Pixel
Navigheaza pe harta in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic!
Dealul Tortoma - Atractii turistice noi - Login - Inregistrare - Suport
 

Pixel
Geotrekker
Harta Biborteni (Baraolt), judetul Covasna

Unde este Dealul Tortoma?

Pe dealul Tortoma dintre Bradut si Biborteni se afla un complex de 9 tumuli continand mai multe morminte datate din neolitic, cultura Boian A. Coordonate gps, harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe harta in timp real - dupa autentificare.

***

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Dealul Tortoma! In prezent avem in total 12.100+ poze pe site.

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

Vizitati Dealul Tortoma si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti! Merita sa fii inregistrat!

Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking Romania ascunsa aici!

Ce atractii importante sunt in apropierea obiectivului turistic Dealul Tortoma?
Apa minerala Ercesi Mohas Batanii Mici. Apa minerala Ercesi Mohas se afla in bazinul hidrografic al vaii paraului Bradul Mare, sub si in stanga potecii care duce catre pestera cu apa minerala Benedek Elek. (geoobiectiv cu geocutie)
Furnalul Bodvaj Valea paraului Bradul Mare. Nu este cunoscuta data inceperii topirii minereului de fier in Bodvaj. (geoascunzis)
Loc pentru picnic Furnalul Bodvaj. Am ajuns la Furnalul Bodvaj cu ocazia unui traseu mai lung, cu plecare din capatul nordic al satului Herculian, ce a vizat, in principal, cucerirea Varfului Cucu. (geoobiectiv cu geocutie)
Cimitirul din Bodvaj. La 8.7 km. In cimitirul coloniei din Bodvaj, in anul 2011 s-a organizat o actiune de igienizare si restaurare a cimitirului, cand au fost restaurate 8 morminte din cele gasite. (geoobiectiv cu geocutie)
Stanca Capul de om Valea paraului Bradul Mare. Este denumita Capul de om de la Bodvaj, denumire care provine de la cei care au lucrat la marcajele turistice din zona.
Pestera cu apa minerala Benedek Elek Batanii Mici. Pesterile cu apa minerala denumite dupa marele povestitor Benedek Elek, considerate ca raritati naturale ale Secuimii, se afla in apropiere de Batanii Mici, in valea afluentului de stanga a paraului Bradul Mare, paraul Erces.
Lacurile de langa Varghis. Lucrarile miniere, unele de suprafata, desfasurate in periada 1954-1989, in preajma Varghisului (vestul imediat) au interceptat ici-colo panza freatica.
Apa minerala Buzgo Valea paraului Bradul Mare. Izvorul este amenajat artificial.
Dealul Crucii. Ulmul din Capeni. In limba maghiara - magyarul: Tortomai halomsirok
Valori naturale - Judetul Covasna
* Detalii dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

Posibilitatile utilizatorilor inregistrati


 • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
 • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
 • Ultimele comentarii si obiective gasite
 • Urmarire geoobiectiv
 • Localizare pozitie pe harta
 • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
 • Harta militara topografica, Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea, OpenStreetMap, OpenTopoMap
 • Coordonate gps Dealul Tortoma - descarcare fisier .gpx
 • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
 • Navigare pe harta in timp real

Ultimele comentarii


  Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Dealul Tortoma? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! Citeste si comentariile scrise de ceilalti utilizatori!


Obiective turistice vecine


Cetatea Tiborc
Fortificatia Tiborc (sau cetatea lui Tiburt) se afla la sud de localitatea Biborteni, pe un deal impadurit, care se inalta deasupra vaii Baraoltului.
Moara de apa la 4.03 km
GR2564 Moara de apa Batanii Mici
Statuia marelui povestitor Benedek Elek la 4.05 km
GR1327 Statuia marelui povestitor Benedek Elek
Izvorul de apa minerala Rezes la 4.48 km
GR2565 Izvorul de apa minerala Rezes

Stii vreun loc inedit din judetul Covasna, frumos si interesant, dar mai putin cunoscut? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! Utilizatorii nostri au prezentat deja 3.500+ de geoobiective.


Ai electrocasnice de dat? Ai cate un card cadou de 150 de lei de luat! Cumpara electrocasnice noi prin Rabla eMag si iti ridica gratuit cele vechi. Electrocasnice cu pret redus
Electrocasnice pret redus

Copyright © 2007-2023 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.