Pixel

Capul Fagului - Atractii turistice noi - Login - Inregistrare - Suport
 

Pixel
Capul Fagului

Capul Fagului

Capul Fagului Coordonate gps, harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe harta in timp real - dupa autentificare.

***
Mai multe poze: Flori de camp Varful Capul Fagului (939 m) Jurnalul. * Pentru a vedea mai multe poze, intra in contul tau de utilizator!

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Capul Fagului!

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

Vizitati Capul Fagului si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti! Merita sa fii inregistrat!

Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking Romania ascunsa aici!

Ce atractii importante sunt in apropierea obiectivului turistic Capul Fagului?
13003 Cotormani. La 4.1 km. Cotormani, satul ascuns. (geoobiectiv cu geocutie)
13175 Monumentul Pictura Sangeroasa. (punct de interes turistic cu geocutie) 15380 Sancraieni. Vatra satului se afla in lunca Oltului si pe prima terasa a acestuia, pe traseul DN 12 si DJ 123A, la 8 km sud de Miercurea-Ciuc. (obiectiv interesant cu geocutie)
15948 Baile Arinul Rotund. La 5.1 km. Baile Arinul Rotund, desi se gasesc la mica distanta de Miercurea Ciuc, sunt mai putin cunoscute si vizitate. (geoascunzis)
16042 Izvorul Andras Pista Sancraieni. La 5.1 km. Fantana cu apa minerala András Pista - Borsáros, Sancraieni.
16199 Izvorul Fabricii de Tigle. Cel mai popular izvor al satului este cel de langa drumul principal al localitatii, din fata fostei fabricii de tigla.
16353 Poarta Ako Ciucsangeorgiu. Localnici foloseau acest nume pentru locul unde se intersecteaza drumul european E578 cu valea raului Fisag.
16413 Valea paraului Oroci Judetul Harghita. Pana la inceputul anilor 1700 a apartinut de Cioboteni, iar din punct de vedere bisericesc pana de curand de parohia Sfantul Pavel.
16428 Borsaros. Are o lungime de 1 km si o latime de 50-200 m.
16435 Capela romano-catolica Potiond. Aflata pe un bot de deal in marginea de nord a satului, capela a fost construita la sfarsitul secolului XIX.
16846 Turn belvedere Sumuleul Mare. Loc de pelerinaj al secuilor, al ceangailor din Moldova si al romano-catolicilor in general, Sumuleu Ciuc este un cartier al orasului Miercurea Ciuc, in partea de nord-est a acestuia.
17421 Biserica catolica fortificata. Granita dintre cele doua sate reprezinta albia paraului Bisericii si biserica in sine.
17606 Biserica catolica Armaseni. Armaseni se intinde la o distanta de 25 km de Miercurea-Ciuc, la 12 km de drumul national nr.
17625 Lacul Suta. In prezent lacul Suta I a fost secat din cauza unor lucrari de amenajare.
17710. 17917 Coasta Pietroasa. Coasta Pietroasa este o faleza mai mica, aproape de orasul Miercurea Ciuc, unde incepatorii pot exersa catararea pe stanca.
18356 Baile Jigodin. Apa minerala din Baile Jigodin este o apa carbogazoasa, feruginoasa, bicarbonata, sodica, calcica, hipotona, cu un debit de 30 l/sec.
18922 505. 19572 Izvorul Baile Jigodin. Apele minerale carbogazoase care contin fier, bicarbon si saruri minerale sunt utilizate in baia calda cu 17 cazi, construita in anul 1957, si care a fost reabilitata de mai multe ori.
19625 Biserica catolica Jigodin. Biserica romano-catolica din Jigodin este declarata monument conform registrului monumentelor ale judetului Harghita din 1992.
19895 Cimitirul vechi din Jigodin. Cimitirul vechi din Jigodin, Miercurea Ciuc.
20014 Capela Salvator. Pe culmea Sumuleului Mic - binecunoscutul loc de pelerinaj de Rusalii - se afla doua capele: Salvator si Isus in Chinuri.
20083 Terenul Morii. Fortificatia denumita Jigodin I se afla pe malul drept al Oltului, in locul numit Campul Morii, unde este si antena de telecomunicatie ridicata deasupra caselor de vacanta din Jigodin-Bai.
20272 Capela din Vale sau Capela Sfantul Ioan. Dar in afara de aceasta, mai exista doua capele romano-catolice.
20297 Ciucsangeorgiu. La 6.5 km. Aceasta capela, pomenita si in descrierea facuta comunei Ciucsangeorgiu, se afla pe Dealul Posa, asa cum este specificat in denumirea maghiara a capelei.
20372 Stalp comemorativ cu cruce. Pe stalp se vad urme de avarieri si reparatii anterioare, sfarsitul textului inscriptionat este distrus.
20740 Baia Calugarilor. Aici s-a construit o gradina pentru pelerini cu ajutorul voluntarilor.
20865 Biserica catolica Sfantul Emeric. 21145 Conacul Henter. La 6.7 km. 21503 Varful lui Alexandru. Varful lui Alexandru nu este un varf de munte deosebit, sau proeminent - este mai mult un deal cu platoul plat - insa ofera o panorama deosebita spre varfurile din apropiere a Muntilor Ciucului.
21569 2819. Biserica se afla pe deal, inspre est.
21741 Cioboteni. La 6.9 km. Satul sa unit cu Sumuleu in 1941.
21779 Basorelieful palpabil. La 6.9 km. Basorelieful palpabil Sumuleu Ciuc se afla vizavi de biserica franciscana, in parcarea amenajata de pe cealalta parte a drumului.
22153 Piscul Cetatii Mici. 22614 Salcia. In Miercurea Ciuc, intre Parcul Central si Piata Cetatii, langa Bulevardul Timisoarei, intre blocuri, gasim o salcie cu doua trunchiuri, cu o forma interesanta.
22630 Cetatea Miko Miercurea Ciuc. Cetatea Mikó se afla in centrul administrativ vechi al orasului Miercurea Ciuc.
22865 Casa de studii a piaristilor Miercurea Ciuc. 22966 Gradina Micurin Miercurea Ciuc Judetul Harghita. Gradina Micurin este un loc legendar, dar mai mult pentru cei care au terminat scoala in liceul Márton Áron din Miercurea Ciuc.
23098. 23179 Jucatorii de hochei Miercurea Ciuc. Grupul statuar, reprezentand doi jucatori de hochei, se afla in fata patinoarului Vákár Lajos din Miercurea Ciuc.
23211 Baile Adorjan. Este povestea ridicarii si decaderii unei mici amenajari balneare a unor izvoare minerale de pe Valea Bisericii.
23267 164. 23343 Valea paraului Pustnicul. Loc fain de picnic in valea paraului Pustnicul, langa Soimeni-Ciuc.
24966 Dealul Cetatii. Dealul Cetatii - Soimeni-Ciuc.
25264 Biserica catolica Pauleni-Ciuc. Distanta pana la Miercurea-Ciuc este de numai 5 km.
25754 Conacul Lazar. Conacul Lazar - Toplita-Ciuc, Miercurea Ciuc.
25805 Biserica catolica. 25984 Ciotul plopului negru. Mai exact doar ramasitele copacului, deoarece plopul a fost taiat.
26056 Baile Miercurea Ciuc. 26602 Cetatea Harom Baile Jigodin. Fortificatia Jigodin II, sau cetatea Harom a fost construita in secolul al XII si apartinea de sistemul de fortificatii ce apara Transilvania dinspre est.

