Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe harta in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic!
Gura Dobrogei - Geotrekking Romania - Login - Inregistrare - Suport
 

Pixel
Gura Dobrogei

Unde este Gura Dobrogei?

Sub acest nume este descrisa un perimetru deluros (apartinand Podisului Casimcea) aflat pe malul drept al unui mic afluent al Casimcei, aproape de confluenta lor. Situl a fost declarat rezervatie naturala de tip mixt: geologica, botanica si faunistica. Relieful complex, calcaros, prezinta forme specifice, precum pesterile (cele mai cunoscute fiind Gura Dobrogei - a Liliecilor - si Adam - geoobiectiv), dar si mai putin stiute, precum atolii sau banutii.

Accesul se poate face din satul Targusor - accesibil pe sosele asfaltate de pe DN 2A (Constanta - Harsova) din localitatile Mihail Kogalniceanu, respectiv, Crucea sau prin satul Gura Dobrogei, aflat la 3,5 km de DN 22, Constanta - Tulcea, - 35 km de Constranta, 9 km de Tariverde venind dinspre Tulcea. Din Targusor si Gura Dobrogei pana la rezervatie sunt cativa km de drum neasfaltat. In perimetrul rezervatiei se afla o manastire dar si locuri bune de campare.

Coordonate gps, harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe harta in timp real - dupa autentificare.

***
Poze: Vedere de peste paraul Visterna Rezervatia - sectorul nordic Sectorul nordic Ruinele Cetatii Ester Padure de salcami pe malul Visternei Urcand pe platoul rezervatiei Vedere de pe platoul rezervatiei peste Visterna Banutii Dobrogei Atoli Trecerea Visternei Biserica manastirii de la Gura Dobrogei. * Pentru a vedea pozele, intra in contul tau de utilizator!

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Gura Dobrogei! In prezent avem in total 12.100+ poze pe site.

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

>>> Vizitati Gura Dobrogei si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti! Merita sa fii inregistrat!

Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Gura Dobrogei?
Canionul de argila. Lacul Histria. Histria. Histria, cel mai vechi oras de pe teritoriul actualei Romanii, a fost fondata de colonistii greci veniti din Milet la jumatatea seculului al VII-lea a.
Coltanii Mari. Rezervatie geologica, botanica si faunistica, Coltanii Mari reperezinta un afloriment de sisturi verzi, cele mai vechi din Dobrogea expuse la suprafata. (geoascunzis)
Valori naturale - Judetul Constanta
* Detalii dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

Posibilitatile utilizatorilor inregistrati

 • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
 • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
 • Ultimele comentarii si obiective gasite
 • Urmarire geoobiectiv
 • Localizare pozitie pe harta
 • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
 • Harta militara topografica, Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea, OpenStreetMap, OpenTopoMap
 • Coordonate gps Gura Dobrogei - descarcare fisier .gpx
 • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
 • Navigare pe harta in timp real!

Ultimele comentarii

 • Pestera cu doua intrari - Am urcat de la manastire printre stanjenei pitici si alte flori de primavara...

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Gura Dobrogei? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! Citeste si comentariile scrise de ceilalti utilizatori!

Obiective turistice din apropiere

Pestera La Adam
Pestera La Adam
Este una dintre cele doua (cealalta fiind Gura Dobrogei sau a Liliecilor), cele mai celebre din rezervatia Gura Dobrogei din Podisul Casimcei.
Pestera Casian
Pestera Casian
Este vorba despre o mica grota suspendata intr-o inalta faleza ce domina valea Casimcei, parte a complexului geologic Cheile Dobrogei-Gura Dobrogei.

Stii locuri de vizitat din judetul Constanta, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! Utilizatorii nostri au prezentat deja 3.500+ de geoobiective turistice de neratat.


Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2023 Geotrekking +.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.