Cycle Map - Harta cu trasee potrivite pentru bicicleta si drumetie - Capidava (Topalu), judetul Constanta
Cetatea Capidava Coordonate gps, harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare. Detalii dupa inregistrare.
***
|
Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto atasat locului prezentat!
***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta geoobiective, valori naturale sau cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, respectiv geocutii ascunse in diferite locatii, care merita a fi vizitate.
Tara noastra este deosebit de bogata in atractii turistice, valori naturale, obiective istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a fi prezentate, si care merita vizitate, ca de ex. Cetatea Capidava.
Cautati geoascunzisul Cetatea Capidava si celelalte geoobiective prezentate, multe dintre ele va vor arata locuri mai putin cunoscute si inedite. Va invitam sa participati si voi la aceasta activitate incitanta!
Geotrekking Romania faciliteaza identificarea obiectivelor turistice din apropiere, cautarea geoobiectivelor, respectiv anuntarea gasirii acestora.
Cauta articole sportive pe Decathlon:
|
Geoobiective din vecinatate: 58175 Locul fosilifer Cernavoda.
64932 Cetatea Ulmetum. Cetatea Ulmetum, aflata langa localitatea Pantelimon, reprezinta o asezare romana din sec.
69658 Cetatea Axiopolis.
73809 Cetatea Carsium.
Aflat pe malul Dunarii, la marginea sudica a orasului Harsova, situl arheologic cu numele Cetatea Carsium reprezinta, de fapt, ruinele unei cetati medievale ce a fost inaltata din materiale de constructie ale anticului castru roman Carsium.
74716 Canaralele din Portul Harsova.
77122 Lacul Hazarlic.
78858 Lacul Faclia.
81687 Cetatea Cius.
83207 Belvedere Cheile Dobrogei.
83505 Cheile Dobrogei.
Rezervatie naturala complexa.
84855 Pestera Pisica Neagra.
90040 Manastirea Colilia. Datand din anul 2006, manastirea a preluat, reconstruind-o in cea mai mare parte, o veche biserica evanghelica, ce a apartinut unei comunitati germane care a locuit, pana in anul 1942, in satul Colilia.
90934 Pestera Casian. Este vorba despre o mica grota suspendata intr-o inalta faleza ce domina valea Casimcei, parte a complexului geologic Cheile Dobrogei-Gura Dobrogei.
95425 Gura Dobrogei.
Sub acest nume este descrisa un perimetru deluros (apartinand Podisului Casimcea) aflat pe malul drept al unui mic afluent al Casimcei, aproape de confluenta lor.
95692 Orasul de Floci.
Cu existenta documentata din 1431 (an de domnie al lui Dan II, nepot de unchi al lui Mircea cel Batran), Orasul/Targul de Floci e mai degraba cunoscut ca loc al nasterii lui Mihai Viteazu.
95692 Crucea Inalta.
Crucea Inalta din Gura Ialomitei a fost asezata de Matei Basarab, si dateaza din anul 1639.
97331 Pestera La Adam.
Este una dintre cele doua (cealalta fiind Gura Dobrogei sau a Liliecilor), cele mai celebre din rezervatia Gura Dobrogei din Podisul Casimcei.
Obiective cultural-istorice - Judetul Constanta * Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.
|