Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe harta in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici!
Cheile Baciului - Geotrekking Romania - Login - Inregistrare - Suport
 

Pixel
Cheile Baciului

Unde este Cheile Baciului?

Formand granita de nord-est a padurii Hoia, Valea Lunga strabate calcare eocene si formeaza Cheile Baciului, cu versanti asimetrici (partea nordina este stancoasa si abrupta, cu roci fosilifere, drept care a fost declarata rezervatie naturala, iar partea sudica este ocupata de padure).

Un mic lac natural, nu prea adanc, se afla in amonte de Cheile Baciului, la marginea padurii. Cateva izvoare cu debit mare si apa potabila izvorasc la marginea de nord a padurii, in Valea Lunga. Se poate ajunge pe un drum care se desprinde din DN1F din comuna Baciu, sau venind de la Taietura Turcului, pe creasta, prin padurea Hoia.

Coordonate gps, harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe harta in timp real - dupa autentificare.

***
Poze: Drum forestier Cheile in zare Malul nordic Fosta cabana Cheile Baciului Fosta cabana Cheile Baciului 2. * Pentru a vedea pozele, intra in contul tau de utilizator!

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Cheile Baciului! In prezent avem in total 12.100+ poze pe site.

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

Vizitati Cheile Baciului si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti! Merita sa fii inregistrat!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking Romania ascunsa aici!

Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Cheile Baciului?
Cetatea Fetei. Numele cetatii provine dintr-o legenda locala. Cetatea Fetei - Floresti - Intr-o zi frumoasă de sămbătă, am găsit această geocutie. (obiectiv interesant cu geocutie)
Gradina agrobotanica Iuliu Prodan. Pe o suprafata de aproape 7 hectare detine peste 1800 de specii vegetale.
Turnul cu ceas. (atractie turistica si geocutie) Copacul Cerbul Minune. Multi au auzit despre acest copac, dar putini l-au vazut personal. Succes - Am gasit si aceasta geocutie. (obiectiv interesant cu geocutie)
Lumea pierduta din gradina botanica. Lumea pierduta din gradina botanica Alexandru Borza - Cluj. I am just curious - How did you found this cache? It is not published anywhere else, and you just registered here today. (geoobiectiv cu geocutie)
Universitatea Babes-Bolyai. La 6.3 km. Farmecul locului e in jurul pranzului, cand locul e intesat de studenti, dar asta inseamna si multi incuiati. Am gasit cutia - Dar a durat ceva pina am scos-o de la locul ei.
Biserica reformata de pe strada Lupului. Biserica a fost construita ca manastire a calugarilor minoriti franciscani, la indemnul si cu sprijinul regelui Matias Corvinul, incepand cu a doua jumatate a secolului al XV-lea.
Dealul Cetatii. Mera - Aveam in plan de mult timp sa vizitez aceasta cutie din apropierea Clujului. Bastionul Croitorilor. Clujul medieval era înconjurat de un zid de aproximativ patru kilometri care avea peste 2o de bastioane. Bastionul croitorilor - Este un privilegiu ca am mai prins acest turn in piciore dupa atata amar de vreme.
Turnul cu pantofi. Turnul cu pantof aflat in incinta fostei fabrici de piele Renner, a fost unul dintre simbolurile Clujului. Turnul cu pantofi - U
Fabrica de pensule. Proiectul a fost initiat in 2009 de un grup de artisti, producatori si manageri culturali din Cluj.
Universitatea de Arta si Design. Geocutie flexibila - O geocutie foarte flexibila! Multumesc Zbuciumel. Manastirea franciscana Alverna. Cladirea fost construita pe modelul bisericii din Asissi, locul nasterii Sfantului Francisc.
Biserica reformata. Biserica reformata-calvina a fost construita dupa anul 1241 de catre episcopul Petrus, in stil romanic. Pana la urma - Locul cutiei este oarecum expus, si tot timpul am avut emotii sa nu apara cineva.
Izvorul Bilascu. Se ascunde la doar un kilometru de Casele Micesti. Am gasit cutia impreuna cu dadfac - Are nevoie de mentenanta.
Concretiuni de Feleac. Concretiunile sferoidale sau bolovanii uriasi din piatra de langa Feleac se mai numesc si concretiuni de Feleac. Intr-o excursie cu bicicleta - Impreuna cu copiii mei am gasit comoara.
Izvorul Recea. Izvorul Recea, sau Izvorul EKE, denumit dupa Societatea Carpatina Ardeleana, se afla pe Dealul Recea, in padurea dintre localitatile Selicea si Tauti. Multumim - In data de 26.

Cheile Baciului in limba maghiara - magyarul: Bácstorok

Valori naturale - Judetul Cluj
* Detalii dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

Posibilitatile utilizatorilor inregistrati

 • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
 • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
 • Ultimele comentarii si obiective gasite
 • Urmarire geoobiectiv
 • Localizare pozitie pe harta
 • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
 • Harta militara topografica, Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea, OpenStreetMap, OpenTopoMap
 • Coordonate gps Cheile Baciului - descarcare fisier .gpx
 • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
 • Navigare pe harta in timp real!

Ultimele comentarii

 • Cheile Baciului - Am gasit usor ! Loc interesant din punct de vedere geologic...
 • Noroc cu poza despre copac - Am gasit cutia, noroc cu poza despre copac...
 • Cel mai frumos loc pentru clujeni - Ar putea fi cel mai frumos loc de iesit in natura pentru clujeni...
 • Splendida zi de iarna - Cu ocazia unei plibari, intr-o splendida zi de iarna, am gasit geocutia...
 • BFG No. 18 - Cheile Baciului - Am gasit geocutia in data de 3 octombrie 2009...

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Cheile Baciului? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! Citeste si comentariile scrise de ceilalti utilizatori!

Obiective turistice din apropiere

Parcul Colina
Parcul Colina
Parcul Colina se afla la iesirea din Cluj-Napoca spre Oradea, se extinde pe suprafata destul de mare dar numai o suprafata mica este intretinuta corespunator, dar poate fi o plimbare pacuta pentru cei care vor sa scape de zgomotul orasului.
Parcul Sportiv Universitar Iuliu Hatieganu
Parcul Sportiv Universitar Iuliu Hatieganu la 4.02 km
GR0179 Parcul Sportiv Universitar Iuliu Hatieganu Cluj-Napoca

Stii locuri de vizitat din judetul Cluj, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! Utilizatorii nostri au prezentat deja 3.500+ de geoobiective turistice de neratat.


Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2023 Geotrekking +.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.