Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe harta in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici!
Cetatea Carsium - Geotrekking Romania - Login - Inregistrare - Suport
 

Pixel
Cetatea Carsium

Unde este Cetatea Carsium?

Aflat pe malul Dunarii, la marginea sudica a orasului Harsova, situl arheologic cu numele Cetatea Carsium reprezinta, de fapt, ruinele unei cetati medievale ce a fost inaltata din materiale de constructie ale anticului castru roman Carsium.

Ultimele descoperiri arheologice au scos la iveala urme substantiale ale adevaratului Carsium aflate ceva mai la nord, in perimetrul locuibil/locuit al orasului. O plimbare pe platoul promontoriului calcaros numit Canaraua Turceasca, pe care mai dainuie un fragment din Turnul Comandantului ce a apartinut cetatii turcesti construita pe/din ruinele Carsiumului, merita a fi facuta si pentru panoramele pitoresti avand ca punct de interes orasul Harsova. Un relict al varstei medievale a cetatii il constituie impresionantul Zid Genovez, aflat la baza canaralei.

Coordonate gps, harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe harta in timp real - dupa autentificare.

***
Poze: Poteca spre Platoul Cetatii de pe Canaraua Turceasca Ruine pe Platoul Cetatii De pe Platoul Cetatii spre Canaraua Tiganeasca Ziduri ale cetatii medievale Turnul Comandantului De pe Platoul Cetatii vedere spre alta ruina, santierul naval Zidul genovez. * Pentru a vedea pozele, intra in contul tau de utilizator!

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Cetatea Carsium! In prezent avem in total 12.100+ poze pe site.

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

Vizitati Cetatea Carsium si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti! Merita sa fii inregistrat!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking Romania ascunsa aici!

Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Cetatea Carsium?
Dealul Alah Bair. Canionul de argila. La 29.9 km. Coltanii Mari. Varsta caledonica, cca 600 milioane de ani. (obiectiv interesant cu geocutie)
Cetatea Ulmetum. IV, continuata de una romano-bizantina ce a dainuit pana in sec VI. (obiectiv interesant cu geocutie)
Manastirea Colilia. La 37.5 km. Datand din anul 2006, manastirea a preluat, reconstruind-o in cea mai mare parte, o veche biserica evanghelica, ce a apartinut unei comunitati germane care a locuit, pana in anul 1942, in satul Colilia. (geoobiectiv cu geocutie)
Obiective cultural-istorice - Judetul Constanta
* Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

Posibilitatile utilizatorilor inregistrati

 • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
 • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
 • Ultimele comentarii si obiective gasite
 • Urmarire geoobiectiv
 • Localizare pozitie pe harta
 • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
 • Harta militara topografica, Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea, OpenStreetMap, OpenTopoMap
 • Coordonate gps Cetatea Carsium - descarcare fisier .gpx
 • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
 • Navigare pe harta in timp real!

Ultimele comentarii

  Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Cetatea Carsium? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! Citeste si comentariile scrise de ceilalti utilizatori!

  Obiective turistice din apropiere

  Canaralele din Portul Harsova
  Canaralele din Portul Harsova la 0.85 km
  GR0866 Canaralele din Portul Harsova
  Crucea Inalta
  Crucea Inalta
  Crucea Inalta din Gura Ialomitei a fost asezata de Matei Basarab, si dateaza din anul 1639.

  Stii locuri de vizitat din judetul Constanta, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! Utilizatorii nostri au prezentat deja 3.500+ de geoobiective turistice de neratat.


  Copyright © 2007-2023 Geotrekking +.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.