Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic!
Gorodisul - Sandominic - Ghid turistic si baza de date atractii turistice - Suport - Login - Inregistrare
 

Pixel

Gorodisul - Sandominic, atractii turistice

De pe varful acoperit cu pasuni al Gorodisului, avem o panorama deosebita asupra comunei Sandominic, lacul de decantare din apropiere si muntele Hasmasul Mare...

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real - dupa autentificare.

***
Poze: Pe margine Spre cariera de piatra Pereti rosii Curtea carierei Drumul de pe culme Intrarea Terasa Cariera Extractie pe mai multe nivele 7484 Cariera de piatra Gorodisul Mic. * Pentru a vedea pozele, intra in contul tau de utilizator!

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Gorodisul Sandominic! In prezent avem in total 12262 poze pe site.

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

>>> Vizitati Gorodisul - Sandominic si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti! Merita sa fii inregistrat!

Cea mai apropiata localitate este Sandominic, se afla la 1,12 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Sandominic: 3
Cazare

Cazare Sandominic (Harghita)


Vezi oferte de cazare langa Sandominic, simplu si usor!
Inainte de click alege tipul unitatii de cazare!

Album foto, cu obiective turistice din apropiere, la 11,03 km distanta: Crucea Condra - Varful Trei Pietre (24 poze).
14714751641100
14714751661101
14714751671102
14714751691103
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Gorodisul Sandominic?
Baile Sfanta Ana - Tomesti. La 2 km. Baile Sfanta Ana sunt situate la marginea vestica a comunei Tomesti, langa Lacul Fara Fund si in apropiere de Turnul Ciuntit.
Capela Sfanta Ana - Tomesti. La 2,9 km. Capela se afla pe un deal din vestul comunei Tomesti, la mai putin de 1 km de marginea localitatii. Exact cum spune instructiunea - Am avut putin de lucru, pana am gasit geocutia ascunsa aici. (geoascunzis)
Carta. La 4,8 km. Impreuna cu Ineu, Danesti si Madarasi au format parohia Csíknagyboldogasszony, din care pe parcurs ultimele doua sate s-au desprins. Vom reveni cu mai multa imaginatie - Pe langa indiciul (incitant) din descrierea ascunzisului am primit de la administratorul site-ului indicatia sa ne incordam imaginatia la maximum pentru a-l gasi. (atractie turistica si geocutie)
Varful Gretes Izvoru Muresului. La 5,9 km. Pragul ce leaga cele doua bazine intramontane ale Ciucului si Giurgeului, este in acelasi timp si granita dintre masivele Harghitei si Giurgeului. Dezastrul de pe varf - Am urcat cu masina pe drumul privat pana aproape de culme, oprind intr-un loc unde panta s-a redus aproape la orizontala, cu un spatiu larg pentru parcare. (geoascunzis)
Baile Madicea Carta. La 6,2 km. Apele minerale din statiune sunt bicarbonatate si feruginoase. De Rusalii - Multa lume la incarcat sticle cu apa miraculoasa. (atractie turistica si geocutie)
Izvorul Maria Izvoru Muresului. La 6,9 km. Izvorul Maria se afla sub versantul nordvestic al varfului Gretes, in partea de sud a localitatii Izvoru Muresului, la numai 300 m distanta de la parcarea fostului restaurant Veverita, spre sud-est. Izvorul da, cutia ba - Gasirea locatiei nu ridica nici un fel de probleme, noi am abordat-o de pe drumeagul ce duce pe Varful Gretes.
Baile Dugas 2 Danesti. La 7,6 km. Baile au fost fondate ca atare in 1929, cand in preajma unui cunoscut izvor mineralo-termal (20 grade C) a fost creat un amenajament pentru imbaiere, de catre Corpul Industriasilor din Ciucul de Sus. Geodomeniul furnicilor - Cand am ajuns la fata locului, prima data m-am plimbat putin in jurul bailor.
Baile Dugas Danesti. La 7,7 km. Baile sunt un centru cunoscut de medicina populara. De dragul furnicilor, nu! - Nu ne-am indurat sa mai stricam inca odata (pentru noi ar fi fost prima oara) micul musuroi de furnici care era cladit in fata ascunzisului.
Muntele Cad Nadejdea. La 7,9 km. Este granita naturala dintre bazinele Ciucul de Mijloc si Ciucul de Sus.
Izvorul de leac pentru ochi Izvoru Muresului. La 8,4 km. Pe partea geografica stanga se afla un izvor pretios, indicat si cu o tablita. Toamna izvorul e mai greu de gasit - Planuiam demult gasirea acestui geoobiectiv, si chiar daca trec destul de des prin Izvoru Muresului, doar azi am reusit sa ajung si aici.
