Cycle Map - Harta cu trasee potrivite pentru bicicleta si drumetie, din zona

Cetatea Bufnitei - Geodrumetie - Login - Suport
 

Pixel
Cetatea Bufnitei

Cetatea Bufnitei

Printre curiozitatile turistice ale statiunii Borsec putem enumera Pestera cu Gheata, Grota Ursilor, formatiunea de travertin Dealul Rotund, Cetatea Bufnitei, si nu in ultimul rand izvoarele de apa minerala...

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare) dupa inregistrare.

***

Cateva poze din albumul foto Cetatea Bufnitei:

Cetatea Bufnitei
Cetatea Bufnitei
Cetatea Bufnitei
Cetatea Bufnitei
Buncarul nr. 2
Buncarul nr. 2
Cavitate
Cavitate

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto atasat locului prezentat!

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Cetatea Bufnitei.

Cautati geoascunzisul Cetatea Bufnitei si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la aceasta activitate incitanta!

Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking Romania ascunsa aici!
Geotrekking Romania faciliteaza identificarea obiectivelor turistice din apropiere, cautarea geoobiectivelor, respectiv anuntarea gasirii acestora.


Locuri interesante din vecinatate:
* Izvorul Pierre Curie la 0.48 km - Izvorul Pierre Curie este situat pe poteca care duce spre Cetatea Bufnitelor, de la Izvorul Stravechi. * Baia O-saros la 2 km - Primaria Borsec a dat in functiune pe 27 octombrie 2012 baia de tratament cu apa minerala, reconstruita dupa modelul uneia demolata in anii 50. * Mesteacanul pitic la 2.06 km - Mesteacanul pitic, Betula Humilis, este o planta ocrotita, deoarece este pe cale de disparitie. * Castelul omului simplu la 7.08 km - In apropiere de iesirea spre vest din satul Corbu, in directia spre Borsec pe partea stanga, calatorul atent poate vedea o casa interesanta. * Mausoleul Eroilor Romani la 13.2 km - La circa 7,5 km de Toplita, spre Borsec, la intersectia DN 15 cu drumul forestier de pe valea  paraului Voevodeasa, se afla amenajat un mausoleu in care sunt depuse osemintele a 771 de eroi romani cazuti in luptele duse in zona in timpul Primului Razboi Mondial. * Casa cu ceas la 13.68 km - * Pietrele Rosii la 14.24 km - * Paraul Dobreanului la 15.06 km - * Strandul Banffy la 18.63 km - Strandul Banffy din Toplita se afla la 654 m deasupra nivelului marii la circa 2-3 metrii de raul Mures. * Piatra Borcuta la 18.86 km - * Varful Pricske la 18.94 km - * Linkurile devin active pentru utilizatorii inregistrati, dupa autentificare.

Obiective turistice vecine


Pestera cu Gheata
Pestera cu Gheata
Pestera cu Gheata din Borsec este situata in zona Gatul Chibei, si face parte din zona carstica Dealul Scaunul Rotund.
Mofeta
Mofeta
Mofeta din Borsec a fost reconstruita in anul 2010.
Baia Traditionala
Baia Traditionala
Baia traditionala Poiana Zanelor a fost amenajata in anul 2009.
Grota Ursilor
Grota Ursilor
Grota Ursilor este o formatiune naturala cu stanci uriase si fisuri adanci.
Cariera de travertin
Cariera de travertin
Exploatarea travertinului de la Borsec a fost inceputa in anul 1819.
Izvorul Kossuth
Izvorul Kossuth la 1.6 km. GR2752 Izvorul Kossuth Borsec
Biserica ortodoxa noua din satul Recea
Biserica ortodoxa noua din satul Recea
Satul Recea, sat al comunei Tulghes, se afla pe drumul ce leaga Tulghesul de Ditrau, un drum transmontan plin de pitoresc, dar neasfaltat.

Stii vreun loc inedit din apropiere, frumos si interesant, dar mai putin cunoscut? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!


Posibilitatile utilizatorilor


 • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
 • Cautare dupa cuvinte cheie sau coordonate
 • Ultimele comentarii si ascunzisuri gasite
 • Urmarire geoascunzis
 • Localizare pozitie ascunzis pe harta
 • Ascunzisuri apropiate si negasite, listate si pe harta
 • Harta militara topografica, Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Camere web, Vremea, OpenStreetMap, OpenTopoMap
 • Coordonate gps in diferite formate
 • Descarcare coordonate - fisier .gpx
 • Locatii langa ascunzis in format .gpx
 • Doresti sa ai acces la serviciile enumerate mai sus? Primul pas este inregistrarea.


Ultimele comentarii


  Ai reusit deja sa vizitezi locul prezentat? Ai gasit si geocutia ascunsa aici? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!


Copyright © 2007-2023 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.