Cycle Map - Harta cu trasee potrivite pentru bicicleta si drumetie - Plaiesii de Jos, judetul Harghita

Casinu Nou - Geodrumetie - Login - Suport
 

Pixel
Casinu Nou

Casinu Nou

..

Mai multe detalii (coordonate gps, harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare) dupa inregistrare.

***

Cateva poze din albumul foto Casinu Nou:

Cadran solar
Cadran solar
Cetatea de pamant Szetye 1
Cetatea de pamant Szetye 1
Cetatea de pamant Szetye 2
Cetatea de pamant Szetye 2

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto atasat locului prezentat!

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.

Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Casinu Nou.

Cautati geoascunzisul Casinu Nou si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la aceasta activitate incitanta!

Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking Romania ascunsa aici!
Geotrekking Romania faciliteaza identificarea obiectivelor turistice din apropiere, cautarea geoobiectivelor, respectiv anuntarea gasirii acestora.


Locuri interesante din vecinatate:
* Fagul uimitor la 6.86 km - Intre Iacobeni si Catrusa, la est de Piscul Mare, se afla Dealul Poienii. * Tinovul Plaiesii de Jos la 10.82 km - * Muzeul de apa minerala Tusnad la 12.1 km - Muzeul din centrul satului Tusnad este finantat de Muzeul Secuiesc al Ciucului. * Baile Adorjan la 12.32 km - Este povestea ridicarii si decaderii unei mici amenajari balneare a unor izvoare minerale de pe Valea Bisericii. * Apa minerala Alszeg la 12.92 km - Fantana cu apa minerala Alszeg a fost amenajata in anul 1960, in partea de vest a satului Tusnad. * Mlastina Nyirkert la 13.08 km - * Mlastina Benes la 13.83 km - Mlastina Benes, Vrabia. * Apa minerala Julis la 13.9 km - Apa minerala Julis se afla in partea de est a satului Tusnadu Nou, langa strada care duce spre gara. * Mlastina Csemo la 14.32 km - * Tinovul Apa Rosie la 14.53 km - Tinovul Apa Rosie este o arie protejata de interes comunitar, rezervatie naturala, tip botanic, situata in Muntii Nemira, pe teritoriul judetului Covasna. * Mofeta la 14.59 km - Din centrul statiunii Baile Balvanyos, la doar aprox. * Linkurile devin active pentru utilizatorii inregistrati, dupa autentificare.

Obiective turistice vecine


Baile Fantana Sarata
Baile Fantana Sarata
Starea actuala a bailor este deplorabila, mai toate amenajarile fiind aproape distruse sau cu un aspect jalnic, la care se adauga mizeria lasata de autoturistii ce mai opresc aici pentru popas.
Resturile cazematelor de pe Dealul Beleu
Resturile cazematelor de pe Dealul Beleu
Dealul Beleu este versantul stang al paraului omonim, afluent al Casinului cam in zona catunului Catrusa-Sanzieni.
Buncarul cu stalactite
Buncarul cu stalactite
Pe culmea dintre paraurile Casin si Beleu se afla segmentul din Casin din linia de aparare Arpad, cu un sir de cazemate aparate de soldatii vanatori de frontiera, secui.
Valea paraului Periculos
Valea paraului Periculos
Paraul Periculos curge intre Piscul Mare si Dealul Periculosului.
Monumentul si cimitirul din Pasul Casin
Monumentul si cimitirul din Pasul Casin
Pasul Casin sau Nyerghes face legatura intre Muntii Bodoc si Muntii Ciucului, despartind, totodata, bazinul Oltului de cel a Raului Negru, afluent tot al Oltului.
Iacobeni
Iacobeni la 7.44 km. GR0599 Iacobeni
Izvorul mineral Feherkoi
Izvorul mineral Feherkoi
In comuna Plaiesii de Jos (satele Iacobeni, Imper, Plaiesii de Jos si de Sus) au fost captate si amenajate mai multe izvoare minerale - apa unora fiind cunoscuta, comercial, sub numele Perla Casinului.

Stii vreun loc inedit din apropiere, frumos si interesant, dar mai putin cunoscut? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!


Posibilitatile utilizatorilor


 • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
 • Cautare dupa cuvinte cheie sau coordonate
 • Ultimele comentarii si ascunzisuri gasite
 • Urmarire geoascunzis
 • Localizare pozitie ascunzis pe harta
 • Ascunzisuri apropiate si negasite, listate si pe harta
 • Harta militara topografica, Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Camere web, Vremea, OpenStreetMap, OpenTopoMap
 • Coordonate gps in diferite formate
 • Descarcare coordonate - fisier .gpx
 • Locatii langa ascunzis in format .gpx
 • Doresti sa ai acces la serviciile enumerate mai sus? Primul pas este inregistrarea.


Ultimele comentarii


 • Multumim pentru ascunzis - Dupa ce ne-am invartit putin in jurul ascunzisului, am citit mai atent instructiunea ajutatoare si am gasit cutiuta ascunsa...
 • Ai reusit deja sa vizitezi locul prezentat? Ai gasit si geocutia ascunsa aici? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!


Copyright © 2007-2023 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.