naturale - Judetul Harghita
* Detalii dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Posibilitatile utilizatorilor inregistrati

  • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Valea Garbea
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea, OpenStreetMap, OpenTopoMap
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Ultimele comentarii

  • La Capela Sf. Benedict - Un ascunziș bine ...

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Valea Garbea? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! Citeste si comentariile scrise de ceilalti utilizatori, in total 1428!

Obiective ascunse din apropiere

Stii locuri de vizitat din judetul Harghita, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! Utilizatorii nostri au prezentat deja 3501 geoobiective turistice.

[ Sus ↑ ]
Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.