Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe harta in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic!
Borsaros - Geotrekking Romania - Login - Inregistrare - Suport
 

Pixel
Borsaros

Unde este Borsaros?

Zona de protectia naturii Borsáros se afla pe malul drept al Oltului, la altitudinea de 651 m, pe teritoriul comunei Sancraieni, in stanga drumului spre Sansimion. Are o lungime de 1 km si o latime de 50-200 m. Este o mlastina tipica creata de 108 izvoare de ape minerale hipotermale.

Gazduieste o serie de plante relicve din perioada ultimei glaciatiuni, din care amintim: mesteacanul pitic, planta insectivora roua cerului cu frunze inguste, floarea cenusie. Este cel mai sudic loc de vegetatie cunoscut de pe glob, pentru muschiul de tundra Meesea hexasticha. Este locul cel mai bogat in izvoare de pe minerale din Europa dupa datele geologului Kristó András (1980).

Coordonate gps, harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe harta in timp real - dupa autentificare.

***
Poze: Borsaros 164 Strand Langa Olt Baile Borsaros Casute Bazin cu apa minerala. * Pentru a vedea pozele, intra in contul tau de utilizator!

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Borsaros! In prezent avem in total 12.100+ poze pe site.

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

>>> Vizitati Borsaros si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti! Merita sa fii inregistrat!

Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Borsaros?
Cimitirul vechi din Jigodin. Cimitirul vechi din Jigodin, Miercurea Ciuc. Noaptea in cimitirul parasit - Ce poate fi mai interesant, decat sa cauti o geocutie noaptea, intr-un cimitir parasit.
Cetatea Harom. La 3.9 km. Denumirea locului - Denumirea cetatii nu inseamna trei (három), ci provine din denumirea veche Haram. (atractie turistica si geocutie) Biserica catolica Sfantul Emeric. Constructia a fost asezata pe o veche biserica cu elemente gotice. (obiectiv interesant cu geocutie)
Biserica catolica. Construit in secolul al XV-lea, in stil gotic, reconstruit in secolul al XVIII-lea in stil baroc. (obiectiv interesant cu geocutie)
Popasul Fantana Mesteacanului. Popasul Fantana Mesteacanului se afla la mai putin de 4 km distanta de Santimbru, spre est. (geoascunzis)
Stalp comemorativ cu cruce. Monument votiv, executat in secolul al XVIII-lea, la comanda lui Timár Lajos si sotia, sculptat din piatra de andezit, cu o inaltime de 4 m, poarta amprenta stilului baroc.
Piscul Cetatii Mici. Fortificatia Jigodin III - Piscul Cetatii Mici, Jigodin.
Conacul Henter. Ansamblul conacului Henter este format din cladirea conacului si poarta baroca.
Monumentul Pictura Sangeroasa. Pictura Sangeroasa - schimbare la fata - Dupa cum se poate constata din fotografia atasata, Pictura Sangeroasa a fost reconditionata, nu doar la fata - acum, mult mai sangerie - ci si la corp, fiindu-i construit un nou piedestal. Misentea. Este una din cele mai vechi asezari din Ciuc, datand din secolele XII-XIII. La Misentea, prin poarta laterala - Am gasit poarta (principala) inchisa, dar facand turul incintei am descoperit poarta laterala (vezi foto) deschisa, asa ca am putut vizita, atat curtea, cat mai ales frumosul interior.
Teiul de 500 de ani din Leliceni. Fara duh spre Leliceni - Afland despre noua geocutie, am pornit imediat in cautarea ei. Lacul Suta. La Lacul Suta, un ascunzis la ... inaltime - Dupa ce ne-am invartit mult si bine prin Miercurea-Ciuc pentru a putea iesi din oras spre lacul Suta, Leliceni, Misentea etc. Capul Fagului. La 5.2 km. Update la geoascunzis - Drumețind pe interfluviul Fișag-Fitod am trecut și pe lângă troița aflată pe interfluviului în capul drumului ce suie din Misentea și ajunge la antena GSM de pe Varful Capul Fagului, cu gândul de a verifica existența geocutiei de aici. Masa Uriasilor. Locul se afla in valea Paraului Minei, aproape de drumul forestier.
Cotormani. Cotormani, satul ascuns.
Cetatea Miko Miercurea Ciuc. Cetatea Miko Miercurea Ciuc - Nu am găsit geocutia, dar am făcut căteva poze frumoase.

Borsaros in limba maghiara - magyarul: Borsáros-fürdő Csíkszentkirály

Valori naturale - Judetul Harghita
* Detalii dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

Posibilitatile utilizatorilor inregistrati

 • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
 • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
 • Ultimele comentarii si obiective gasite
 • Urmarire geoobiectiv
 • Localizare pozitie pe harta
 • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
 • Harta militara topografica, Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea, OpenStreetMap, OpenTopoMap
 • Coordonate gps Borsaros - descarcare fisier .gpx
 • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
 • Navigare pe harta in timp real!

Ultimele comentarii

 • Geocutie noua la Baile Borsaros - Am reusit sa gasesc un nou loc, pentru o noua geocutie...
 • Posibil sa lipseasca - Nu am gasit cutia...

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Borsaros? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! Citeste si comentariile scrise de ceilalti utilizatori!

Obiective turistice din apropiere

Izvorul Andras Pista
Izvorul Andras Pista
Fantana cu apa minerala András Pista - Borsáros, Sancraieni.
Sancraieni
Sancraieni
Sancraieni este prima comuna a Ciucului de Jos, spre sud, dupa Miercurea-Ciuc.

Stii locuri de vizitat din judetul Harghita, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! Utilizatorii nostri au prezentat deja 3.500+ de geoobiective turistice de neratat.


Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2023 Geotrekking +.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.