Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Cetatea Axiopolis

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (3064 atractii turistice, 13473 poze si 1445 comentarii)
 

Pixel

Axiopolis a fost un oras antic greco-roman, care se afla pe un deal de pe malul drept al Dunarii, la aproximativ 3 km sud de capul podului din Cernavoda. La sud de cetatea Axiopolis incepe valul antic de piatra, care se termina la Tomis.

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Cetatea Axiopolis - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Sistem de spalare al aurului
Sistem de spalare al aurului
Turnul Cositorarilor Sighisoara Piata Ratustelor Turnul Tabacarilor Cositorarilor
Turnul Cositorarilor
Ursul urs
Ursul
Fereastra romanica Cisnadie
Fereastra romanica
Copsa Mare Copsa Mare Grosskopisch
Copsa Mare
Parau Valcele drumul apelor minerale
Parau
Caldarile din piatra Muntele Cozla Trei Caldari
Caldarile din piatra
Vedere din curte capela delnita
Vedere din curte
De pe stanca Piatra Tarcii Odorheiu Secuiesc
De pe stanca
Stancaria din cavitate Pestera Studentilor Piatra Secuiului Trascau
Stancaria din cavitate
Nori Lacul Nimanui Miercurea Ciuc
Nori
Crucea de la Inelet cruce inelet scari cerna
Crucea de la Inelet

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Cetatea Axiopolis!

