Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe harta in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici!
Cariera Vacaresti - Geotrekking Romania - Login - Inregistrare - Suport
 

Pixel
Cariera Vacaresti

Unde este Cariera Vacaresti?

Cariera Vacaresti

Coordonate gps, harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe harta in timp real - dupa autentificare.

***
Poze: Lacul carierei Vacaresti Lacul carierei Vacaresti Lacul carierei Vacaresti Cariera Vacaresti Cariera Vacaresti Cariera Vacaresti Lacul carierei Vacaresti Lacul carierei Vacaresti Seceta Frunze Andezit 1. * Pentru a vedea pozele, intra in contul tau de utilizator!

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Cariera Vacaresti! In prezent avem in total 12.100+ poze pe site.

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

Vizitati Cariera Vacaresti si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti! Merita sa fii inregistrat!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking Romania ascunsa aici!

Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Cariera Vacaresti?
Terenul de airsoft. Terenul de airsoft si paintball din Ciceu. (geoobiectiv cu geocutie)
Drumul Crucii. Calea durerii din Nadejdea a fost amenajata in anul 1933, si renovata in 2012. (geoobiectiv cu geocutie)
Capela Sfantul Iosif. Capela romano-catolica este inaltata in locul numit Gradina Capelei. Traducerea binevoitorului :-) - In Barzava, in cimitirul vechi de langa capela din piatra, se afla monumentul funerar al locotenentului major Balogh Ignác (1822-1890) . (geoascunzis)
Biserica catolica. Barzava apartine comunei Frumoasa. Barzava - prima cutie, da! - Fiind destul de dimineata, biserica era inchisa, asa ca ne-am multumit sa o privim/admiram doar din exterior, pornind apoi sa cautam cutia. (geoascunzis)
Biserica romano-catolica din Nicolesti. La 1,5 km de centrul Frumoasei, pe DN 12A dintre Onesti si Miercurea Ciuc, se afla centrul parohial Sf. Dupa ce am sarit gardul inutil - Fotografiind cladirea de langa biserica, am pornit in directia gresita, astfel incat la un moment dat a trebuit sa sar peste un gard, sa inconjor cladirea, pana sa ajung in interiorul curtii bisericii.
Biserica catolica Sfantul Anton din Padua. La 5.5 km. Biserica romano-catolica din Ciceu, monument istoric si arhitectural, a fost sfintita cu hramul Sfantului Anton de Padua in 1783.
Biserica catolica Sfantul Stefan. A fost reconstruita partial in 1846, cand s-a construit biserica noua in locul celui vechi.
Baile Cibre. La jumatatea drumului dintre Mihaileni si Frumoasa a existat, pana la ultima invazie tatareasca din secolul al XVII-lea, un sat numit Cibrefalva. Din nou la Baile Cibre; noul ascunzis este gol! - Lamuriti, in urma lecturii precizarilor facute de Trekkingklub, unde se afla ascunzisul, am cercetat cu mult sarg locul cu pricina, dar, ca si injtaia data (cand am cautat insa in alta parte), tot fara succes.
Muntele Cad. Este granita naturala dintre bazinele Ciucul de Mijloc si Ciucul de Sus.
Capela Sfantul Anton de la Madaras. Capela Sf. In drum spre sarmale - In drum spre festivalul sarmalelor umplute de la Lazarea, am facut un mic ocol la binecunoscuta capela Sfantul Anton, pentru a gasi geocutia ascunsa aici.
Troita cu palarie. Din Frumoasa porneste un traseu turistic - descris pe placa informativa aflata in piata bisericii romano-catolice - marcat cu cruce rosie. Un ascunzis ingenios si un nou obiectiv pe Drumul Muntelui - In iunie 2013 am ascuns in acest loc o geocutie, ascunzisul fiind chiar in palaria troitei.
Baile Dugas 2. Geodomeniul furnicilor - Cand am ajuns la fata locului, prima data m-am plimbat putin in jurul bailor. Capela Sfanta Elena. Baile Dugas. Baile Dugas se afla langa localitatea Danesti. De dragul furnicilor, nu! - Nu ne-am indurat sa mai stricam inca odata (pentru noi ar fi fost prima oara) micul musuroi de furnici care era cladit in fata ascunzisului.
Drumul Targului Delnita. La 6.9 km. Acum 4-500 de ani, locuitorii Ciucului de Sus tineau targuri regulate in locul numit Poarta Targului, care se afla la nord de biserica romano-catolica Sfantul Ioan Botezatorul din Delnita, in punctul culminant al drumului de exploatare Drumul Targului.
Biserica Sfantul Ioan Botezatorul. Delnita, ocolit de DN 12A, se afla la 8 km est de Miercurea-Ciuc. La Delnita sunt multe de vazut! - In peripluul nostru pe la bisericile din satele secuiesti (multumita informatiilor trekking-klubului), popasul la biserica din Delnita era unul obligatoriu, avand in vedere semnificatiile evidentiate in textul de prezentare.
Capela romano-catolica din Delnita. Ioan Botezatorul, unul dintre cele mai valoroase monumente din secuime. Geocutie dizlocata - Am gasit geocutia putin dizlocata din locul ei, pe partea cealalta a gardului.
Baile Barzava. La 7.1 km. Barzava - a treia cutie, nu! - Cadrul natural al bailor este unul de un pitoresc aparte (a se vedea foto atasata). Cetatea de pamant uitata. Cetatea Mihaileni? - Se pare, asa cum ni s-a sugerat din partea Trekkingklub-ului, ca ceea ce ei numesc Cetatea de pamant uitatã este Cetatea geto-dacica ce apare consemnata in lista oficiala a siturilor arheologice din Romania ca fiind localizata in punctul Var.

Cariera Vacaresti in limba maghiara - magyarul: Vacsárcsi kõbánya

Valori naturale - Judetul Harghita
* Detalii dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

Posibilitatile utilizatorilor inregistrati

 • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
 • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
 • Ultimele comentarii si obiective gasite
 • Urmarire geoobiectiv
 • Localizare pozitie pe harta
 • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
 • Harta militara topografica, Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea, OpenStreetMap, OpenTopoMap
 • Coordonate gps Cariera Vacaresti - descarcare fisier .gpx
 • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
 • Navigare pe harta in timp real!

Ultimele comentarii

 • Un ascunzis cu mai multe valente - Cariera din satul Vacaresti, comuna Mihaileni, acum in conservare, este una de andezit (vezi foto atasate) - roca magmatica cu 60% dioxid de siliciu, folosita in constructii si pavaje...

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Cariera Vacaresti? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! Citeste si comentariile scrise de ceilalti utilizatori!

Obiective turistice din apropiere

Biserica din Garciu
Biserica din Garciu
Biserica fortificata romano-catolica din Satului Nou sau Garciu, este declarata monument conform registrului monumentelor ale judetului Harghita.
Lacul Spalatorul de pietre
Lacul Spalatorul de pietre
Prezentat de mai multi ani ca punct de interes, Lacul cu Limba, limba fiind o mica peninsula, se afla in preajma carierei Garciu, fiind de natura antropica.

Stii locuri de vizitat din judetul Harghita, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! Utilizatorii nostri au prezentat deja 3.500+ de geoobiective turistice de neratat.


Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2023 Geotrekking +.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.