Pixel
Navigheaza pe harta in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici!
Capela Xantusz - Atractii turistice noi - Login - Inregistrare - Suport
 

Pixel
Geotrekker
Harta Hosasau (Leliceni), judetul Harghita

Unde este Capela Xantusz?

Capela Xantusz se afla la mijlocul distantei dintre Fitod si Hosasau, la marginea padurii, in valea paraului Hosasau. Este un loc de comemorare a ultimei invazii tataresti, fiind inaltata in locul in care judecatorul regal al Scaunului Ciucului, Xantusz Keresztes a cazut in batalia cu invadatorii. Coordonate gps, harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe harta in timp real - dupa autentificare.

***
Poze: Capela Xantusz Ruinele castelului Xantusz Papucul-doamnei (Cypripedium calceolus) Jurnalul. * Pentru a vedea pozele, intra in contul tau de utilizator!

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Capela Xantusz! In prezent avem in total 12.100+ poze pe site.

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

Vizitati Capela Xantusz si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti! Merita sa fii inregistrat!

Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking Romania ascunsa aici!

Ce atractii importante sunt in apropierea obiectivului turistic Capela Xantusz?
Lacul Suta. In prezent lacul Suta I a fost secat din cauza unor lucrari de amenajare. (obiectiv interesant cu geocutie)
Capela romano-catolica Potiond Ciucsangeorgiu. Este mai degraba vorba despre o simpla clopotnita din lemn, fiind formata dintr-o singura camaruta de unde se trage clopotul. (obiectiv interesant cu geocutie)
Capela Salvator Sumuleul Mic. Pe culmea Sumuleului Mic - binecunoscutul loc de pelerinaj de Rusalii - se afla doua capele: Salvator si Isus in Chinuri. (geoascunzis)
Baia Calugarilor. Pe locul unde are loc pelerinajul de sambata de Rusalii la care participa sute de mii de unguri catolici, in Sumuleu-Ciuc, pe teritoriul din spatele catedralei si manastirii se afla mai multe izvoare de ape minerale.
Coasta Pietroasa. Biserica Soimeni Pauleni-Ciuc. Satul Soimeni, component al comunei Pauleni-Ciuc, este accesibil pe drumuri asfaltate, atat dinspre vest, dinspre centrul de comuna, cat si dinspre sud-vest, dinspre Miercurea Ciuc. (geoascunzis)
Cotormani. Cotormani, satul ascuns.
Cioboteni. Satul sa unit cu Sumuleu in 1941.
Sancraieni. Vatra satului se afla in lunca Oltului si pe prima terasa a acestuia, pe traseul DN 12 si DJ 123A, la 8 km sud de Miercurea-Ciuc.
Coasta Pietroasa Jigodin. La 5.6 km. In limba maghiara - magyarul: Xántusz-kápolna Hosszúaszó
Obiective cultural-istorice - Judetul Harghita
* Detalii dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

Posibilitatile utilizatorilor inregistrati


 • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
 • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
 • Ultimele comentarii si obiective gasite
 • Urmarire geoobiectiv
 • Localizare pozitie pe harta
 • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
 • Harta militara topografica, Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea, OpenStreetMap, OpenTopoMap
 • Coordonate gps Capela Xantusz - descarcare fisier .gpx
 • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
 • Navigare pe harta in timp real

Ultimele comentarii


 • Papucul-doamnei - Am inclus cautarea ascunzisului intr-o mica drumetie pe un traseu in circuit care a plecat de pe dealul Capul Fagului (versantul stang al Fitodului), a coborat la capela, a urcat, trecand pe la Castelul Xantusz (unde am ascuns o geocutie), pe Muntele Fagul Mare (versantul drept al Fitodului), a coborat in Hosasau (pe la ascunzisul de la biserica) si a urcat inapoi pe dealul Capul Fagului...
 • Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Capela Xantusz? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! Citeste si comentariile scrise de ceilalti utilizatori!


Obiective turistice vecine


Ruinele castelului Xantusz
Xántusz Keresztes a fost judecator regal al Scaunului Ciucului, si a cazut in lupta cu tatarii, in anul 1694.
Capul Fagului la 1.45 km
GR2575 Capul Fagului
Hosasau
Hosasau este un catun montan aflat in valea paraului Hosasau, la 6,3 km de Fitod prin valea paraului pe drum forestier.
Teiul de 500 de ani din Leliceni
Teiul de langa biserica comunei Leliceni a fost plantat probabil in prima parte a anilor 1500.

Stii vreun loc inedit din judetul Harghita, frumos si interesant, dar mai putin cunoscut? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! Utilizatorii nostri au prezentat deja 3.500+ de geoobiective.


Scule si unelte Evolution preturi micsorate. Scule de mana, scule electrice si unelte, utilaje si unelte de constructii.
Scule unelte preturi micsorate

Copyright © 2007-2023 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.