Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Cetatea Mereni

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (3064 atractii turistice, 13473 poze si 1445 comentarii)
 

Pixel
Cetatea Mereni

Cetatea Mereni

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Cetatea Mereni - dupa inregistrare.

***

Cateva poze din albumul foto Cetatea Mereni (in total 9 poze):

Spre ruine
Spre ruine
1540
1540
1541
1541
1544
1544
Curtea cetatii
Curtea cetatii
Zidul cetatii
Zidul cetatii

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Cetatea Mereni!

Vizitati Cetatea Mereni si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Afla care sunt obiectivele turistice din Estelnic, cea mai apropiata localitate, care se afla la 4,06 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Estelnic: 1
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Apa Imputita - Paraul Lupului

Apa Imputita - Paraul Lupului la 2,8 km
M-am apropiat de ascunzis dinspre intrarea in parcul cu animale salbatice, urmand paraul Lupului.
Urma de picior a lui Hristos Culmea Avas

Urma de picior a lui Hristos Culmea Avas la 4,2 km
Apoi a fost mutat la capatul satului Lemnia de Sus, pe malul paraului, langa drum. Se poate ajunge la ascunzis, pe varful dealului, chiar si cu o masina cu garda nu prea joasa.
Pasul Carpinenii Estelnic

Pasul Carpinenii Estelnic la 4,9 km
Pasul, numit astfel, dupa catunul ce oficial nu mai exista, din el mai ramanand doar cateva locuinte de vara, separa Muntii Nemira de Muntii Ciucului.
Crucea dintre Lutoasa si Estelnic

Crucea dintre Lutoasa si Estelnic la 5 km
Din pacate nu mai era nici o geocutie sub coif.
Biserica romano-catolica Estelnic

Biserica romano-catolica Estelnic la 5,3 km
In drum spre casa, mi-a ramas timp sa mai caut geocutiile ascunse la bisericile catolice din Estelnic si Poian.
Cetatea Haiducilor Lemnia

Cetatea Haiducilor Lemnia la 6,2 km
Cetatea Haiducilor reprezinta urmele unui vechi fort de granita, dintre Austro-Ungaria si Moldova, de pe Drumul Sarii, ce trecea din valea Oituzului (Poiana Sarata), pe langa Varful Ghepar de pe culmea principala a Nemirei, in valea Raului Negru (Lemnia). Fortul a fost ridicat la sfarsitul secolul XVII pentru contracararea contrabandei cu sare.
Lemnia

Lemnia la 6,5 km
Biserica construita pe un loc bine ales, cu o priveliste deosebita. Am trecut de mai multe ori pe la baza dealului pe care se afla biserica. Comparand fotografia cu poza ascunzisului gasit de mine, seamana, dar totusi parca nu e.
Castrul roman Angustia Bretcu

Castrul roman Angustia Bretcu la 9,1 km
Nu am citit atent descrierea, si am ajuns la coltul de sud-vest al castrului pe un drum de pamant, care porneste de la iesirea localitatii.
Biserica romano-catolica din Poian

Biserica romano-catolica din Poian la 9,5 km
Nu am crezut ca o sa fie chiar asa de usor si rapid.
Poian

Poian la 9,6 km
Am urcat la crucea care vegheaza deasupra localitatii, din Poian, pe langa un perete stancos foarte interesant, si pe niste dealuri verzi, care seamana cu niste ghetari. Localitatea este situata in partea nord-estica a judetului, la poalele Muntilor Bodoc, pe drumul judetean 114, Targu Secuiesc-Lemnia.
Varful Sandru Mare Muntii Nemirei

Varful Sandru Mare Muntii Nemirei la 10,4 km
Sandru Mare cu cei 1640 m este al 2-lea ca inaltime din Muntii Nemira ai Carpatilor orientali, fiind intrecut de Nemira Mare- 1649.
Biserica din Lunga

Biserica din Lunga la 11,6 km
Satul Lunga - tinand de Tg. Secuiesc - este lungit de-a lungul DN 11 cale de 2,5 km.
Biserica catolica Valea Seaca Sanzieni

Biserica catolica Valea Seaca Sanzieni la 11,7 km
Era deja intuneric bezna cand am ajuns in Valea Seaca.
Piatra Ucigasul

Piatra Ucigasul la 11,8 km
Dealul poarta numele paraului, reprezentand versantul sau drept; versantul stang este frumosul Munte Caraslau, plaiul sudic al Muntelui Mic din Muntii Nemira. Gasirea cutiei nu a reprezentat o dificultate, caci cunosteam locatia.
Monumentul imparatesei Sisi

Monumentul imparatesei Sisi la 11,8 km
In prima serpentina a drumului national ce coboara de pe Dl. Mogos spre Bretcu se afla, pe partea dreapta a drumului, un impozant monument de piatra pe care este inscris cu litere mari, doar numele Sisi.
Obiective cultural-istorice - Judetul Covasna
* Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Cetatea Mereni
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Covasna, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Cutia este ingenios ascunsa, dar nu greu de gasit. Pe Munte si Flori sugeram suntarea potecii marcate.
  • Lemnia Un ascunzis aproape drive-in - Biserica din Lemnia. Biserica construita pe un loc bine ales, cu o priveliste deosebita. Ascunzisul poate fi cautat chiar si fara gps.
  • Baile Sarate - Cristuru Secuiesc Baile sarate, o experienta deosebita. In drumul meu spre casa, dinspre Sibiu, a plouat continuu. Ajungand insa la Cristuru Secuiesc, a iesit soarele.
  • Pseudosphaera - Targu Mures Inscriptia de pe statuie. M-ar interesa daca inscriptia Din nimic am creat o alta lume noua a fost vizibila pentru voi? Din cate am inteles, lumina cade astfel pe text, incat se poate vedea doar 2-3 zile pe an, in jurul datei de 3 noiembrie.
  • Bastionul Croitorilor - Cluj Bastionul croitorilor. Este un privilegiu ca am mai prins acest turn in piciore dupa atata amar de vreme. Am admirat cu multa curiozitate turnul si incercam sa fac un exercitiu in minte de a-mi imagina cum se putea locui, trai, munci si apara acest turn in vremurile respective.
  • Stanca Kossuth - Harghita-Bai Primul. Am urcat de la Piatra Colibei (de fapt am inteles de la proprietarul restaurantului cu acelasi nume ca numele corect este Piatra cu Coliba) pana la Stanca Kossuth.
  • Poiana Alba Poiana Alba in noiembrie. Chiar daca initial eu am fost cel care a incercat sa miste piatra care ascundea geocutia, din cauza ca aceasta nu s-a miscat, am inceput sa caut in alta parte. Pana la urma cutia a fost gasita in acest loc.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Cetatea Mereni? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 9 luni si 28 zile!