Cycle Map - Harta cu trasee potrivite pentru bicicleta si drumetie - Baile Tusnad, judetul Harghita

Tinovul Mohos - Geodrumetie - Login - Suport
 

Pixel
Tinovul Mohos

Tinovul Mohos

Situat la nord-est de lacul Sfanta Ana, in craterul geaman din masivul Puciosu-Ciomatu, drenat incipient de emisarul Ciumatu, tinovul marcheaza faza de colmatare a unui fost lac...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare) dupa inregistrare.

***

Cateva poze din albumul foto Tinovul Mohos:

Bumbacarita
Bumbacarita
Roua Cerului cea insectivora
Roua Cerului cea insectivora
Pe poteca prin tinov
Pe poteca prin tinov
Vegetatie de tundra
Vegetatie de tundra

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto atasat locului prezentat!

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Tinovul Mohos.

Cautati geoascunzisul Tinovul Mohos si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la aceasta activitate incitanta!
Geotrekking Romania faciliteaza identificarea obiectivelor turistice din apropiere, cautarea geoobiectivelor, respectiv anuntarea gasirii acestora.


Locuri interesante din vecinatate:
* Copacul lui Tarzan la 0.39 km - Copacul lui Tarzan - Lacul Sfanta Ana. * Piatra ovala la 1.66 km - Lacul Sfanta Ana din masivul Puciosu (Ciomatu), aflat intr-un crater nedrenat, geaman cu craterul Mohos, este singurul lac de crater de la noi din tara. * Varful Cetatii I. la 2.3 km - Varful Cetatii - Baile Tusnad. * Mofeta lui Nelu la 3.78 km -
Valori naturale - Judetul Harghita

Obiective turistice vecine


Capela Sfanta Ana
Capela Sfanta Ana la 0.83 km
GR0332 Capela Sfanta Ana
Tura de lac
Tura de lac
Daca tot am facut o tura de lac la picior si ne-a placut, am hotarat sa amplasam o cutie in acest punct de interes, pentru a indemna si pe alti vizitatori sa faca acelasi lucru.
Fortificatia de pe Varful Cetatii
Fortificatia de pe Varful Cetatii
Fortificatia de pe Varful Cetatii este cea mai mare ruina de cetate din zona Ciucului.
Varful Cetatii II.
Varful Cetatii II.
Varful Cetatii II.
Izvorul Varvapai
Izvorul Varvapai
Izvorul Varvapai se afla in apropierea traseului turistic marcat cu banda albastra, pe partea stanga a potecii care urca pe Varful Cetatii.
Baile Mikes
Baile Mikes
Baile Mikes sau Vallato, paraul Jombor.
Turnul Apor
Turnul Apor
Turnul Apor - Baile Tusnad.

Stii vreun loc inedit din apropiere, frumos si interesant, dar mai putin cunoscut? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!


Posibilitatile utilizatorilor


 • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
 • Cautare dupa cuvinte cheie sau coordonate
 • Ultimele comentarii si ascunzisuri gasite
 • Urmarire geoascunzis
 • Localizare pozitie ascunzis pe harta
 • Ascunzisuri apropiate si negasite, listate si pe harta
 • Harta militara topografica, Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Camere web, Vremea, OpenStreetMap, OpenTopoMap
 • Coordonate gps in diferite formate
 • Descarcare coordonate - fisier .gpx
 • Locatii langa ascunzis in format .gpx
 • Doresti sa ai acces la serviciile enumerate mai sus? Primul pas este inregistrarea.


Ultimele comentarii


 • Muschi la pastrare - Cum iarna isi tine muschii la borcan, asa si Tinovul, motiv sa revenim...
 • Mohos si atat - Acum vreo trei ani am vazut tinovul dupa o noapte in campingul de la Sfanta Ana, nevizitati de urs...
 • Ai reusit deja sa vizitezi locul prezentat? Ai gasit si geocutia ascunsa aici? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!


Copyright © 2007-2023 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.