In limba maghiara - magyarul: Bükk feje Csíkmindszent
Valori naturale - Judetul Harghita
* Detalii dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

Obiective turistice vecine


Hosasau
Hosasau - Hosasau este un catun montan aflat in valea paraului Hosasau, la 6,3 km de Fitod prin valea paraului pe drum forestier.
Misentea
Misentea - Misentea se afla in valea paraului Misentea la 8 km de Miercurea-Ciuc, pe traseul DJ 123B, la altitudinea medie de 758 m.
Capela Xantusz
Capela Xantusz - Capela Xantusz se afla la mijlocul distantei dintre Fitod si Hosasau, la marginea padurii, in valea paraului Hosasau.
Ruinele castelului Xantusz
Ruinele castelului Xantusz - Xántusz Keresztes a fost judecator regal al Scaunului Ciucului, si a cazut in lupta cu tatarii, in anul 1694.

Stii vreun loc inedit din judetul Harghita, frumos si interesant, dar mai putin cunoscut? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!


Posibilitatile utilizatorilor


 • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
 • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
 • Ultimele comentarii si obiective gasite
 • Urmarire geoobiectiv
 • Localizare pozitie pe harta
 • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
 • Harta militara topografica, Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea, OpenStreetMap, OpenTopoMap
 • Coordonate gps Capul Fagului - descarcare fisier .gpx
 • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
 • Navigare pe harta in timp real

Ultimele comentarii


 • Intre cer si pamant, totusi, cerul! - Am urcat cu masina din Misentea (din fata bisericii) spre Hosasau, plecand pe ulita din dreapta ("beneficiind" de confirmarea unei batrane ca ajungem pe acolo la Hosasau)...
 • M-am uitat in jos, apoi spre cer - Am pornit in cautarea acestei geocutii, cu bicicleta...
 • Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Capul Fagului? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!


Copyright © 2007-2023 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.