Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe harta in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici!
Planul inclinat - Geotrekking Romania - Login - Inregistrare - Suport
 

Pixel
Planul inclinat

Unde este Planul inclinat?

Calea ferata cu ecartament ingust, construita la sfarsitul sec. XIX. a pornit din Ghiula (Comandau) spre Covasna.

Am urcat pana pe culme, dupa ce am urcat traseul lung de 1235 m si 325 m diferenta de nivel. Urcusul a meritat, privelistea este una deosebita, iar masinaria, in stare avansata de degradare, este totusi foarte interesanta. [EN] The narrow gauge railway was built at the end of the 19th century from Gyulafalva (today Comandau) towards Covasna.

Coordonate gps, harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe harta in timp real - dupa autentificare.

***
Poze: Casuta Peste parau Platforma Drumul Aproape sus Ce a mai ramas din cladire Partea superioara a planului inclinat 4406 4407 Inserare Statia superioara. * Pentru a vedea pozele, intra in contul tau de utilizator!

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Planul inclinat! In prezent avem in total 12.100+ poze pe site.

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

Vizitati Planul inclinat si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti! Merita sa fii inregistrat!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking Romania ascunsa aici!

Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Planul inclinat?
Comandau. La 8.1 km. (obiectiv turistic cu geocutie) Biserica ortodoxa de lemn Papauti. La 8.2 km. Satul Papauti (comuna Zagon) este un sat, la origine format din locuitori romani, in care au fost adusi graniceri secui. (geoascunzis)
Varful Zarna Muntii Vrancei. Din ceea ce, indeobste, este cunoscuta ca fiind culmea principala a muntilor Vrancei - Lacauti - Musat -, se despribnde un puternic si (cel mai) lung picior, ce ajunge pana in Depresiunea Targu Secuiesc: Zarna. (geoobiectiv cu geocutie)
Muntele Laur Comandau. (obiectiv turistic cu geocutie) La Ziduri. La 9.5 km. Pe harta site-ului Muntii Nostri, zub Varful Zarna, apare un punct consemnat cu denumirea La Ziduri.
Zagon. Sarbatori pascale - Am gasit geocutia ascunsa in gradina Mikes din Zagon, cu ocazia sarbatorilor pascale.

Planul inclinat in limba maghiara - magyarul: Kovásznai siklópálya

Obiective cultural-istorice - Judetul Covasna
* Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

Posibilitatile utilizatorilor inregistrati

 • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
 • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
 • Ultimele comentarii si obiective gasite
 • Urmarire geoobiectiv
 • Localizare pozitie pe harta
 • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
 • Harta militara topografica, Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea, OpenStreetMap, OpenTopoMap
 • Coordonate gps Planul inclinat - descarcare fisier .gpx
 • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
 • Navigare pe harta in timp real!

Ultimele comentarii

 • Nici sa varuim - Am participat la un traseu organizat prin site-ul Munte si Flori, prin imprejurimile statiunii Covasna...
 • Un ascunzis ce merita gasit - Un ascunzis simplu, dar care nu sare in ochi, gasirea cutiei oferind o reala satisfactie...

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Planul inclinat? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! Citeste si comentariile scrise de ceilalti utilizatori!

Obiective turistice din apropiere

Cetatea Zanelor
Cetatea Zanelor
Cetatea Zanelor se afla pe Dealul Cetatii, intre paraul Cetatii si paraul Misca, la sud-est de orasul Covasna.
Vechea cale ferata ingusta Comandau
Vechea cale ferata ingusta Comandau la 1.58 km
GR0261 Vechea cale ferata ingusta Comandau Covasna

Stii locuri de vizitat din judetul Covasna, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! Utilizatorii nostri au prezentat deja 3.500+ de geoobiective turistice de neratat.


Copyright © 2007-2023 Geotrekking +.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.