Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe harta in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici!
Sanmartin - Geotrekking Romania - Login - Inregistrare - Suport
 

Pixel
Sanmartin

Unde este Sanmartin?

Sanmartin este considerat centrul Ciucului de Jos, centrul tarii cartofului. Incepand din anul 1850 multi ani la rand a fost centru regional, a avut mai multe mori si mai multe gatere. Fiind centru comunal, de Sanmartin apartin alte 4 sate: Ciucani, Cozmeni, Lazaresti si Valea Uzului.

Baile comunale de odinioara Baile Sfanta Ana astazi nu mai exista, dar a ramas izvorul de apa minerala, al carui apa este consumata si astazi de catre locuitorii satului. Paraul Fitag atinge doar partea de nord a comunei. Paraul Uz se revarsa in Trotus.

Coordonate gps, harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe harta in timp real - dupa autentificare.

***
Poze: Biserica Cruci Capela. * Pentru a vedea pozele, intra in contul tau de utilizator!

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Sanmartin! In prezent avem in total 12.100+ poze pe site.

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

Vizitati Sanmartin si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti! Merita sa fii inregistrat!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking Romania ascunsa aici!

Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Sanmartin?
Biserica catolica fortificata. Granita dintre cele doua sate reprezinta albia paraului Bisericii si biserica in sine. O noua cutie in locul celei disparute - Administrativ vorbind, implicit și istoric, și așa cum apare ea în catalogul monumentelor istorice din județul Harghita, biserica fortificată aparține satului Ciucsângiorgiu. (obiectiv interesant cu geocutie)
Stalp comemorativ cu cruce. Pe stalp se vad urme de avarieri si reparatii anterioare, sfarsitul textului inscriptionat este distrus. (obiectiv interesant cu geocutie)
Conacul Henter. Cladirea baroca, pe fundatii din secolul al XVII-lea, este in curs de restaurare.
Baile Adorjan. Este povestea ridicarii si decaderii unei mici amenajari balneare a unor izvoare minerale de pe Valea Bisericii.
Biserica catolica Sfantul Emeric. Biserica romano-catolica din Santimbru a fost construita in anul 1776 in stil baroc. (geoascunzis)
Baile Soszekfurdo. (obiectiv turistic cu geocutie) Mlastina Csemo. Mlastina Benes. Mlastina Benes, Vrabia. Geocutie stransa in ascunzis - Nu am ales cel mai potrivit moment pentru a vizita o mlastina, era si destul de frig, asa ca am cautat doar geocutia.
Ciucsangeorgiu. Aceasta capela, pomenita si in descrierea facuta comunei Ciucsangeorgiu, se afla pe Dealul Posa, asa cum este specificat in denumirea maghiara a capelei.
Apa minerala Alszeg. Fantana cu apa minerala Alszeg a fost amenajata in anul 1960, in partea de vest a satului Tusnad.
Muzeul de apa minerala Tusnad. Muzeu Tusnad Sat - La prima trecere de pietoni, venind dinspre Tusnad Bai, pe partea stanga a drumului, sunt amenajate izvorul si muzeul apelor minerale.
Campul cu mesteceni. Campul cu mesteceni, sau Mlastina Nyirkert - Tusnad.
Lazaresti. La 7.3 km. Se aseaza la punctul de intalnire ale paraurilor Tusnad si Hi, la numai 3 km de Cozmeni. Nu am gasit nimic - Coordonatele duc langa o biserica veche, langa cea noua.
Misentea. Misentea se afla in valea paraului Misentea la 8 km de Miercurea-Ciuc, pe traseul DJ 123B, la altitudinea medie de 758 m. La Misentea, prin poarta laterala - Am gasit poarta (principala) inchisa, dar facand turul incintei am descoperit poarta laterala (vezi foto) deschisa, asa ca am putut vizita, atat curtea, cat mai ales frumosul interior.
Izvorul Fabricii de Tigle. Cel mai popular izvor al satului este cel de langa drumul principal al localitatii, din fata fostei fabricii de tigla.
Monumentul si cimitirul din Pasul Casin. Pasul Casin sau Nyerghes face legatura intre Muntii Bodoc si Muntii Ciucului, despartind, totodata, bazinul Oltului de cel a Raului Negru, afluent tot al Oltului. Ascunzis drive-in - Cu toate ca am trecut de mai multe ori zilele astea prin pasul Casin, nu am oprit pana acum, sa gasesc geocutia ascunsa aici.

Sanmartin in limba maghiara - magyarul: Katolikus templom Csíkszentmárton

Obiective cultural-istorice - Judetul Harghita
* Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

Posibilitatile utilizatorilor inregistrati

  • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire geoobiectiv
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Harta militara topografica, Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea, OpenStreetMap, OpenTopoMap
  • Coordonate gps Sanmartin - descarcare fisier .gpx
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe harta in timp real!

Ultimele comentarii

  • Trecand prin sat - Me-am oprit la biserica si am gasit cutia...

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Sanmartin? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! Citeste si comentariile scrise de ceilalti utilizatori!

Obiective turistice din apropiere

Capela din Vale sau Capela Sfantul Ioan
Capela din Vale sau Capela Sfantul Ioan
Bancu este un sat al comunei Ciucsângiorgiu, cunoscut prin biserica sa fortificată.
Izvorul de apa minerala
Izvorul de apa minerala la 3.74 km
GR0405 Izvorul de apa minerala Cetatuia

Stii locuri de vizitat din judetul Harghita, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! Utilizatorii nostri au prezentat deja 3.500+ de geoobiective turistice de neratat.


Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2023 Geotrekking +.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.