Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe harta in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici!
Fanatele Clujului - Geotrekking Romania - Login - Inregistrare - Suport
 

Pixel
Fanatele Clujului

Unde este Fanatele Clujului?

Rezervatia Naturala Fanatele Clujului se afla la nord-vest de orasul Cluj-Napoca, la o distanta de aproximativ 6 km de marginea orasului. Drumul cel mai accesibil este cel din cartierul Iris, pornind din apropierea hipermagazinului Real.

Strada Valea Fanatelor incepe aproape de intersectia strazii Oasului cu Bulevardul Muncii, si urca dealul Gella (505 m) prin livezile de stat, ca apoi sa coboare în Valea Calda. De pe coama dealului ne putem bucura de o priveliste inedita: la sud se vede aproape întreg orasul, iar spre nord putem deosebi glimeele (denumite si coparsaie) de pe versantul sudic al dealului Bogomaia.

Coordonate gps, harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe harta in timp real - dupa autentificare.

***
Poze: Fanatele Priveliste de la Fanatele 1 Priveliste de la Fanatele 2 Fanatele de la distanta Inapoi spre Cluj. * Pentru a vedea pozele, intra in contul tau de utilizator!

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Fanatele Clujului! In prezent avem in total 12.100+ poze pe site.

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

Vizitati Fanatele Clujului si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti! Merita sa fii inregistrat!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking Romania ascunsa aici!

Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Fanatele Clujului?
Belvedere est. (obiectiv turistic cu geocutie) Manastirea franciscana Alverna. Manastirea franciscana Alverna se afla la marginea din sud-est a orasului Cluj-Napoca, pe dealul Becas, la inceputul strazii Fagului.
Lumea pierduta din gradina botanica. Lumea pierduta din gradina botanica Alexandru Borza - Cluj. I am just curious - How did you found this cache? It is not published anywhere else, and you just registered here today. (geoobiectiv cu geocutie)
Lacul Chinteni. Parcul Sportiv Universitar Iuliu Hatieganu. Cel mai fain parc - P Gradina agrobotanica Iuliu Prodan. La 9.6 km. Gradina Agrobotanica Iuliu Prodan este situata pe teritoriul Universitătii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara.
Plop negru. Plop negru cu circumferinta de 9,45 m, situat in parcul Rozelor, Cluj-Napoca.
Dealul Hoia. Padurea Hoia se afla pe un deal, in nordvestul orasului Cluj-Napoca.
Locul fosilifer Corusu. Parcul Colina. Parcul Colina se afla la iesirea din Cluj-Napoca spre Oradea, se extinde pe suprafata destul de mare dar numai o suprafata mica este intretinuta corespunator, dar poate fi o plimbare pacuta pentru cei care vor sa scape de zgomotul orasului. Colina - N
Cheile Baciului. Formand granita de nord-est a padurii Hoia, Valea Lunga strabate calcare eocene si formeaza Cheile Baciului, cu versanti asimetrici (partea nordina este stancoasa si abrupta, cu roci fosilifere, drept care a fost declarata rezervatie naturala, iar partea sudica este ocupata de padure). Cheile Baciului - Am gasit usor ! Loc interesant din punct de vedere geologic. (geoobiectiv cu geocutie)
Poiana Rotunda. Dealul Cetatii. La 12.9 km. Pe Dealul Cetatii de langa localitatea Mera vom gasi un sit arheologic, inscris pe lista Monumentelor Istorice ale Judetului Cluj. Mera - Aveam in plan de mult timp sa vizitez aceasta cutie din apropierea Clujului. (geoascunzis)
Biserica lui Stefan cel Mare. Biserica lui Stefan cel Mare nu trebuie confundata cu aceea a manastirii Feleac, pozitionata la cativa kilometri mai la sud-est. Un loc minunat - Deplasandu-ma la Cluj am atacat si aceasta cutie si am descoperit-o.
Copacul Cerbul Minune. Multi au auzit despre acest copac, dar putini l-au vazut personal. Succes - Am gasit si aceasta geocutie.
Concretiuni de Feleac. Concretiunile sferoidale sau bolovanii uriasi din piatra de langa Feleac se mai numesc si concretiuni de Feleac. Intr-o excursie cu bicicleta - Impreuna cu copiii mei am gasit comoara.
Cetatea Fetei. Cetatea Fetei a fost o cetate construita in apropiere de localitatea Floresti. Cetatea Fetei - Floresti - Intr-o zi frumoasă de sămbătă, am găsit această geocutie.
Izvorul Bilascu. Izvorul Bilascu este una dintre cele mai apreciate izvoare din padurea Faget de langa Cluj-Napoca. Am gasit cutia impreuna cu dadfac - Are nevoie de mentenanta.
Cetatea Dabaca. Biserica reformata. Din constructia romanica originala s-au mai pastrat numai portalurile de sud si de vest, precum si portalul sacristiei. Pana la urma - Locul cutiei este oarecum expus, si tot timpul am avut emotii sa nu apara cineva.
Izvorul Recea. Izvorul Recea, sau Izvorul EKE, denumit dupa Societatea Carpatina Ardeleana, se afla pe Dealul Recea, in padurea dintre localitatile Selicea si Tauti. Multumim - In data de 26.

Fanatele Clujului in limba maghiara - magyarul: Kolozsvári Szénafüvek

Valori naturale - Judetul Cluj
* Detalii dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

Posibilitatile utilizatorilor inregistrati

 • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
 • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
 • Ultimele comentarii si obiective gasite
 • Urmarire geoobiectiv
 • Localizare pozitie pe harta
 • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
 • Harta militara topografica, Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea, OpenStreetMap, OpenTopoMap
 • Coordonate gps Fanatele Clujului - descarcare fisier .gpx
 • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
 • Navigare pe harta in timp real!

Ultimele comentarii

 • O plimbare - Un ascunzis interesant...

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Fanatele Clujului? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! Citeste si comentariile scrise de ceilalti utilizatori!

Obiective turistice din apropiere

Turnul cu pantofi
Turnul cu pantofi
Turnul cu pantof aflat in incinta fostei fabrici de piele Renner, a fost unul dintre simbolurile Clujului.
Universitatea de Arta si Design
Universitatea de Arta si Design
Universitatea de Arta si Design din Cluj, in prezent avand sectii moderne de Foto-Video-Procesare computerizata a imaginii, Pedagogia Artei, Pictura murala – Conservare-Restaurare.

Stii locuri de vizitat din judetul Cluj, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! Utilizatorii nostri au prezentat deja 3.500+ de geoobiective turistice de neratat.


Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2023 Geotrekking +.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.