Pixel
GeoascunzisGeotrekker
Navigheaza pe harta in timp real si gaseste comoara ascunsa aici!
Izvorul Recea - Atractii turistice noi - Login - Inregistrare - Suport
 

Pixel
Izvorul Recea

Izvorul Recea

Izvorul Recea, sau Izvorul EKE, denumit dupa Societatea Carpatina Ardeleana, se afla pe Dealul Recea, in padurea dintre localitatile Selicea si Tauti. Este accesibil din mai multe directii. Coordonate gps, harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe harta in timp real - dupa autentificare.

***
Mai multe poze: Izvorul Recea Izvorul Recea de aproape Imprejurimile izvorului Recea. * Pentru a vedea mai multe poze, intra in contul tau de utilizator!

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Izvorul Recea!

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

Vizitati Izvorul Recea si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti! Merita sa fii inregistrat!

Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking Romania ascunsa aici!

Ce atractii importante sunt in apropierea obiectivului turistic Izvorul Recea?
24806. 25651 Gradina agrobotanica Iuliu Prodan. La 8.2 km. 26263 Plop negru. 26916 Dealul Hoia.
27174. 27218 3196. Se intinde pe o suprafata de aproximativ 295 hectare, iar cel mai inalt punct se afla pe Dealul Hoia, la altitudinea de 506 m.
27758 Lumea pierduta din gradina botanica. Lumea pierduta din gradina botanica Alexandru Borza - Cluj. (geoobiectiv cu geocutie)
29698. (obiectiv turistic cu geocutie) 30053 Cheile Baciului. Formand granita de nord-est a padurii Hoia, Valea Lunga strabate calcare eocene si formeaza Cheile Baciului, cu versanti asimetrici (partea nordina este stancoasa si abrupta, cu roci fosilifere, drept care a fost declarata rezervatie naturala, iar partea sudica este ocupata de padure). (geoobiectiv cu geocutie)
30772 491. Farmecul locului e in jurul pranzului, cand locul e intesat de studenti, dar asta inseamna si multi incuiati.
31039 Statuia Sfantului Donath Parcul Etnografic Romulus Vuia Judetul Cluj. Statuia Sfantului Donath este amplasata in cadrul Parcului Etnografic Romulus Vuia, sectia in aer liber a Muzeului Etnografic al Transilvaniei.
31268 Manastirea franciscana Alverna Cluj-Napoca. Cladirea fost construita pe modelul bisericii din Asissi, locul nasterii Sfantului Francisc.
31347 Turnul cu ceas Biserica Sfantul Mihail. Edificiul a fost ridicat in Piata Centrala din Cluj si se numara printre monumentele emblematice ale orasului. (obiectiv interesant cu geocutie)
31526 Biserica reformata de pe strada Lupului. Biserica reformata de pe strada Lupului este monument istoric si de arhitectura religioasa in stil gotic tarziu.
31789 Bastionul Croitorilor Cluj Judetul Cluj. Fiecare turn a fost aparat de alta breasla (croitori, cizmari, tâmplari, sapunari, rotari, olari, zidari etc).
37426. 37799 Universitatea de Arta si Design. La 12 km. Universitatea de Arta si Design din Cluj, in prezent avand sectii moderne de Foto-Video-Procesare computerizata a imaginii, Pedagogia Artei, Pictura murala – Conservare-Restaurare.
37912 Fabrica de pensule. Proiectul a fost initiat in 2009 de un grup de artisti, producatori si manageri culturali din Cluj.
38478. 38707 Turnul cu pantofi. El mai poate fi admirat de catre nostalgici, dar in prezent este aproape o ruina si probabil ca in curand va fi demolat.
41360 Lacul Gilau. La 13.2 km. 42971 Baile Someseni. 48626 700. Biserica reformata-calvina a fost construita dupa anul 1241 de catre episcopul Petrus, in stil romanic.
49458 Dealul Cetatii.
50287. 51860 Cheile Tureni Traseu vizitare tip via ferrata. Relieful ariei naturale protejate este unul spectaculos si salbatic, iar noul traseu ingust si accidentat, vizitatorii traind senzatii unice.
54818 Locul fosilifer Corusu. La 17.5 km. 55229. 55242. 55726 Fanatele Clujului. Rezervatia Naturala Fanatele Clujului se afla la nord-vest de orasul Cluj-Napoca, la o distanta de aproximativ 6 km de marginea orasului.
56335 Pestera Cetatea Mica Cheile Turzii. 57264 39. 57280 Piatra Corbilor. 57311. 57569. 58335. 58526. 60266 Lacul Tarnita. 62857 Peninsula Farcasului Lacul Tarnita. 64094 Lacul Chinteni. 64106. 64499 Cheile Borzesti. Sunt sapate de apele Vaii Borzesti in aceleasi formatiuni calcaroase jurasice, ca si Cheile Turenilor si Cheile Turzii.
65391 Cheile Runcului. Cheile Runcului este o rezervatie complexa, constituita dintr-un relief deosebit de pitoresc, un ansamblu de abrupturi, creste, tancuri si turnuri.
65576. 65921. 66778 Canionul Rasca Lacul Tarnita.
In limba maghiara - magyarul: EKE-forrás Kolozsvár
Valori naturale - Judetul Cluj
* Detalii dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

Obiective turistice vecine


Izvorul Bilascu
Izvorul Bilascu - Izvorul Bilascu este una dintre cele mai apreciate izvoare din padurea Faget de langa Cluj-Napoca.
Copacul Cerbul Minune
Copacul Cerbul Minune - Una dintre atractiile turistice deosebite ale padurii Faget din Cluj-Napoca este copacul Cerbul Minune.
Concretiuni de Feleac
Concretiuni de Feleac - Concretiunile sferoidale sau bolovanii uriasi din piatra de langa Feleac se mai numesc si concretiuni de Feleac.
Cetatea Fetei
Cetatea Fetei - Cetatea Fetei a fost o cetate construita in apropiere de localitatea Floresti.

Stii vreun loc inedit din judetul Cluj, frumos si interesant, dar mai putin cunoscut? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!


Posibilitatile utilizatorilor


 • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
 • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
 • Ultimele comentarii si obiective gasite
 • Urmarire geoobiectiv
 • Localizare pozitie pe harta
 • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
 • Harta militara topografica, Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea, OpenStreetMap, OpenTopoMap
 • Coordonate gps Izvorul Recea - descarcare fisier .gpx
 • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
 • Navigare pe harta in timp real

Ultimele comentarii


 • Multumim - In data de 26...
 • Izvoare faine - Al trei-lea izvor faimos, despre care pana acum nu am stiut ca exista in imprejurimile Clujului, vizitat astazi...
 • Izvorul Recea - In 25...
 • In ploaie - Dimineata am pornit in ploaie, dar intre timp s-a facut vreme frumoasa...
 • Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Izvorul Recea? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!


Copyright © 2007-2023 Geotrekking +.ro Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.