Capela Sfanta Elena Nadejdea. La 8,4 km. Flavia Iulia Helena, cunoscuta sub numele de Sfanta Elena, a fost mama imparatului Constantin cel Mare.
Popasul cu priveliste Izvoru Muresului. La 8,5 km. Vom gasi aici un loc de odihna, amenajat cu masa si banci. Destinatia locul de odihna - De la izvorul de leac pentru ochi am pornit spre varful Arama Neagra, dar intentionam sa ajung doar la popasul amenajat.
Viaductul feroviar Caracau Livezi-Ciuc. La 9,1 km. A fost dat in folosinta la 18 octombrie 1897.
Viaductul Caracau Livez-Ciuc. La 9,2 km. Look for the cache under the grandiose silhouette of this concrete rainbow, the Caracau viaduct. Un loc usor de imaginat - Dar greu de inchipuit, pentru cei care au frica de inaltime.
Capela Sfantul Anton de la Madaras. La 9,2 km. Capela Sfantul Anton este situata la cca 1 km in afara satului, la iesirea spre munte pe valea Madaras. In drum spre sarmale - In drum spre festivalul sarmalelor umplute de la Lazarea, am facut un mic ocol la binecunoscuta capela Sfantul Anton, pentru a gasi geocutia ascunsa aici.
Punct belvedere Sacadatul. La 9,8 km. Sacadatul se afla la aproximativ jumatatea distantei dintre Tarcau si Nascalatul lui Danfalau, la sud - sud-est de Saua Tarcau, la limita nordica a Muntilor Ciucului.
Biserica catolica Sfantul Stefan Nadejdea. La 10,1 km. A fost reconstruita partial in 1846, cand s-a construit biserica noua in locul celui vechi.
Pasul Dracului Balan. La 10,1 km. Cu 2,5 km inaintea localitatii Balan, pornind de la gura paraului Fantana lui Gal si urmand drumul judetean 127B, urmarand marcajul cruce rosie, prin Pasul Dracului putem ajunge pe creasta principala a Muntilor Noscolat, respectiv Hasmas.
Viaductul Ladok. La 10,3 km. Viaductul Ladok se afla pe linia de cale ferata 501.
Drumul Crucii Nadejdea. La 10,4 km. Calea durerii din Nadejdea a fost amenajata in anul 1933, si renovata in 2012.
Clopotnita Tincani Izvoru Muresului. La 10,4 km. Localitatea montana si statiunea climaterica de la poalele Muntilor Hasmasu Mare si versantul sudic al Muntelui Negru, Izvoru Muresului, este alcatuita din trei catune. Despre catun - Am fost motivati in cautarea cutiei de imaginea vechii clopotnite unde se afla ascunzisul.
Varful Nascalat Muntii Ciucului. La 10,6 km. Deasupra Tunelului Ciumani Munceii Nascalatului. La 10,7 km. Tunelul este sub Munceii Nascalatului intre halta Utusoi si statia Livezi.
Piatra Scrisa Balan. La 10,7 km. Stanca cu turnulet Nascalat. La 11 km. Pe Nascalat iarna - Am ales cel mai scurt drum pentru a ajunge la geoobiectiv. Varful Trei Pietre. La 11 km. Marcaj: cruce rosie pana la Crucea Condra, în rest nemarcat. Prea multe... pietre - In drum spre Crucea Kondra, venind din Lunca de Jos, am cautat geocutia.
Trei Pietre Munceii Nascalatului. La 11,1 km. Belvederile oferite de punctul somital sunt impresionante. Cele 3 ...mari si tari! - Intr-o excursie de o zi, cu plecare din halta CFR Tarcau, pe valea Antaloc am ajuns la acest grup "statuar" de o frumusete aparte.
Izvorul de langa paraul Loc. La 11,1 km. Spre Piatra Mesei Carta. La 11,3 km. Izvorul Muresului Arama Neagra. La 11,4 km. Pornim de langa gara statiunii Izvoru Muresului si urmarim traseul marcat cu cruce rosie.
Valea Iavardi. La 11,5 km. Paraul Iavardi este un afluent din dreapta al paraului Valea Rece.
Stanca La Panda. La 11,6 km. Putem ajunge pe punctul de belvedere al acestei stanci pornind din Balan, si urmand mai intai traseul marcat cu banda albastra spre Piatra Singuratica. Piatra La Panda - Am abordat piatra prin atac direct, prin poiana de sub ea.
Piatra Mesei Carta. La 11,7 km. Muntele Fratele. La 11,8 km. Piatra Ascutita - Pe toata durata excursiei in zonă privirile mi-au fost atrase de această piatră. Valea Garbea. La 11,9 km. Localitatea este strabatuta de linia de cale ferata 501. La Capela Sf. Benedict - Un ascunziș bine .
Stanca Capul de sarpe Paraul Tainic. La 12 km. Stanca de langa parau este asemanatoare cu un cap de sarpe, avand gura deschisa.
Biserica catolica Mihaileni. La 12 km. Mihaileni este vestit pentru Legile satesti adoptate in 1622 si 1639. Ascunzisul de la biserica din Mihaileni - Acoperisului de scandura de la podul intrarii de la biserica a fost renovat.
