Pixel

Stancile Turnuri - Atractii turistice noi - Login - Inregistrare - Suport
 

Pixel
Stancile Turnuri

Stancile Turnuri

Stancile Turnuri sunt o serie de stanci de andezit de forma unor turnuri, care se inalta deasupra brazilor, si care se afla pe versantul geografic stang al vaii Paraul Minelor, de langa statiunea Baile Tusnad. Pe spinarile turnurilor poate fi admirata planta endemica Hiearcium Telekianum. Coordonate gps, harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare dupa autentificare.

***
Mai multe poze: Turn De pe stanci Stancile Turnuri Lacul Ciucas Spre partia de schi Turn Turnul Panoramă de la turn Panoramă de la turn 2. * Pentru a vedea mai multe poze, intra in contul tau de utilizator!

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Stancile Turnuri!

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

Vizitati Stancile Turnuri si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti! Merita sa fii inregistrat!

Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking Romania ascunsa aici!

Ce atractii importante sunt in apropierea obiectivului turistic Stancile Turnuri?
3379 444. (obiectiv turistic cu geocutie) 3385 Baia Saracilor. In Baile Tusnad, pe panta terasei de deasupra lacului Ciucas, se afla baia populara Baia Saracilor, sau Preotilor. (geoobiectiv cu geocutie)
3652 Vila Anna Baile Tusnad. (obiectiv turistic cu geocutie) 3834 Turnul Apor. Turnul Apor - Baile Tusnad. (geoobiectiv cu geocutie)
4230 Mofeta din Baile Tusnad. 4333. 4418. 4456 Izvoarele Apor si Mikes 2. 4471 GK Hotel Szent Kristof. That is the reason it is placed in Baile Tusnad, very close to the main road, in a safe place.
4572 Izvorul Alsotiszastovi. 4971 Balcon de piatra deasupra raului Olt. 5228. 5347 Izvorul Varvapai. Deoarece sus nu mai gasiti apa, e bine sa va aprovizionati la pornire.
5919 2592. Santul Komlos, care delimiteaza statiunea balneara Baile Tusnad, inglobeaza mai multe izvoare.
6566. 6999 Podul suspendat peste Olt. 7046. 7354 Varful Cetatii I. Varful Cetatii - Baile Tusnad.
7699 2669. Fortificatia de pe Varful Cetatii este cea mai mare ruina de cetate din zona Ciucului.
10827 Varful Ciomatu Mare. Varful Ciomatu Mare (1301 m) este cel mai inalt al Muntilor Bodoc.
11923 Piatra Gaurita. La 3.8 km. 11973 Mlastina Valea de Mijloc. 12563 Capela Sfanta Ana. 13056 Tura de lac Lacul Sfanta Ana Judetul Harghita. La 4.2 km. Daca tot am facut o tura de lac la picior si ne-a placut, am hotarat sa amplasam o cutie in acest punct de interes, pentru a indemna si pe alti vizitatori sa faca acelasi lucru.
13078 68. Lacul Sfanta Ana din masivul Puciosu (Ciomatu), aflat intr-un crater nedrenat, geaman cu craterul Mohos, este singurul lac de crater de la noi din tara.
13150 Copacul lui Tarzan Lacul Sfanta Ana. 13226 Tinovul Mohos. Numele de Mohos inseamna loc cu muschi, ceea ce subliniaza caracterul de mlastina oligotrofa.
14300. 16755 Baile Nadas. 16796 Apa minerala Julis. Apa minerala Julis se afla in partea de est a satului Tusnadu Nou, langa strada care duce spre gara.
20366 Campul cu mesteceni. La 6.5 km. 21550 Izvorul din paraul Pastravului. Din Ozunca-Bai un drum de pamant ne duce catre valea paraului Pastravului, loc unde se afla pe vremuri Baia cu pastravi, predecesorul statiunii Ozunca-Bai.
21807 Inima fagului. Deasupra vaii paraului Pastravului, aproape de izvorul cu apa minerala, gasim mai multi fagi.
22080 Cetatea Vapa. La 7 km. Cetatea Vapa se afla la 1 km distanta sud-vest de localitatea Bixad, pe un promontoriu care se inalta deasupra Oltului.
22413 Apa minerala Alszeg. 22495 Baile Mikes. 23211 492. La 7.4 km. Pesterile cu apa minerala denumite dupa marele povestitor Benedek Elek, considerate ca raritati naturale ale Secuimii, se afla in apropiere de Batanii Mici, in valea afluentului de stanga a paraului Bradul Mare, paraul Erces.
23352 Muzeul de apa minerala Tusnad.
23773 Baia Hammas. 24159 Apa minerala Ercesi Mohas. Apa minerala Ercesi Mohas se afla in bazinul hidrografic al vaii paraului Bradul Mare, sub si in stanga potecii care duce catre pestera cu apa minerala Benedek Elek.
24357 Mlastina Benes. Mlastina Benes, Vrabia.
25082. 25098 Cimitirul din Bodvaj. In cimitirul coloniei din Bodvaj, in anul 2011 s-a organizat o actiune de igienizare si restaurare a cimitirului, cand au fost restaurate 8 morminte din cele gasite.
25249 475. Se aseaza la punctul de intalnire ale paraurilor Tusnad si Hi, la numai 3 km de Cozmeni.
25569 Stanca Capul de om. Pe valea paraului Bradul Mare, la aproximativ 230 m nord de furnalul Bodvaj, la marginea drumului, vom gasi o interesanta stanca, de culoarea verde.
25572 2430. Mina de fier a functionat insa inca din anul 1720.
25572 Apa minerala Buzgo Valea paraului Bradul Mare Judetul Covasna. Izvorul este amenajat artificial.
25588 Loc pentru picnic. Am ajuns la Furnalul Bodvaj cu ocazia unui traseu mai lung, cu plecare din capatul nordic al satului Herculian, ce a vizat, in principal, cucerirea Varfului Cucu.

In limba maghiara - magyarul: Toronykövek Tusnádfürdő
Valori naturale - Judetul Harghita
* Detalii dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

Obiective turistice vecine


Izvorul Koncsag
Izvorul Koncsag - Izvorul Koncsag, a se pronunta Conceag, se afla la nord de gara din Baile Tusnad, pe partea dreapta a podului feroviar care trece peste Olt.
Stanca Soimilor
Stanca Soimilor - Pornim de la intersectia strazilor Garii si Ciucas si urmarim drumul pietruit spre stanga, care ne va conduce la lacul Ciucas.
Izvorul din paraul Minei
Izvorul din paraul Minei - Izvorul din paraul Minei - Baile Tusnad.
Sub podul CFR
Sub podul CFR la 0.72 km. GR0500 Sub podul CFR Baile Tusnad

Stii vreun loc inedit din judetul Harghita, frumos si interesant, dar mai putin cunoscut? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!


Posibilitatile utilizatorilor


 • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
 • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
 • Ultimele comentarii si obiective gasite
 • Urmarire geoobiectiv
 • Localizare pozitie pe harta
 • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
 • Harta militara topografica, Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea, OpenStreetMap, OpenTopoMap
 • Coordonate gps Stancile Turnuri - descarcare fisier .gpx
 • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
 • Navigare pe harta

Ultimele comentarii


 • Urcand pe valea Minerului - Urmand noile marcaje, triunghi albastru, ar trebui sa fie destul de usor de ajuns...
 • La o inaltime bunicica - După un urcuș pronunțat am ajuns la această geocutie...
 • Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Stancile Turnuri? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!


Copyright © 2007-2023 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.