>>> Vizitati Cetatea Axiopolis si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Afla care sunt obiectivele turistice din Cochirleni, cea mai apropiata localitate, care se afla la 3,3 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Cochirleni: 30
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Valul de piatra de la Cernavoda la 550 m
Valul de piatra porneste de la cetatea Axiopolis, trece prin cartierul Palas Constanta, si se termina in partea de sud a orasului, pe malul Marii Negre. Ansamblul valului de piatra are o lungime totala de aproximativ 59 km.
Mormantul pictat de tip hipogeu - Cernavoda la 1,1 km
Se afla langa adapostul Save the Dogs, este ingradit cu gard, si nu poate fi vizitat. Sub tumulul de la Cernavoda, care apare pe lista monumentelor istorice cu codul CT-I-m-A-02620 03, se afla un mormant pictat de tip hipogeu.
Valul mare de pamant de la Cochirleni la 2,8 km
Porneste de la malul Dunarii, la nord de Cetatea Patulului, si continua spre est, pana la granita administrativa dintre orasul Cernavoda si satul Pestera. Valul mare de pamant de la Cochirleni are o lungime de aproximativ 7 km.
Ganditorul de la Hamangia Cernavoda la 4,7 km
In fata cladirii primariei din Cernavoda sunt expuse replici de dimensiuni mari ale celor doua statuete celebre, Ganditorul de la Hamangia. Alte replici, cu dimensiuni reale, sunt expuse in muzeul de istorie de la Cernavoda.
Cismelele din Abrud la 17,2 km
Abrud (denumire veche Mulciova) este un sat din comuna Adamclisi. Localitatea are cel putin trei cismele: Cismeaua Sfintita, Cismeaua Mica, si Cismeaua Mare.
Pestera Casa Hotilor Aliman la 17,8 km
Pestera Casa Hotilor se afla langa balta Vederoasa, la est de satul Aliman, satul de resedinta al comunei cu acelasi nume. Se afla in versantul stang geografic al vaii paraului Urluia, si este vizibila de pe fundul vaii, mai putin din drumul care trece pe deasupra cavitatii.
Minaret si geamie Izvoru Mare la 19,8 km
Satul Izvoru Mare, din comuna Pestera, in trecut se numea Mamutcuius, in turca Mamutkuyusu. Geamia din localitatea Izvoru Mare a fost construita in anul 1866, si a fost renovata in 2011.
Geamia Abdul Medgid Medgidia la 20,6 km
Geamia monument istoric de categoria A, avand codul CT-II-m-A-02904, a fost construita intre anii 1857-1865. Geamia Abdul Medgid se afla in Medgidia, pe strada Decebal numarul 20, la intersectia cu strada Avram Iancu.
Cismeluta Deleni la 21,9 km
Pe hartile vechi izvorul apare in punctul numit La Cismeluta, Valea Cismelei. Pe drumul national DN3, intre Deleni si Pietreni, in punctul in care se ramifica drumul de pamant spre Manastirea Nasterea Maicii Domnului, se afla o cismea.
Cetatea Capidava la 22,2 km
Capidava a fost o fortificatie geto-daca, apoi a devenit castru roman. In timpul imperiului roman a avut un rol important in linia de aparare a Dunarii.
Trophaeum Traiani Adamclisi la 22,7 km
Am trecut din nou pe la monument. Am descoperit un monument restaurat intre 2011-2013, cu dotari si facilitati europene.
Cetatea Adamclisi la 24 km
Cetatea romana se afla pe locul vechii asezari geto-dacice, la 400 m nord de Valea Urluia. Cetatea Adamclisi, sau cetatea Tropaeum Traiani, se afla la nord-vest de Adamclisi, si la 1,4 km distanta in linie dreapta, sud-vest de monumentul omonim.
Cismeaua din Zorile la 26,2 km
Cismeaua din Zorile se afla la marginea vestica a localitatii, la capatul vestic al strazii Cismelei. Zorile (in trecut Cherem-Kunis, Cherimcuius, in turca Kerimkuyusu) este un sat din comuna Adamclisi.
Dealul Allah Bair la 27 km
Dealul Allah Bair (dealul lui Allah) are inaltimea de 204 m, varful sau se afla la cea mai mare altitudine din judetul Constanta. Dealul se afla intre satele Crucea, Baltagesti, si Galbiori.
Cismelele din Ion Corvin la 27,1 km
Localitatea Ion Corvin are mai multe cismele pe teritoriul sau si in vecinatate. Ion Corvin (in trecut Kuzgun, Cuzgun) este satul de resedinta al comunei cu acelasi nume.
Obiective cultural-istorice - Judetul Constanta
* Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Cetatea Axiopolis
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Constanta, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Universitatea Babes-Bolyai Duminica dupa masa. Felicitari pentru ascunzis. Este un loc foarte ingenios.
  • Piatra cu caldare mica - Piatra Soimului - Oituz Nici Caldarea Mica nu a fost goala. Ca si Caldarea Mare, si aceasta are un ce suficient de interesant care sa te faca sa tot stai pe ganduri privind-o. Oare cum de are curbura atat de perfecta?
  • Stanca Bufnitei - Muntele Iavardi La Stanca Bufnitei, imbufnati. Dupa ce am ratat cutia de pe Varful Iavardi, speram sa o gasim macar pe cea de la Stanca Bufnitei. Aflata pe traseul al carui fotoreportaj l-am publicat pe Munte si Flori.
  • Varful Harghita Madaras Pe platou. O tura de platou pe varful Madaras ce nu implica un efort prea mare.
  • Piatra cu ceaun - Stogul de piatra Ceaunul a fost cu plin. Am gasit relativ usor cutia (ba chiar una dintre nepoatele noastre - 14 ani) doar pe baza indicatiilor. Cutioiul era putin julit, dar continutul in buna stare.
  • Gara de linie ingusta Targu Mures Depozit de gunoi. Ultima data nu am reusit sa ma apropii de ascunzis. Din cauza unor domnisoare care fumau linistite, stand exact pe ascunzis.
  • Via ferrata Pericolul Caprei - Harghita Madaras Prima data pe un traseu de via ferrata. Am parcurs drumul ce leaga localitatea Izvoare (dinspre Zetea, respectiv Sub Cetate) de statiuna Harghita Madaras, pe un drum, care vara arata ca un rau secat, plin cu stanci. Recomandabil vara doar autoturismelor de teren.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Cetatea Axiopolis? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 9 luni si 21 zile!