Cascada Iavardi. La 12,4 km. Cascada Zugo-Iavardi are mai multe surori - Pentru a gasi cutia este nevoie de GPS. Cariera Vacaresti. La 12,4 km. Un ascunzis cu mai multe valente - Cariera din satul Vacaresti, comuna Mihaileni, acum in conservare, este una de andezit (vezi foto atasate) - roca magmatica cu 60% dioxid de siliciu, folosita in constructii si pavaje. Culmea Iavardi. La 12,6 km. Chiar daca varful propriu-zis este acoperit cu brazi, in drum spre culme putem vedea o multime de formatiuni stancoase interesante. Geocutie noua intr-un ascunzis nou - De data asta am ajuns aici cu ocazia unei ture in circuit in jurul muntelui Iavardi.
Piatra Ciobanului Muntii Hasmas. La 12,7 km. Cetatea de pamant uitata. La 13,1 km. Cetatea Mihaileni? - Se pare, asa cum ni s-a sugerat din partea Trekkingklub-ului, ca ceea ce ei numesc Cetatea de pamant uitată este Cetatea geto-dacica ce apare consemnata in lista oficiala a siturilor arheologice din Romania ca fiind localizata in punctul Var. Stanca Bufnitei Muntele Iavardi. La 13,2 km. Pe muntele Iavardi fiecare stanca are o denumire: Piatra lui Herman, Stanca Bufnitei, Piatra lui Kota, Piatra Portelan. Geocutia veche a disparut, cea noua asteapta cautatorii - Stanca Bufnitei a fost cel de al treilea obiectiv al turei noastre in circuit, in jurul muntelui Iavardi.
Baile Cibre Frumoasa. La 13,3 km. La jumatatea drumului dintre Mihaileni si Frumoasa a existat, pana la ultima invazie tatareasca din secolul al XVII-lea, un sat numit Cibrefalva. Din nou la Baile Cibre; noul ascunzis este gol! - Lamuriti, in urma lecturii precizarilor facute de Trekkingklub, unde se afla ascunzisul, am cercetat cu mult sarg locul cu pricina, dar, ca si injtaia data (cand am cautat insa in alta parte), tot fara succes.
Capela catolica Iavardi Valea Rece Lunca de Jos. La 13,3 km. Capela localizata in catunul Iavardi, este situată pe un bot de deal de pe stanga paraului omonim, fiind aflata la 1,5 km (de ulita de pamant, circulabila auto) fata de drumul asfaltat ce traverseaza satul Valea Rece. Ascunzis facil, cu acces mai greoi la capela - Dupa tura in circuit in jurul muntelui Iavardi, inaintea cinei servite la pensiunea Fatanyeros, am cautat si geocutia ascunsa la capela catolica Iavardi.
Piatra lui Kota Muntele Iavardi. La 13,4 km. Zona este plina cu salase de vara, iar fiecare stanca este denumita in functie de proprietarul pajistelor alaturate. Geocutie si ciomag trekking - Pentru ziua de azi ne-am propus sa parcurgem un traseu in circuit in jurul muntelui Iavardi, primul obiectiv fiind Piatra lui Kota.
Turnurile Iavardi Valea Iavardi. La 13,5 km. Accesul la stanci este destul de greoi, dar odata ajunsi acolo, avem parte si de o frumoasa priveliste asupra vaii Iavardi.
Biserica din Garciu. La 13,6 km. Biserica fortificata romano-catolica din Satului Nou sau Garciu, este declarata monument conform registrului monumentelor ale judetului Harghita. Din a doua incercare - De aceasta data am mers direct - conform indicatiilor si fotografiei - la ascunzis, gasind si cutiuta, aflata in buna stare.
Mlastina Dupa Lunca Voslabeni. La 13,7 km. Muntele Observatorul. La 13,7 km.

Gorodisul Sandominic in limba maghiara - magyarul: Garados-kőbánya Csíkszentdomokos

Valori naturale - Judetul Harghita
* Detalii dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Posibilitatile utilizatorilor inregistrati

  • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Gorodisul
  • Localizare pozitie pe harta Sandominic
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea, OpenStreetMap, OpenTopoMap
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Ultimele comentarii

    Ai ajuns in Sandominic si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Gorodisul? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! Citeste si comentariile scrise de ceilalti utilizatori, in total 1428!

    Obiective ascunse din apropiere

    Stii locuri de vizitat din judetul Harghita, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! Utilizatorii nostri au prezentat deja 3501 geoobiective turistice.

    [ Sus ↑ ]
    Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.