Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe harta in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici!
Misentea - Geotrekking Romania - Login - Inregistrare - Suport
 

Pixel
Misentea

Unde este Misentea?

Misentea se afla in valea paraului Misentea la 8 km de Miercurea-Ciuc, pe traseul DJ 123B, la altitudinea medie de 758 m. Este una din cele mai vechi asezari din Ciuc, datand din secolele XII-XIII. Mult timp comuna de sine statatoare, la ora actuala, impreuna cu satele ce-i apartin (Hosasau, Fitod si Leliceni) este subordonata comunei Sancraieni.

Biserica romano-catolica este declarata monument, este biserica fortificata, caracteristica zonei Ciucului. Placa comemorativa a pictorului Nagy István aflata in centrul satului, pe cladirea care se afla pe locul casei parintesti este opera sculptorului Ferencz Ernő (1973). [EN] Misentea lies 8 km far from Miercurea-Ciuc along the no.

Coordonate gps, harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe harta in timp real - dupa autentificare.

***
Poze: Intrare Trei frati Culori in geam Cruci 1497 1498 Culori Intrare Poarta laterala. * Pentru a vedea pozele, intra in contul tau de utilizator!

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Misentea! In prezent avem in total 12.100+ poze pe site.

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

Vizitati Misentea si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti! Merita sa fii inregistrat!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking Romania ascunsa aici!

Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Misentea?
Izvorul Fabricii de Tigle Sancraieni. Cel mai popular izvor al satului este cel de langa drumul principal al localitatii, din fata fostei fabricii de tigla.
Izvorul Andras Pista Sancraieni. (punct de interes turistic cu geocutie) Borsaros. Are o lungime de 1 km si o latime de 50-200 m. Geocutie noua la Baile Borsaros - Am reusit sa gasesc un nou loc, pentru o noua geocutie.
Monumentul Pictura Sangeroasa Leliceni. Monumentul Pictura Sangeroasa, in limba maghiara Vereskep, sta pe punctul culminant al soselei Miercurea Ciuc - Leliceni. Pictura Sangeroasa - schimbare la fata - Dupa cum se poate constata din fotografia atasata, Pictura Sangeroasa a fost reconditionata, nu doar la fata - acum, mult mai sangerie - ci si la corp, fiindu-i construit un nou piedestal. (geoobiectiv cu geocutie)
Biserica catolica fortificata Bancu. Granita dintre cele doua sate reprezinta albia paraului Bisericii si biserica in sine. O noua cutie in locul celei disparute - Administrativ vorbind, implicit și istoric, și așa cum apare ea în catalogul monumentelor istorice din județul Harghita, biserica fortificată aparține satului Ciucsângiorgiu. (obiectiv interesant cu geocutie)
Stalp comemorativ cu cruce Santimbru. Pe stalp se vad urme de avarieri si reparatii anterioare, sfarsitul textului inscriptionat este distrus. (obiectiv interesant cu geocutie)
Capela din Deal Bancu. Atentie la neatentie - In drum spre Vf. Biserica catolica Sfantul Emeric Santimbru. Constructia a fost asezata pe o veche biserica cu elemente gotice.
Capela din Vale sau Capela Sfantul Ioan Bancu. La 5.5 km. Bancu este un sat al comunei Ciucsângiorgiu, cunoscut prin biserica sa fortificată. Daca nu gasiti cutia, incercati si pe partea opusa - Nu prea am gasit loc de parcare langa intrarea in cimitir, astfel incat a trebuit sa parchez masina langa drum, mai aproape de ascunzis :-) Pe ambele parti ale zidului imprejmuitor erau oameni, asa ca a trebuit sa astept putin.

Misentea in limba maghiara - magyarul: Katolikus templom Csíkmindszent

Obiective cultural-istorice - Judetul Harghita
* Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

Posibilitatile utilizatorilor inregistrati

 • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
 • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
 • Ultimele comentarii si obiective gasite
 • Urmarire geoobiectiv
 • Localizare pozitie pe harta
 • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
 • Harta militara topografica, Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea, OpenStreetMap, OpenTopoMap
 • Coordonate gps Misentea - descarcare fisier .gpx
 • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
 • Navigare pe harta in timp real!

Ultimele comentarii

 • La Misentea, prin poarta laterala - Am gasit poarta (principala) inchisa, dar facand turul incintei am descoperit poarta laterala (vezi foto) deschisa, asa ca am putut vizita, atat curtea, cat mai ales frumosul interior...

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Misentea? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! Citeste si comentariile scrise de ceilalti utilizatori!

Obiective turistice din apropiere

Capul Fagului
Capul Fagului la 1.28 km
GR2575 Capul Fagului
Izvorul de apa minerala Elisabeta
Izvorul de apa minerala Elisabeta
Apa minerala din Hosasau este o apa foarte bogata in bicarbonati, foarte buna pentru servit cu vin.

Stii locuri de vizitat din judetul Harghita, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! Utilizatorii nostri au prezentat deja 3.500+ de geoobiective turistice de neratat.


Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2023 Geotrekking +.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.